Red Ema Trading
-
- Gaduła
Re: Handel z nurtem M15...
Tak to juz jest na tym rynku, przytulil ostatnio wiekszy procent i nie chce go stracic. Ostatnio zarobil wiecej bo zlamal zasady zarządzania pozycją i nie chce tego stracic. Niestety wszystkie bledy predzej czy pozniej wracają. Tak, ze ostatni hajs zarobil niezasłużenie bo nei zgodnie ze strategią wiec musi go oddac, a jak nie teraz to innym razem. Pewnie powie sobie, ze jak teraz wyjdzie z opresjii to juz nigdy wiecej nie popelni tego bledu a jednak popelni, tak to juz jest na rynku forex. 

-
- Gaduła
W pewnym momencie człowiek uświadamia sobie że tak naprawdę rynek codziennie robi to samo zmienia tylko detale by ludzie myśleli że rynek codziennie jest inny, nie bardzo rozumiem dlaczego ludzie tak bardzo upierają się że jakaś linia na wykresie na pewno odbije cenę, równie dobrze cena może taki poziom przejechać
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
halo Mpapiez - prosimy o komentarz
chociaż już widzę, że do przodu jest,
chociaż już widzę, że do przodu jest,
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
po prostu DD nie ma znaczenia
jak jest trend na UP (a taki chyba edek ma aktualnie) to mozna powrzucac 10 pozycji a'la Danbo i jazda 

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Cześć,
Tak poszarżowałem dziś trochę. Nie zaglądałem tu, żeby nie tracić swojej wizji, bo czulem po kościach że jestem tu pewnie nieźle grilowany
.
Generalnie ten niefortunny DD zaczał się od nocnego wejścia. Tu był faktycznie błąd, bo to nie był ani czas, ani miejsca na jakąkolwiek pozycje.
Potem cóź, wywaliłem SL'y (byłem cały czas przy wykresie) i grałem pod założenie trendu wzrostowego lub konsoli. H4 z piątku jest potężna i pod nią grałem. Z technik świecowych wiecie że połowa wysokości swiecy to S/R.
Zakładałem że nie zejdą niżej niż 1.1350.
Gdy zeszli, łapałem potem jeszcze dwie półki - 1.1325 i ostatni bastion czyli okrągłe 1.13.
Spodziewałem się gorszych danych z USA (po serii ostatnich danych) oraz z na to, że z obserwacji wiem, że w poniedziałki nie ma znaczących ruchów. Z reguły decyzyjna to jest środa lub czwartek.
Gdyby wyszli poniżej 1.13 i ostatnieog low (1.1280), to na edku mielibyśmy festiwal wodospadu
.
Groziło mi koło 20% obsuwy w krytycznym miejscu i przez moment sam zaczałem wątpić, ale gdy się pojawił młotek na H4 to już wrzuciłem na luz
.
Aktualnie zastnawiam się co z tym zrobić. 1.1350 zostało naruszone - przebite, więc możliwa jest wycieczka jeszcze wyżej. Nie wiem jak to się skończy, ale chciałbym coś z tego wydusić. Przez moment już było fajny % do wzięcia ale mnie przy kompie nie było
. Coś wymyślę.
W każdym bądź razie powodzenia
.
Ps. I tak żałuje trochę tego DD, że wyskoczył ponad krytyczne 10%
Ps.2 ForexmafiaKartel - Miło że uważasz że wszystko tu przypadkiem i niezasłużenie ściągam. I nie napiszę że więcej tak nie zrobię, bo ja często szarżuje nadwyżką zarobkową żeby więcej wydusić. Do tej pory to działa.
Dodam tylko tyle, że to ostatni tydzień, a cel na luty to 30%
.
Tak poszarżowałem dziś trochę. Nie zaglądałem tu, żeby nie tracić swojej wizji, bo czulem po kościach że jestem tu pewnie nieźle grilowany

Generalnie ten niefortunny DD zaczał się od nocnego wejścia. Tu był faktycznie błąd, bo to nie był ani czas, ani miejsca na jakąkolwiek pozycje.
Potem cóź, wywaliłem SL'y (byłem cały czas przy wykresie) i grałem pod założenie trendu wzrostowego lub konsoli. H4 z piątku jest potężna i pod nią grałem. Z technik świecowych wiecie że połowa wysokości swiecy to S/R.
Zakładałem że nie zejdą niżej niż 1.1350.
Gdy zeszli, łapałem potem jeszcze dwie półki - 1.1325 i ostatni bastion czyli okrągłe 1.13.
Spodziewałem się gorszych danych z USA (po serii ostatnich danych) oraz z na to, że z obserwacji wiem, że w poniedziałki nie ma znaczących ruchów. Z reguły decyzyjna to jest środa lub czwartek.
Gdyby wyszli poniżej 1.13 i ostatnieog low (1.1280), to na edku mielibyśmy festiwal wodospadu

Groziło mi koło 20% obsuwy w krytycznym miejscu i przez moment sam zaczałem wątpić, ale gdy się pojawił młotek na H4 to już wrzuciłem na luz

Aktualnie zastnawiam się co z tym zrobić. 1.1350 zostało naruszone - przebite, więc możliwa jest wycieczka jeszcze wyżej. Nie wiem jak to się skończy, ale chciałbym coś z tego wydusić. Przez moment już było fajny % do wzięcia ale mnie przy kompie nie było

W każdym bądź razie powodzenia

Ps. I tak żałuje trochę tego DD, że wyskoczył ponad krytyczne 10%
Ps.2 ForexmafiaKartel - Miło że uważasz że wszystko tu przypadkiem i niezasłużenie ściągam. I nie napiszę że więcej tak nie zrobię, bo ja często szarżuje nadwyżką zarobkową żeby więcej wydusić. Do tej pory to działa.
Dodam tylko tyle, że to ostatni tydzień, a cel na luty to 30%

Nie, nie , nie
zawaliłeś dzisiaj dramatycznie, broniłeś kretynskiego założenia że z Grecją jest cacy. Powinieneś wziąć 1,7% Straty i zarobic 10% na spadkach a nie modlić sie do kolejnych poziomów obrony i jeszcze potem wziąć parę % na wzrostach... spieprzyłeś dzisiaj i cudem rynek uratował ci tyłek... taka jest prawda... ale nie zawsze rynek będzie taki miły. Grecy cały czas kombinują i nie wiesz co z tego wyniknie. Warufakis jest profesorem zajmujących się teorią gier, będzie chciał wodzić Europę za nos...
I błagam nie opowiadaj o młotkach w konsolidacji, nigdy nie wiesz co to oznacza, młotek czy pinbar działa o ile działa (bo nie zawsze) w określonych miejscach a konsolidacja nią nie jest...
Pozdrawiam
zawaliłeś dzisiaj dramatycznie, broniłeś kretynskiego założenia że z Grecją jest cacy. Powinieneś wziąć 1,7% Straty i zarobic 10% na spadkach a nie modlić sie do kolejnych poziomów obrony i jeszcze potem wziąć parę % na wzrostach... spieprzyłeś dzisiaj i cudem rynek uratował ci tyłek... taka jest prawda... ale nie zawsze rynek będzie taki miły. Grecy cały czas kombinują i nie wiesz co z tego wyniknie. Warufakis jest profesorem zajmujących się teorią gier, będzie chciał wodzić Europę za nos...
I błagam nie opowiadaj o młotkach w konsolidacji, nigdy nie wiesz co to oznacza, młotek czy pinbar działa o ile działa (bo nie zawsze) w określonych miejscach a konsolidacja nią nie jest...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 23 lut 2015, 18:40 przez jackub, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlatego ja jestem zdania zarobić jak najszybciej 100% i wyplaćić zysk i tak dalej i nie patrzec zbytnio na DD
Ja nie twierdzę, że to co dziś zrobiłem to była dobra gra, rozgrywałem po prostu pewien scenariusz który mi się rozjechał. Niestety każdy ma lepsze i gorsze dni - przyznaje ze jechałem twardo pod Grecję. Myślałem że w poniedziałek podciągną edka właśnie pod ten niby deal z Piątku.jackub pisze:Nie, nie , nie
I błagam nie opowiadaj o młotkach w konsolidacji, nigdy nie wiesz co to oznacza, młotek czy pinbar działa o ile działa (bo nie zawsze) w określonych miejscach a konsolidacja nim nie jest...
Pozdrawiam
Co do młotka na H4 w konsoli, nie ważne że to konsola. Tam przebiega jeszcze LT i jest 1.13 okrągły poziom.
Więc miejsce też było.
Trudno się mówi i żyje się dalej, niestety maszyną jeszcze nie jestem.
MP, nikt nie jest maszyną ... robisz dobrze, lepiej ode mnie na pewno, ale przyznam że twoja gra na przestrzeni czasu się mocno zmieniła, przestałeś grac co widzisz, zacząleś przewidywać sentymenty i pod to grać...
Ja pojechałem po tobie dla równowagi, żeby nazywac rzeczy po imieniu, wiesz dobre-dobre, złe-złe i tyle...
Pozdrawiam i kibicuję
Ja pojechałem po tobie dla równowagi, żeby nazywac rzeczy po imieniu, wiesz dobre-dobre, złe-złe i tyle...
Pozdrawiam i kibicuję
-
- Stały bywalec
Albo trzeba stratę wywalić jak najszybciej albo...trzymać do oporu tzn. przetrzymać jeszcze ten próg bólu(sam też mam czasem tego typu problem). Bo czyż nie jest teraz idealny moment na odbicie? Tylko nie przejmuj się jeśli tak będzie i głowa do góry. Rób dalej swoje na spokojnie. Wynik i tak jest bardzo dobry.

Niepotrzebnie go dobijasz. Przecież wiesz dlaczegoMinus 19%. Czemu nie wczoraj????

Ostatnio zmieniony 24 lut 2015, 11:42 przez trader niedoskonaly, łącznie zmieniany 3 razy.