Dlatego napisałem ,że niesprawiedliwe to życie, czytaj ze zrozumieniem. Nie wiem czy zarobil czy stracił i ile, Ty tez tego nie wiesz. Wiem tylko, że ma lepsze zrodlo dochodu niz Forex i chwała mu za to.Mpapiez pisze:Już nie mierz go swoją miarą, on jeszcze tego nie stracił.ForexMafiaKartel pisze:Jedni tracą 30K w 5 lat, drugim zajmuje to pare dni i nic sobie z tego nie robiąniesprawiedliwe to zycie
A nawet jak straci, to nie wiemy ile już na tym zarobił, ale zakładam że sporo więcej, skoro sobie ot tak konto otworzył na 50k.
Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
-
- Gaduła
Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)
Głupio chwalić Mpapeiza nie w jego dzienniku, ale ciężko znaleźć kogoś, kto gra z sl-em przy dźwigni X25 i daje radę.
Wiadomo lewar to miecz obosieczny da zarobić, ale i umie zabrać.
Na przykładzie Niemiaszka widać, że mając zapas można wszystko
.
Wiadomo lewar to miecz obosieczny da zarobić, ale i umie zabrać.
Na przykładzie Niemiaszka widać, że mając zapas można wszystko

-
- Pasjonat
+1FxTag pisze:Zmiana trendu raczej nie, ze względu na stały dodruk euro, ale korekta jak najbardziej.
A moim skromnym zdaniem nie. To kombinacja mocno słabnącego euro i silnego dolara.Mpapiez pisze:Akurat to co sie dzieje na euro teraz, to sprawka umacniającego się dolara, a nie gwałtownie słabnącego euro.FxTag pisze:Zmiana trendu raczej nie, ze względu na stały dodruk euro, ale korekta jak najbardziej.
Moim zdaniem ktoś tu się nieźle bawi przed FED'em w środe, ale to tylko moje zdanie.
Euro mocno słabnie i to widać... http://stooq.pl/q/?s=eursek&d=20150313& ... cad+eurnzd klikając w 1r euro zyskało symbolicznie do seka i noka. 5m 3m 1m widać wyraźnie słabość euro.
Dla porównania USD
http://stooq.pl/q/?s=usdeur&d=20150313& ... sek+usdnok
Ten szkodnik wraz z ekipą POpaprańców spowodował tyle strat w gospodarce że sankcje na polskie wyroby i straty z tego powodu to pikuś.FxTag pisze:Ostatnio chyba nawet nasz Tusk coś przebąkiwał, że Europa nie nałoży nowych sankcji na Rosję.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2015, 20:34 przez MaciejWLKP, łącznie zmieniany 1 raz.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
-
- Stały bywalec
Ale skąd wiesz, że niemiaszek ma duże doświadczenie? Hmm.Mpapiez pisze:Głupio to mówić, ale już sobie dałeś krzywde zrobić.niemiaszek pisze:
krzywdy nie dam sobie zrobić na rachunku, gdyż mam zapas i w każdej chwili mogę go uruchomić, więc osoby, które liczą na SO naprawdę się nie doczekają![]()
![]()
Twój przykład pokazuje, że każdy czasami robi błąd, nawet ludzie z dużym doświadczeniem, a jeden bład na foreksie kończy się takim DD jak masz teraz.
Jeśli już rozpatrywać czy to jest błąd czy nie, to warto zauważyć, że nie jest to jeden błąd tylko cała gama (przy tej jednej pozycji). Choć może taki był plan, gra bez SL i zapas gotówki potrafiący wytrzymać duży ruch w przeciwną stronę. Wtedy ciężko mówić o błędzie bo byłoby to wkalkulowane.
Generalnie podziwiam spokój niemiaszka, jeśli owy faktycznie jest. Tylko czy ten spokój wynika z doświadczenia i ogrania, czy wyłącznie z dużych zapasów gotówki. Może też i z jednego i z drugiego.
Pozycji przeciwnych nie mam. Nie liczę ani na utrzymanie trendu, ani na zmianę, więc z czystym sumieniem życzę powodzenia.
Ogólnie sytuacja w Europie jest niciekawa, więc duż kasa nie będzie się ładować w kłopoty. Spekulanci mają pole do popisu, ale poważne pieniądze nie mają miejsca na zarobek.MaciejWLKP pisze:+1FxTag pisze:Zmiana trendu raczej nie, ze względu na stały dodruk euro, ale korekta jak najbardziej.A moim skromnym zdaniem nie. To kombinacja mocno słabnącego euro i silnego dolara.Mpapiez pisze:Akurat to co sie dzieje na euro teraz, to sprawka umacniającego się dolara, a nie gwałtownie słabnącego euro.FxTag pisze:Zmiana trendu raczej nie, ze względu na stały dodruk euro, ale korekta jak najbardziej.
Moim zdaniem ktoś tu się nieźle bawi przed FED'em w środe, ale to tylko moje zdanie.
Euro mocno słabnie i to widać... http://stooq.pl/q/?s=eursek&d=20150313& ... cad+eurnzd klikając w 1r euro zyskało symbolicznie do seka i noka. 5m 3m 1m widać wyraźnie słabość euro.
Dla porównania USD
http://stooq.pl/q/?s=usdeur&d=20150313& ... sek+usdnokTen szkodnik wraz z ekipą POpaprańców spowodował tyle strat w gospodarce że sankcje na polskie wyroby i straty z tego powodu to pikuś.FxTag pisze:Ostatnio chyba nawet nasz Tusk coś przebąkiwał, że Europa nie nałoży nowych sankcji na Rosję.
Fxtag
Mądrze prawisz ale z jednym się nie zgodzę
Z tym co ma Niemiaszek można niewiele,to jest żaden zapas
Z mojego doswiadczenia jego rachunek * 4 plus coś na szybką dopłatę.
Tylko po co dopłacać ,przecież liczymy na wypłaty.
pozdr.
pozdr.
Niemiaszek trendu nie zmieni, ale na swoje wyjdzie. spoko 
Zresztą wspomniałem w dzienniku Mpapiez-a o takiej sytuacji
http://forex-nawigator.biz/forum/handel ... 7-420.html

Zresztą wspomniałem w dzienniku Mpapiez-a o takiej sytuacji
http://forex-nawigator.biz/forum/handel ... 7-420.html
Niestety łamanie zasad nigdy dobrze się nie kończy . Nawet jeśli uda się wyjść na 0 to czas i nerwy nie są tego warte . Poza tym to jest upieranie się a na fx nie ma na to miejsca . Szacun że otwartość i przejrzystość . Najważniejsza zasada - ważne ile się uda zarobić gdy masz rację ale jeszcze ważniejsze jak mało stracić gdy nie ma się racji . A tu niestety racji nie było
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
odpowiem po kolei, bo nawet bez mojej obecności jurnal tętni życiem i bardzo dobrze, bo właśnie o to chodzi
wyznacznikiem zarabiania/tracenia na fx jest czas, a tego mam pod dostatkiem i sobie spokojnie poczekam
FX nie jest jedynym i głównym moim dochodem, więc nie mam parcia na kasę z ekg, a tym bardziej, że coś muszę, bo inaczej to ze wszystkim nie dam rady i mi się życie zawali... u mnie to tak nie działa, gdyż protytety są wyznacznikiem mojego działania
fakt, błąd popełniłem w przypadku pierwszej S kliknietej z tel, bez SL i zostawionej na pastwę losu
przyznaję się do błędu, bo właśnie po to jest SL, żeby po zaliczeniu przyjąć na klatę i cisnąć dalej
każdą pozycję jaką otwieram przez OCT mam poukładaną(SL stały, SL na BE+, TP stały i TS po iluś tam pipsach), pod kątem tracenia jak i zarabiania, a na tel już tak nie jest i stąd mój błąd
ten się nie myli kto nic nie robi...
czy to co pokazuje w danej chwili DD świadczy i jest pewniakiem czy zarobię lub stracę na tych pozycjach
czy jak rano odpalasz MT4 i pierwszym trejdem zaliczysz SL to znaczy, że cały dzień będziesz miał na stracie... i oczywiście odwrotna sytuacja, gdy zaliczysz TP to wszystkie pozycje będą zyskowne
jest to jedynie wartość wskazująca obsuwę kapitału na otwartych pozycjach względem depo...
wartość estetyczna, która razi w oczy na tą chwilę
stracę jeżeli zamknę pozycję natomiast zarobkiem będzie dopiero to co zostanie po wypłacie od broka i zapłaceniu podatku
nigdy w życiu
miejsca pod dostatkiem, więc każdy może i powinien wyrażać swoje opinie, wnioski, spostrzeżenia, przecież o to w tym chodzi

a niby w jaki sposób ta moja krzywdaMpapiez pisze:Głupio to mówić, ale już sobie dałeś krzywde zrobić.
Twój przykład pokazuje, że każdy czasami robi błąd, nawet ludzie z dużym doświadczeniem, a jeden bład na foreksie kończy się takim DD jak masz teraz.

wyznacznikiem zarabiania/tracenia na fx jest czas, a tego mam pod dostatkiem i sobie spokojnie poczekam

FX nie jest jedynym i głównym moim dochodem, więc nie mam parcia na kasę z ekg, a tym bardziej, że coś muszę, bo inaczej to ze wszystkim nie dam rady i mi się życie zawali... u mnie to tak nie działa, gdyż protytety są wyznacznikiem mojego działania

fakt, błąd popełniłem w przypadku pierwszej S kliknietej z tel, bez SL i zostawionej na pastwę losu

przyznaję się do błędu, bo właśnie po to jest SL, żeby po zaliczeniu przyjąć na klatę i cisnąć dalej

każdą pozycję jaką otwieram przez OCT mam poukładaną(SL stały, SL na BE+, TP stały i TS po iluś tam pipsach), pod kątem tracenia jak i zarabiania, a na tel już tak nie jest i stąd mój błąd

ten się nie myli kto nic nie robi...
czy to co pokazuje w danej chwili DD świadczy i jest pewniakiem czy zarobię lub stracę na tych pozycjach

czy jak rano odpalasz MT4 i pierwszym trejdem zaliczysz SL to znaczy, że cały dzień będziesz miał na stracie... i oczywiście odwrotna sytuacja, gdy zaliczysz TP to wszystkie pozycje będą zyskowne

jest to jedynie wartość wskazująca obsuwę kapitału na otwartych pozycjach względem depo...
wartość estetyczna, która razi w oczy na tą chwilę

niczego nie straciłem, jak również nic nie zarobiłem pokazując rachunek w jurnaluForexMafiaKartel pisze:Jedni tracą 30K w 5 lat, drugim zajmuje to pare dni i nic sobie z tego nie robiąniesprawiedliwe to zycie

stracę jeżeli zamknę pozycję natomiast zarobkiem będzie dopiero to co zostanie po wypłacie od broka i zapłaceniu podatku

no co TyFxTag pisze:Może Niemiaszek nas stąd nie pogoni

miejsca pod dostatkiem, więc każdy może i powinien wyrażać swoje opinie, wnioski, spostrzeżenia, przecież o to w tym chodzi

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
moje początki z fx to wrzesień 2007, więc trochę już czasu upłynęło i ten czas to te dupogodziny wysiedziane na gapieniu się w ekgtrader niedoskonaly pisze:Ale skąd wiesz, że niemiaszek ma duże doświadczenie? Hmm.
Jeśli już rozpatrywać czy to jest błąd czy nie, to warto zauważyć, że nie jest to jeden błąd tylko cała gama (przy tej jednej pozycji). Choć może taki był plan, gra bez SL i zapas gotówki potrafiący wytrzymać duży ruch w przeciwną stronę. Wtedy ciężko mówić o błędzie bo byłoby to wkalkulowane.
Generalnie podziwiam spokój niemiaszka, jeśli owy faktycznie jest. Tylko czy ten spokój wynika z doświadczenia i ogrania, czy wyłącznie z dużych zapasów gotówki. Może też i z jednego i z drugiego.
Pozycji przeciwnych nie mam. Nie liczę ani na utrzymanie trendu, ani na zmianę, więc z czystym sumieniem życzę powodzenia.

zaczynałem od kontraktów/futersów na ropie WTI i ciągle mam sentyment do tego rynku

były wzloty i upadki i napewno każdy to odczuł na własnej skórze wiele razy, ponieważ innej drogi nie ma w tym biznesie

tak, w tym przypadku zaczęło się od jednego kliknięcia na telefonie i pisałem o tym na bieżąco

co do planu to był całkiem inny, żeby pójść z nimi, jeżeli wykres to będzie pokazywał

pomimo tej nieszczesnej S to wisiał oczek na L(z kreski z W na hedga), ale troszkę zbrakło, żeby wszedł i została bidulka do dnia dzisiejszego

wykres cały czas pokazywał i nadal pokazuje L, tylko wejście w hedga jak też zajęcie każdej pozycji musi być w odniesieniu do czegoś a nie na pałę

pisałem, że sam układ to za mało na zajęcie pozycji, a podczepianie się do ruchu, bo mają parcie to zawsze może się skończyć pozycją L w samym szczycie i wtedy to najgorszy scenariusz jaki można sobie zrobić za własne pieniądze
co do mojego spokoju to naprawdę jest i nic tego nie zmieni (mając 41 lat nie mam siwych włosów

zawsze, podejście do działania, psycha do zarabiania/tracenia jest podstawą sukcesu... głowa przedewszystkim

reszta to wykonanie, działanie, a w jakim stylu się coś zrobi to i tak wynik końcowy najwięcej o tym powie

właśnie dlatego nie ma otwierania dodatkowych pozycji i nie mam na myśli USDPLN jako uśrednianie tylko w między czasie wiele też się działo i nadal dzieje na innych parach i coś zawsze można kliknąć, ale zrobiło się krótko z depo i mam też ograniczone możliwości czasowe, żeby zająć się tylko klikaniem, więc rachunek musi poczekać i innej opcji nie maoszkosz pisze:Fxtag
pozdr.

jeżeli sytuacja będzie tego wymagała to dopłacę, jeżeli nie to czekamy, aż będzie po mojemu

to jedno zdanie tłumaczy wszystko, całe to zamieszanie na moim depo... nic dodać nic ująćrexex pisze:Niestety łamanie zasad nigdy dobrze się nie kończy. Nawet jeśli uda się wyjść na 0 to czas i nerwy nie są tego warte . Poza tym to jest upieranie się a na fx nie ma na to miejsca . Szacun że otwartość i przejrzystość . Najważniejsza zasada - ważne ile się uda zarobić gdy masz rację ale jeszcze ważniejsze jak mało stracić gdy nie ma się racji . A tu niestety racji nie było

obecnie gdybanie nic nie da, co by było gdyby...

więc jeżeli powiedziałem A(zakładając jurnal) to teraz muszę powiedzieć B(nikt i nic tego nie zmieni), gdyż mleko się rozlało i teraz trzeba posprzątać, żeby większego bałaganu nie było...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"