AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Kolego dampan
Broker może "wszystko".
Nie pisz ze na Eur nic się nie działo,"wydyliło" w górę 1200 -1300 pips.
Ja u siebie widzę max pod 4,37
Pierwsze,powołaj się na rozmowę telefoniczną o wysokości kursu w Aliorze
Drugie ,cenny innych brokerów u nich nie obowiązują /dostawcy płynności/.
Powodzenia Oszkosz

Maxior
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxior »

witam,
Dostałem ostatnio emaila zwrotnego od Aliora. Pisałem do nich w sprawie anulowania bądź tez częściowego anulowania debetu w związku z sytuacja jaka powstała 15.01. Niestety Biuro Maklerskie nie znajduje podstaw do
częściowego pokrycia debetu powstałego na rachunku AliorTrader ale Biuro Maklerskie gotowe jest do wyrażenia zgody na spłatę kwoty powstałego na moim rachunkach debetu w wysokości XXX.XXX,XX PLN w dogodnych dla mnie ratach.
Nie pozostaje mi chyba nic innego jak uregulować debet, likwidacja konta w BM i w AliorBanku i szukać kogoś z faktycznie wyższą kulturą bankowości, mając nadzieje ze nie będę miał już nic wspólnego z Aliorem. Bolesna przygoda, nigdy więcej.

Mirandola
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mirandola »

Jeśli Twoje saldo jest xxx.xx no maksymalnie xxxx.xx to może to i zrozumiem ale jeśli to jest xxx.xxx.xx to brokerzy tylko na takich czekają.

dampan2
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: dampan2 »

oszkosz pisze:Kolego dampan
Broker może "wszystko".
Nie pisz ze na Eur nic się nie działo,"wydyliło" w górę 1200 -1300 pips.
Ja u siebie widzę max pod 4,37
Pierwsze,powołaj się na rozmowę telefoniczną o wysokości kursu w Aliorze
Drugie ,cenny innych brokerów u nich nie obowiązują /dostawcy płynności/.
Powodzenia Oszkosz

A masz gdzieś na wykresie kurs w okolicach 4,47? po którym mi zamknęło o godz. 10:42 patrząc na wykres nic wtedy się nie działo kurs powinien być poniżej 4,30 lub w tych okolicach ale nie 15-20gr wyżej. Przecież nie było wahań 20gr na EUR/PLN w tym dniu. Skoro mi wywaliło po 4,47 to przecież SL by się posypały chyba mega????
No przez tel niestety nie są mi w stanie tego wyjaśnić, że oni widzą maksymalny kurs w tym dniu 4,37 a mi wywaliło 10gr wyżej.
Czy możliwe jest, że komuś wywali po kursie 15-20gr wyższym od rynkowego i nie ma po tym śladu na wykresie?!?! a nikomu SL nie pozamyka po kursie wyższym od 4,37???

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

Maxior pisze:witam,
Dostałem ostatnio emaila zwrotnego od Aliora. Pisałem do nich w sprawie anulowania bądź tez częściowego anulowania debetu w związku z sytuacja jaka powstała 15.01. Niestety Biuro Maklerskie nie znajduje podstaw do
częściowego pokrycia debetu powstałego na rachunku AliorTrader ale Biuro Maklerskie gotowe jest do wyrażenia zgody na spłatę kwoty powstałego na moim rachunkach debetu w wysokości XXX.XXX,XX PLN w dogodnych dla mnie ratach.
Nie pozostaje mi chyba nic innego jak uregulować debet, likwidacja konta w BM i w AliorBanku i szukać kogoś z faktycznie wyższą kulturą bankowości, mając nadzieje ze nie będę miał już nic wspólnego z Aliorem. Bolesna przygoda, nigdy więcej.
a jaki masz problem. Zaproponuj dożywotnie raty po 10zł i idz sobie spokojnie na :564:

oszkosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: oszkosz »

Do dampan
Jestem po twojej stronie,więc nie musisz mnie atakować cyt. A gdzie masz..... .
Podałem ci kurs,wielkość ruchu,i jak cenę "widzi" broker.
Przeczytaj me wcześniejsze wpisy
Powodzenia Oszkosz

openinvestment
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: openinvestment »

Maxior pisze:witam,
Czy nie zmienili swojego stanowiska ostatnio?

marggg
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marggg »

Witam,

Chciałem skorzystać z AlgoStudio w Alior Trader 2, jednak jest problem, gdyż nie widzę wszystkich funkcji i klas C# tak jak jest opisane w API, które ściągnałem ze strony protrader. W kodzie źródłowym mam klauzulę:

using PTLRuntime.NETScript;

i chę zadeklarować np. obiekt klasy:

Instrument inst = Instruments.Current;

Jednak kompilator wywala mi błąd, że nie rozpoznaje nazwy "Instrument".

Ktoś spotkał się z takim problemem?

Pozdrawiam
Marcin

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

16 lutego br. rozpoczynamy kolejną edycję konkursu Alior Trader Challenge. Tym razem nagroda główna to aż 15 000 zł, a pełna pula dla jednej edycji to ponad 30 000 zł.

Zarówno w pierwszej, jak i w drugiej edycji, aby znaleźć się w pierwszej dziesiątce rankingu i otrzymać nagrodę, wystarczyła stopa zwrotu na poziomie około 25%. Sprawdź, jak będzie tym razem.

Aby wziąć udział w konkursie wystarczy:
1. Posiadać rachunek Alior Trader
2. Wypełnić formularz rejestracyjny na stronie https://broker.aliorbank.pl/alior-trader-challenge
3. Wybrać walutę rachunku do inwestycji i wpłacić (lub posiadać na rachunku) odpowiednio 2000 PLN lub 500 EUR lub 650 USD.

Zapraszamy do udziału w Alior Trader Challenge!
marggg pisze:Witam,

Chciałem skorzystać z AlgoStudio w Alior Trader 2, jednak jest problem, gdyż nie widzę wszystkich funkcji i klas C# tak jak jest opisane w API, które ściągnałem ze strony protrader. W kodzie źródłowym mam klauzulę:

using PTLRuntime.NETScript;

i chę zadeklarować np. obiekt klasy:

Instrument inst = Instruments.Current;

Jednak kompilator wywala mi błąd, że nie rozpoznaje nazwy "Instrument".

Ktoś spotkał się z takim problemem?

Pozdrawiam
Marcin
Materiały, które pobrał Pan ze strony ProTradera dotyczą platformy PT3, dla którego AlgoStudio różni się od PT2. Wszystkie dostępne funkcje (zarówno w jężyku MQL4 jak i C#) są widoczne na platformie Alior Trader w Słowniku modułu AlgoStudio.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Maxior
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Maxior »

witam,
proszę o kontakt PW a następnie mailowy osoby które zastały poszkodowane po 15.01.2015. Ciekawi mnie cześć merytoryczna prowadzona z DM.

ODPOWIEDZ