Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Pieniądze to nie wszystko...ale ciężko jest łatwo żyć ;)

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

na USDPLN jest dobry(sysowy) przykład odnośnie zamknięcia świeczek czyli ogólnie jak rynek chodzi względem kresek z W(weekly)

w ubiegłym tygodniu zamknięcie świecy powyżej W_Pivot 3.6907
w tym tygodniu szybkie zejście ceny, ale bez retestu W_Pivot i następnie W_R1 3.7312 i aktualnie zaliczony W_R2 3.7552, ale zobaczymy jak wyjdzie zamknięcie świeczki z tego tygodnia :idea:

po mojemu powinno być poniżej W_R2 3.7552, a jeżeli stało by się inaczej to W_R3 3.7956 powinno być robione w następnym tygodniu :wink:
oczywiście jest kilka kresek z M i zasada działania/ruchu ceny jest taka sama jak w przypadku świeczek z D, ale oczywiście musi być to rozegrane w czasie w skali całego miesiąca

indyk PivotPointMultitimeframe ma możliwość odznaczenia/wydzielenia świeczek na wykresie w zależności od timeframe (D, Weekly, Monthly) :idea:

knoty wychodzące poza kreski się nie liczą, tylko i wyłącznie to co pokazuje korpus, czyli wartości Open i Close danej świecy :!:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Spokojnie jak na wojnie ;) Pisalem to w dzienniku mpapieza, ze caly czas mam wrazenie ze jedno zagranie moze zniwelowac caly zysk i wlasnie sie to stalo, na dodatek wszedles na minus i dalej trzymasz mimo ze top moze lada moment zostac przebity.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Pewnie jakoś z tego wybrnie.
Generalnie wg mnie USD/PLN powinien spadać, ale jest ryzyko że o 4 zł zahaczy.
Dlatego u siebie właśnie pisałem, że jestem zdziwiony brakiem SL'a u niemiaszka, gdzie on zawsze skrupulatnie się bronił i małą łyżeczką wsuwał.

No nic trzymam kciuki. Dolar też ma swój próg bólu i powinien się wkrótce osłabiac.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Watpie, dolar ma mnóstwo miejsca na wzrosty ale nie prognozuje az tak daleko. 4zl dla niemiaszka to kleska, stracil by ponad 20K gdyby tak sie stalo, ale pewnie zamknie wczesniej i pewnie powie, ze byl w pracy i nie mogl przypilnowac, a bateria w tablecie mu padla itd :P no ale mimo wszystko tez trzymam kciuki.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

nic się nie stało, a jedynie lipnie wygląda na tą chwilę i to wartość estetyczna niż mająca znaczenie co będzie dalej :d :p
są sprawy ważne i ważniejsze, a wszystko wcześniej napisałem dlaczego tak z tą pozycją, więc spokojnie jak na wojnie... :wink:

strata jest w momencie zamknięcia pozycji a zysk wtedy kiedy się wypłaci od broka i zapłaci podatek dochodowy... takie małe sprostowanie :idea:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Niemiaszek skoro pewny jesteś SYSa to nie korci Cię by dobrać S z obecnego poziomu?
broń Boże nie namawiam na taki krok bo można podwójnie stracić, tylko pytam.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

robnab
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: robnab »

highend pisze:Niemiaszek skoro pewny jesteś SYSa to nie korci Cię by dobrać S z obecnego poziomu?
broń Boże nie namawiam na taki krok bo można podwójnie stracić, tylko pytam.
Tak właśnie analizuję, czy przypadkiem nie dziabnąć eski, skoro Niemiaszek nie zamknął pozycji, to spadek jest mocno brany pod uwagę. Ponadto powinien skorekcić wzrost przynajmniej do 0,61 fibo, a jest o co grać bo to ponad 200 pipsów. To co było przewidziane na przyszły tydzień, stało się dzisiaj.
Niemiaszek :?: :?: :?:

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: freakout »

USDPLN spaść spadnie, pytanie tylko czy niemiaszek da radę zamknąć to z zyskiem? no chyba że sprzeda coś jeszcze na obecnych poziomach - wtedy szanse wzrosną :)

Adrianoforex
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Adrianoforex »

Nie gram na polakach i trochę szkoda tej pozycji, ale to jest trading i jest ryzyko. Dodatni SWAP przynajmniej nie wkurza. Powinien wyjść z tego bez szwanku, ale z obowiązkiem przemyślenia co i jak.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79

Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

super, że grono kibiców się powiększa... dzięki :564:

ocena na chłodno, wykresu a nie pozycji, na której minus razi w oczy :idea:
specjalnie wrzucam screena w rozszerzonej formie, gdzyż od poniedziałku nowe rozdanie kresek i obecnych (D i W) nie będzie widać, jedynie kreski z M zostają bez zmian do końca miesiąca :idea:

zasięg góry, gdzie mogą dolecieć (ale wcale nie muszą) to M_R3 3.8814 jak również dół wypada mocno nisko M_S3 3.5118, w tym szerokim zakresie cena może chodzić do końca miesiąca

zamknięcie H1 powyżej D_R2 3.7950, więc wskazany test D_R3 3.8196(może w niedzielę z otwarcia zaliczą :!: ), ale koniec sesji i nie dali rady :roll:
tak naprawdę to poziom jaki zatrzymał tego UP to M_R2 3.8109 a na 3.7710/7750 aktualnie mamy już mocne wsparcie w ujęciu intraday i tu się rozegra co dalej...
czy to w poniedziałek czy we wtorek to już mało istotne, należy obserwować i działać :idea:

Obrazek

jeżeli będzie odpowiedni układ to dołożę kolejne S, ale na M5 a tym bardziej na H1, droga daleka do zmiany układu sił na rynku, więc na pałę napewno nie będę klikał, żeby uśredniać cenę bo rynek jest wysoko względem pozycji, która wisi :!:

nigdy nie ma takiej wartości/poziomu, że cena jest za wysoko lub za nisko, gdyż każdy poziom jest do złamania :!:

zerkając na edka to zostało jeszcze M_S3 1.0708, układy dalej na S, ale zobaczymy czy im pary wystarczy, żrobić to jednym pociągnięciem :wink:

powiem jedno, wczorajszy wyjazd się udał i Pałac Kultury nadal stoi tam gdzie stał, a tableta nie mam i zerkam czasami w tel co się dzieje, gdyż w zupełności to wystarczy... :d :p

mamy weekend, więc nie czas na zawracanie głowy ekg, a w klikaniu zawsze jest ryzyko jest zabawa, a reszta się sama wykona :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ