Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

FxTag pisze:
lukpiasek pisze:u/pln nie zwalnia, jeśli tak słaba korekta tylko miała miejsce po naruszeniu szczytu z 2009r przy 3.92x znaczy że jest siła i chęć ataku na 4.00 kto wie czy nie na sesji dzisiejszej nawet , niemiaszku pomyśl o hedżu nie bój sie swapu ujemnego ratuj konto - powiedzmy zrealizujesz zysk z longów jak zobaczysz jakąś formacje odwrócenia z poziomu ponad 4zł i wtedy bedziesz liczył na mocniejsza korektę bo póki co siła usd miażdzy
Dziś o 14 info o inflacji. Niższa inflacja od spodziewanej może położyć złotego (o ile edek nie odbije). Luk dobrze mówi. Jeśli nie całość, to chociaż część pozycji zabezpieczyć i obserwować co się dzieje.
o 14 inflacja lekko powinna niekorzystnie zaskoczyć a na danych zapowiada się strzał do 3.94-95 zaraz sie przekonamy
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Z doswiadczenia
Góra będzie przy zamknięciu pozycji ,/pękamy po przyspieszeniu trendu/
Sam hedzowałem $ od 3,87 ale dałem spokój wczoraj,zacznę sprzedaż po Yelen
Mam nadzieję ze Niemiaszek jakoś wybrnie choć sytuacja należy do tych trudnych.
Pozdrawiam Oszkosz

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

wielkie dzięki wszystkim piszącym za troskę o moje depo :wink: :564:

sorki, ale mój grafik ważniejszy(piątek wawa), a z telefonu to już sobie naklikałem i wisi do tej pory :(
liczyłem dzisiaj na zejście do D_Pivot(mam tabelkę z DT i zerkałem), gdyż byłby to poziom pod hegda :idea:
nie udało się, więc nadal bez reakcji :wink:

krzywdy nie dam sobie zrobić na rachunku, gdyż mam zapas i w każdej chwili mogę go uruchomić, więc osoby, które liczą na SO naprawdę się nie doczekają :d :p

nie ważne co by się działo, ale wykres i sytuacja na nim musi poczekać :!:
wiem, że oczy bolą od patrzenia jak depo maleje, bo odjazd spory i bez mojej reakcji na akcję, która się dzieje, ale powtórzę po raz kolejny, spokojnie jak na wojnie... :wink:

pzdr all :516:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

niemiaszek pisze:
krzywdy nie dam sobie zrobić na rachunku, gdyż mam zapas i w każdej chwili mogę go uruchomić, więc osoby, które liczą na SO naprawdę się nie doczekają :d :p
Głupio to mówić, ale już sobie dałeś krzywde zrobić.
Twój przykład pokazuje, że każdy czasami robi błąd, nawet ludzie z dużym doświadczeniem, a jeden bład na foreksie kończy się takim DD jak masz teraz.

Generalnie myśle że to by było na tyle. Powinna być jakaś czapa na 4.00 zł.
Ale jak FED w przyszłym tygodniu, wykreśli słowo "patience", to jedynie hedge cie uratuje.

Edek też myśle że nie pójdzie poniżej parytetu, więc niedługo chyba nam sie szykuje zmiana trendu.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Zmiana trendu raczej nie, ze względu na stały dodruk euro, ale korekta jak najbardziej.

Mpapiez

FxTag pisze:Zmiana trendu raczej nie, ze względu na stały dodruk euro, ale korekta jak najbardziej.
Akurat to co sie dzieje na euro teraz, to sprawka umacniającego się dolara, a nie gwałtownie słabnącego euro.
Moim zdaniem ktoś tu się nieźle bawi przed FED'em w środe, ale to tylko moje zdanie.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Mpapiez pisze:
FxTag pisze:Zmiana trendu raczej nie, ze względu na stały dodruk euro, ale korekta jak najbardziej.
Akurat to co sie dzieje na euro teraz, to sprawka umacniającego się dolara, a nie gwałtownie słabnącego euro.
Moim zdaniem ktoś tu się nieźle bawi przed FED'em w środe, ale to tylko moje zdanie.
Weź np. USD/JPY i EUR/JPY. Euro traci dolar zyskuje. Przykłady można mnożyć. Zwykły zjadacz chleba w tej machinie jest jak w ciemnej beczce kołysany. Stara śpiewka "wszystko w cenie" Podwyżka stóp w cenie... QE w cenie.. itd. itp.
Jednak fakt pokazuje inaczej. Ruszył dodruk - euro w dół. obniżka stóp procentowych w Polsce- złoty w dół.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Jedni tracą 30K w 5 lat, drugim zajmuje to pare dni i nic sobie z tego nie robią :) niesprawiedliwe to zycie ;)
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Może Niemiaszek nas stąd nie pogoni ;) Do tego należałoby dodać sytuację w Europie. Mam na myśli sankcje wobec Rosji. Ostatnio chyba nawet nasz Tusk coś przebąkiwał, że Europa nie nałoży nowych sankcji na Rosję. Widocznie biznes słabiej się kręci.
Ostatnio zmieniony 13 mar 2015, 19:53 przez FxTag, łącznie zmieniany 2 razy.

Mpapiez

ForexMafiaKartel pisze:Jedni tracą 30K w 5 lat, drugim zajmuje to pare dni i nic sobie z tego nie robią :) niesprawiedliwe to zycie ;)
Już nie mierz go swoją miarą, on jeszcze tego nie stracił.
A nawet jak straci, to nie wiemy ile już na tym zarobił, ale zakładam że sporo więcej, skoro sobie ot tak konto otworzył na 50k.

ODPOWIEDZ