AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

TxT
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: TxT »

Można wyłączyć na pewno - trzeba do nich zadzwonić, przez internet chyba nie można.

sherif14
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sherif14 »

Ok, zadzwoniłem na infolinię, można bez problemu to wyłączyć. Pozdrawiam.

-- 04 mar 2015, 10:04 --

Zaczynam przygodę z forexem dlatego mam jeszcze pytania :)
1. W oknie "złóż zlecenie" dla kupna i sprzedaży są podane swapy w PLN (dla S jest ujemny). Co te wartości w praktyce oznaczają- jakieś dodatkowe opłaty?
2. W oknie "otwarte pozycje" czasem Z/S netto jest mniejszy/większa niż wynikałoby to z uwzględnieniem prowizji. Czym taka sytuacja może być spowodowana?
3. Czy oprócz prowizji pobieranych na bieżąco przy transakcjach jest pobierana jakaś dodatkowa opłata, np. na koniec miesiąca?

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zbisow »

[quote="sherif14"]Ok, zadzwoniłem na infolinię, można bez problemu to wyłączyć. Pozdrawiam.

-- 04 mar 2015, 10:04 --

2. W oknie "otwarte pozycje" czasem Z/S netto jest mniejszy/większa niż wynikałoby to z uwzględnieniem prowizji. Czym taka sytuacja może być spowodowana?

swapem?

-- 05 mar 2015, 09:48 --

http://www.aliorbank.pl/resources/res/r ... mentow.pdf

nie zawsze swap dla ,,s,, jest ujemny zerknij w ,,Specyfikacja_instrumentow.pdf ,,

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

sherif14 pisze: Zaczynam przygodę z forexem dlatego mam jeszcze pytania :)
...
Początkującemu koledze, życząc samych sukcesów, sugeruję, (mając na uwadze, że statystyki mówią, że początkujący w ponad 90% tracą zainwestowane pieniądze), aby wdrożył następujące podejście:
1. Nabyć podstawową wiedzę na temat funkcjonowania danej platformy (kilka dni).
2. Nabyć wiedzę jak inwestować i stworzyć pasujący do siebie system inwestycyjny (jeśli zaczynasz, to może Ci to zabrać kilka a nawet kilkanaście miesięcy).
3. Przetestować działanie stworzonego systemu na koncie DEMO z kapitałem w podobnej wielkości, do tego, który będzie finalnie inwestowany (kilka tygodni powinno wystarczyć).
4. O ile etap nr 3 zakończy się z sukcesem, uruchomić konto LIVE z minimalnym wkładem i przetestować, jak funkcjonuje wypracowana w p.2 strategia, kiedy inwestuje się własne pieniądze i ulega dużym stresom i emocjom (bardzo ważny etap ! - kilka tygodni powinno wystarczyć).
5. O ile etap nr 4 zakończy się z sukcesem, doładować środki do konta LIVE do docelowej wielkości i zacząć "zabawę" na poważnie :)

nulka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nulka »

Mam pytanie: czy w Aliorze często dochodzi do zawieszania kwotowań i jak w takich przypadkach są traktowane pozycje otwarte?

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Jeśli chodzi o zawieszenia platformy to takie się oczywiście zdarzają,ale jest ich coraz mniej.
Jeśli przestanie być notowany walor na którym masz pozycje,nie mówię o przypadku z CHF.
To / normalnie / np. po półgodzinie instrument zmienił się o 3% a ty tracisz 300 procent depozytu wniesionego
lub lepiej .Platforma śmiga sobie ,ale twoja pozycja nie ,choć gdzie indziej działa.
Stratę bierzesz na klatę i już.
Pozdrawiam Oszkosz

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

a w piątek tak około 8 do 9 wszystko działało czy były problemy?, Broker nawet by mi pasował platworma ok tylko troche te zawieszenia mnie niepokoja :(

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Jeśli chodzi o platforme to moim zdaniem najlepsza dla nas amatorów.
Nie pamiętam zawieszeń w tych godzinach,platforma odnawia się automatycznie.
W piątek było rozłączenie nie pamiętam kiedy /wykresy po takiej akcji mi się zjeżdzają /

zbisow
Stały bywalec
Stały bywalec

oszkosz pisze:Jeśli chodzi o platforme to moim zdaniem najlepsza dla nas amatorów.
Nie pamiętam zawieszeń w tych godzinach,platforma odnawia się automatycznie.
W piątek było rozłączenie nie pamiętam kiedy /wykresy po
takiej akcji mi się zjeżdzają /

jak narazie demo mam ok.2 tygodni raz nie moglem sie zalogowac podobno na demo byla przeprowadzana jakas aktualizacja no i dzis wykresy ,,mnie sie zjechaly,, ciekawe czy na realnych tez to mialo miejsce ?

Awatar użytkownika
Mich@ł
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mich@ł »

Z tego co wyczytałem we wcześniejszych postach to ta platforma działała tak średnio i zaliczała zwiechy ale ostatnio na forum nie ma narzekań, więc chyba nie ma już takich wielkich problemów.
Ja ciągle noszę się z zamiarem otwarcia konta real i mam jeszcze jedno pytanie o podatek. Czy skarbówka w jakiś sposób informuje ze pit jest poprawnie wypełniony i dopiero wtedy przelewam pieniądz?

ODPOWIEDZ