Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: highend »

Może ja też coś napiszę.
Generalnie uważam stosunek ryzyka do zarobku - nie bardzo.

Zarabiać kilka stówek (nawet 1000-2000 PLN) na jednej pozycji można otwierając 0.10 lota. Wówczas również można tracić parę stówek do 1000-2000 PLN na takiej pozycji (jak się ma duży SL), a nie pozwalać na wyjście minus 20 kafli na jednej pozycji.....

W tym momencie otwieranie po 1 lot aby zarobić 500 zł jest IMHO średnim pomysłem. No chyba, że super pozycje z ciasnym SL i TP po 5-10 pips.....

Sorry, że tak myślę :) Ale tak myślę.

Mam jakkolwiek nadzieję, ze za mojego życia doczekam korekty na dolarze bo to co się dzieje to jest jakiś kosmos.
Oczywiscie gdyby człowiek wiedział to by grał na umacnianie dolara - i tak powinno się robić! W końcu trend to trend.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

highend pisze:Może ja też coś napiszę.
Generalnie uważam stosunek ryzyka do zarobku - nie bardzo.

Zarabiać kilka stówek (nawet 1000-2000 PLN) na jednej pozycji można otwierając 0.10 lota. Wówczas również można tracić parę stówek do 1000-2000 PLN na takiej pozycji (jak się ma duży SL), a nie pozwalać na wyjście minus 20 kafli na jednej pozycji.....

W tym momencie otwieranie po 1 lot aby zarobić 500 zł jest IMHO średnim pomysłem. No chyba, że super pozycje z ciasnym SL i TP po 5-10 pips.....

Sorry, że tak myślę :) Ale tak myślę.

Mam jakkolwiek nadzieję, ze za mojego życia doczekam korekty na dolarze bo to co się dzieje to jest jakiś kosmos.
Oczywiscie gdyby człowiek wiedział to by grał na umacnianie dolara - i tak powinno się robić! W końcu trend to trend.

Będzie korekta, będzie odwrócenie trendu. Ale kiedy to pytanie za 10.000% zysku.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

highend pisze:Mam jakkolwiek nadzieję, ze za mojego życia doczekam korekty na dolarze bo to co się dzieje to jest jakiś kosmos.
co jakiś czas "kosmos" dzieje się na każdym rynku, a dla porównania zerknij na wykres EURUSD w 2008, zobacz jak szybki i jaką skalę miał trend (37000 pipsów) :idea:
możesz jeszcze zasięg ropy popatrzeć w 2008... spadek ze 147$ na 30$(od lipca do grudnia) :idea:

jak widzisz "kosmos" jest elementem tego co się dzieje i nic na to nie poradzimy :wink:

obojętnie co by się nie działo to rynek wraca do jakieś poziomu z historii... :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

Prognoza Goldman Sachs dla edka. Ciekawi mnie Wasze zdanie na jej temat. Czy to przypadkiem nie zaczyna się łapanie leszczy.
http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,175 ... ozszy.html

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

FxTag pisze:Prognoza Goldman Sachs dla edka. Ciekawi mnie Wasze zdanie na jej temat. Czy to przypadkiem nie zaczyna się łapanie leszczy.
w odniesieniu do odpowiedzi dla highend to podałem wartość 37000 pipsów, a dokładnie było wtedy 37070 pipsów zjazdu, więc gdyby zachować gometrię i sugerować się skalą zasięgu to aktualnie zjazd się rozpoczął od poziomu 1.3993 i mało już brakuje do analogii z tamtego okresu, gdyż 1.0286 może być poziomem, przy którym zobaczymy odwrót na EURUSD :idea:

nie szukam dołków na siłę, a jedynie takie prorównanie mi przyszło do głowy :roll:

czas pokaże czy "coś" w tym jest na rzeczy, czy to tylko czysta teoria... :wink:

dla relaksu :d
http://www.biztok.pl/waluty/najgorsze-i ... oty_s20571
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

1.02xx. Tam mozemy byc do srody na edku.
Ile wtedy bedzie usdpln? Mozliwe ze 4.04 ?
Chyba ze tak po prostu korekta zacznie sie od poniedzialku ;)

ext3
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ext3 »

highend pisze: Mam jakkolwiek nadzieję, ze za mojego życia doczekam korekty na dolarze bo to co się dzieje to jest jakiś kosmos.
A nie lepiej cieszyć się, że EU drukuje walutę i mamy mocny trend osłabiający EURO?
Cieszyć się, że nie ma większych konsol, wystarczy tylko wejść w S i trzymać, zamiast odwracać rynek ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Lepiej :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Jak dla mnie to obojętne i tak zawsze gram przeciw trendowi. :mrgreen: Ważne, że można zarabiać gdy rosnie i gdy spada. Dla nas nie ma to najmniejszego znaczenia. Ok jakby ktoś chciał długoterminowo i grubo zajmować pozycje. Złoto z kolei było innym przykładem gdzie nadziali na haki indywidualnych, którzy fizycznie kupowali złoto w okolicy szczytu i widzieli wyższe poziomy oraz tych co inwestowali w fundusze czy inne papiery oparte na inwestycjach w złoto.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

FxTag
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: FxTag »

niemiaszek pisze:
FxTag pisze:Prognoza Goldman Sachs dla edka. Ciekawi mnie Wasze zdanie na jej temat. Czy to przypadkiem nie zaczyna się łapanie leszczy.
w odniesieniu do odpowiedzi dla highend to podałem wartość 37000 pipsów, a dokładnie było wtedy 37070 pipsów zjazdu, więc gdyby zachować gometrię i sugerować się skalą zasięgu to aktualnie zjazd się rozpoczął od poziomu 1.3993 i mało już brakuje do analogii z tamtego okresu, gdyż 1.0286 może być poziomem, przy którym zobaczymy odwrót na EURUSD :idea:

nie szukam dołków na siłę, a jedynie takie prorównanie mi przyszło do głowy :roll:

czas pokaże czy "coś" w tym jest na rzeczy, czy to tylko czysta teoria... :wink:

dla relaksu :d
http://www.biztok.pl/waluty/najgorsze-i ... oty_s20571
Patrząc na wykres miesięczny edka. Widać, że trend przyspiesza co oznacza, że prawdopodobnie się kończy. Ale patrząc na to co się dzieje, to co ma spowodować wzrosty? Na dodatek Putin gdzieś przepadł i nikt nie wie co dalej. Wbrew pozorom, to jest istotna informacja.

ODPOWIEDZ