Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

meylo pisze:Tak z ciekawości, cena nie powinna być pod czerwoną na sell?
Kolory pozmieniałem. W tym momencie "Black" (dawniej czerwona) jest obowiązującą średnią.
Red dałem na mniejszą średnią żeby jej nie ignorować. Mniejsza jest pomocnicza do prowadzenia pozycji.

Zgodność polega na tym, że mniejsza jest nad lub pod średnią.

Mpapiez

Aktualizacja:

Nawet jeżeli ten trade sie nie uda, już jestem pewien że dobrze go wyznaczyłem.
Cena jest mocno zbijana w dół. Co prawdaw wrócili na moment nad black EMA, ale jeszcze trzyma strefa anulująca setup. Wyjście powyżej, to w ciemno L właduje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Ja jestem wdzięczny za każdy MC. Kiedy go sobie funduję przy mikro kapitale i myślę o tym co by było gdybym grał pięcioma lotami... Im więcej porażek na początku tym lepiej. To co Ty przeżywasz, ma każdy kto zajął się giełdą i innymi przedsięwzięciami wymagającymi dobrego podejścia do ryzyka i dyscypliny. Pan na kasie w biedronce nie ma takich rozterek. Kontynuuj :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

silverarrow
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

W biedronce nie ma też szans na taką kasę jak tutaj coś za coś w przyrodzie musi być równowaga ;P
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Mpapiez

meylo pisze:Ja jestem wdzięczny za każdy MC. Kiedy go sobie funduję przy mikro kapitale i myślę o tym co by było gdybym grał pięcioma lotami... Im więcej porażek na początku tym lepiej. To co Ty przeżywasz, ma każdy kto zajął się giełdą i innymi przedsięwzięciami wymagającymi dobrego podejścia do ryzyka i dyscypliny. Pan na kasie w biedronce nie ma takich rozterek. Kontynuuj :)
Ja frycowe już kiedyś zapłaciłem, ale zawsze małym depo grałem.
Z tym że to aktualne od października trochę urosło. Nie chce ujawniać jaką kwotą tu gram bo nie o kasę chodzi w tym dzienniczku, ale zdradzę tyle, że za to co dziś przegrałem, można by kupić bardzo dobrą butelkę whiskey.
Taką butelkę przez duże "B" :).

W każdym bądź razie, jeszcze marzec i kwieceń i to już będzie 6 miesięcy regularnego wyrywania jakiejś kasy co miesiąc :). I to mnie cieszy bo coś się zaczyna dziać, nawet pomimo takich pomyłek.

Plan generalnie mam taki, że jeżeli do końca roku wytrzymam na tym rachunku i będę miał sensowny zysk i DD, to wpłace jakaś poważniejszą kwotę i zacznie się zabawa na poważnie.

No nic to jest tak wybiegając w przyszłość, na ten moment jeszcze długa droga do przejścia.
Na razie mam swój własny system wejść który działa, teraz pozostało pracować nad systemem wyjść no i przedewszystkim nad własną główką ;). Żelazna psychika to podstawa.

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

Właśnie, system wyjść. Według mnie jest o wiele, wiele ważniejszy od wejść. Pomyśl też czy warto ingerować w trejd podczas jego trwania. Przed otwarciem robisz chłodną analizę według systemu, później dochodzą emocje dlatego nie powinno się ingerować. Po rozpoczęciu transakcji jedyne co można zmienić to przestawić SL w dobrą stronę. To tak po mojemu.
Szczególnie gdy grasz ze stałym TP, jak ostatnio. Otwierasz zlecenie i zamykasz komputer. Spróbuj kiedyś.
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

Mpapiez

meylo pisze:Właśnie, system wyjść. Według mnie jest o wiele, wiele ważniejszy od wejść. Pomyśl też czy warto ingerować w trejd podczas jego trwania. Przed otwarciem robisz chłodną analizę według systemu, później dochodzą emocje dlatego nie powinno się ingerować. Po rozpoczęciu transakcji jedyne co można zmienić to przestawić SL w dobrą stronę. To tak po mojemu.
Szczególnie gdy grasz ze stałym TP, jak ostatnio. Otwierasz zlecenie i zamykasz komputer. Spróbuj kiedyś.
Pomyśle, pomyśle. Generalnie na DT słabo widze przesuwanie SL'a, bo często mamy potem BE zamiast TP :).

Tak przy okazji, stwierdziłem że jednak będę grać tylko na M15 i M30. H1 poglądowo do świeczek. H4 wywalam - za duży interwał do mojego stylu. M5 wywalam, bo chyba za dużo przed wykresem siędze z powodu M5.

Wrzucam jeszcze widok z M30. Dołożyłem jeszcze 1 pozycje. Ryzko jest normie - wszystko razem do kupy 1,3%.
Samo wejście jest naprawdę dobre. Cena już siedzi prawie 2.5h pod miejscem gdzie mam SL.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Wycięli :) - ale dobrze było.

Mpapiez

No nie wierzę :)))....
Wycięli mi SL'a niemal co do pipsa i poszli zgodnie z kierunkiem !

A ja się przezbroiłem na L zgodnie z planem i kolejne 1,3% zwiało :).
Jakaś czarna passa. Chyba sobie ten tydzień odpuszcze... :roll: , bo to jest niewiarygodne.

ForexMafiaKartel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ForexMafiaKartel »

Panikujesz i tyle... ruch jest w zasadzie żaden na edku w tej chwili, tylko prawdopodobnie cisniesz za duze pozycje i Ci sie we łbie miesza ja tam sell z SL nei dającym się zwariować, chyba ze jannet cos namiesza.
Obrazek

W ciągu 5 lat straciłem na Forexie 30 tysięcy (xtb,admiral,armada,tms,alior,bossa), a Ty?

Skończyłem z forexem real dnia 13 marca 2015.

Zablokowany