AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Można wyłączyć na pewno - trzeba do nich zadzwonić, przez internet chyba nie można.
Ok, zadzwoniłem na infolinię, można bez problemu to wyłączyć. Pozdrawiam.
-- 04 mar 2015, 10:04 --
Zaczynam przygodę z forexem dlatego mam jeszcze pytania
1. W oknie "złóż zlecenie" dla kupna i sprzedaży są podane swapy w PLN (dla S jest ujemny). Co te wartości w praktyce oznaczają- jakieś dodatkowe opłaty?
2. W oknie "otwarte pozycje" czasem Z/S netto jest mniejszy/większa niż wynikałoby to z uwzględnieniem prowizji. Czym taka sytuacja może być spowodowana?
3. Czy oprócz prowizji pobieranych na bieżąco przy transakcjach jest pobierana jakaś dodatkowa opłata, np. na koniec miesiąca?
Zaczynam przygodę z forexem dlatego mam jeszcze pytania

1. W oknie "złóż zlecenie" dla kupna i sprzedaży są podane swapy w PLN (dla S jest ujemny). Co te wartości w praktyce oznaczają- jakieś dodatkowe opłaty?
2. W oknie "otwarte pozycje" czasem Z/S netto jest mniejszy/większa niż wynikałoby to z uwzględnieniem prowizji. Czym taka sytuacja może być spowodowana?
3. Czy oprócz prowizji pobieranych na bieżąco przy transakcjach jest pobierana jakaś dodatkowa opłata, np. na koniec miesiąca?
[quote="sherif14"]Ok, zadzwoniłem na infolinię, można bez problemu to wyłączyć. Pozdrawiam.
swapem?
-- 05 mar 2015, 09:48 --
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf
nie zawsze swap dla ,,s,, jest ujemny zerknij w ,,Specyfikacja_instrumentow.pdf ,,
swapem?
-- 05 mar 2015, 09:48 --
http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf
nie zawsze swap dla ,,s,, jest ujemny zerknij w ,,Specyfikacja_instrumentow.pdf ,,
Początkującemu koledze, życząc samych sukcesów, sugeruję, (mając na uwadze, że statystyki mówią, że początkujący w ponad 90% tracą zainwestowane pieniądze), aby wdrożył następujące podejście:sherif14 pisze: Zaczynam przygodę z forexem dlatego mam jeszcze pytania
...
1. Nabyć podstawową wiedzę na temat funkcjonowania danej platformy (kilka dni).
2. Nabyć wiedzę jak inwestować i stworzyć pasujący do siebie system inwestycyjny (jeśli zaczynasz, to może Ci to zabrać kilka a nawet kilkanaście miesięcy).
3. Przetestować działanie stworzonego systemu na koncie DEMO z kapitałem w podobnej wielkości, do tego, który będzie finalnie inwestowany (kilka tygodni powinno wystarczyć).
4. O ile etap nr 3 zakończy się z sukcesem, uruchomić konto LIVE z minimalnym wkładem i przetestować, jak funkcjonuje wypracowana w p.2 strategia, kiedy inwestuje się własne pieniądze i ulega dużym stresom i emocjom (bardzo ważny etap ! - kilka tygodni powinno wystarczyć).
5. O ile etap nr 4 zakończy się z sukcesem, doładować środki do konta LIVE do docelowej wielkości i zacząć "zabawę" na poważnie

Mam pytanie: czy w Aliorze często dochodzi do zawieszania kwotowań i jak w takich przypadkach są traktowane pozycje otwarte?
Jeśli chodzi o zawieszenia platformy to takie się oczywiście zdarzają,ale jest ich coraz mniej.
Jeśli przestanie być notowany walor na którym masz pozycje,nie mówię o przypadku z CHF.
To / normalnie / np. po półgodzinie instrument zmienił się o 3% a ty tracisz 300 procent depozytu wniesionego
lub lepiej .Platforma śmiga sobie ,ale twoja pozycja nie ,choć gdzie indziej działa.
Stratę bierzesz na klatę i już.
Pozdrawiam Oszkosz
Jeśli przestanie być notowany walor na którym masz pozycje,nie mówię o przypadku z CHF.
To / normalnie / np. po półgodzinie instrument zmienił się o 3% a ty tracisz 300 procent depozytu wniesionego
lub lepiej .Platforma śmiga sobie ,ale twoja pozycja nie ,choć gdzie indziej działa.
Stratę bierzesz na klatę i już.
Pozdrawiam Oszkosz
a w piątek tak około 8 do 9 wszystko działało czy były problemy?, Broker nawet by mi pasował platworma ok tylko troche te zawieszenia mnie niepokoja 

Jeśli chodzi o platforme to moim zdaniem najlepsza dla nas amatorów.
Nie pamiętam zawieszeń w tych godzinach,platforma odnawia się automatycznie.
W piątek było rozłączenie nie pamiętam kiedy /wykresy po takiej akcji mi się zjeżdzają /
W piątek było rozłączenie nie pamiętam kiedy /wykresy po takiej akcji mi się zjeżdzają /
oszkosz pisze:Jeśli chodzi o platforme to moim zdaniem najlepsza dla nas amatorów.
W piątek było rozłączenie nie pamiętam kiedy /wykresy po
takiej akcji mi się zjeżdzają /
jak narazie demo mam ok.2 tygodni raz nie moglem sie zalogowac podobno na demo byla przeprowadzana jakas aktualizacja no i dzis wykresy ,,mnie sie zjechaly,, ciekawe czy na realnych tez to mialo miejsce ?
Z tego co wyczytałem we wcześniejszych postach to ta platforma działała tak średnio i zaliczała zwiechy ale ostatnio na forum nie ma narzekań, więc chyba nie ma już takich wielkich problemów.
Ja ciągle noszę się z zamiarem otwarcia konta real i mam jeszcze jedno pytanie o podatek. Czy skarbówka w jakiś sposób informuje ze pit jest poprawnie wypełniony i dopiero wtedy przelewam pieniądz?
Ja ciągle noszę się z zamiarem otwarcia konta real i mam jeszcze jedno pytanie o podatek. Czy skarbówka w jakiś sposób informuje ze pit jest poprawnie wypełniony i dopiero wtedy przelewam pieniądz?