Red Ema Trading
Re: Handel z nurtem M15...
przerzucajac sie na day trading obserwowalem troche par i najlepiej wlasnie spisuje sie edek i ujek. To te pary wybralem do day tradingu. Najtansze, najplynniejsze no i jakos je lubie 

Myśleć i działać jak Goldman !
Wieczorkiem miałem jeszcze 2 wejścia na których finalnie wyszedłem jakieś 0.6% do przodu
.
Na rysunku zaznaczone.
Teraz z rana dość precyzyjne wejście.
Teoretycznie miałem nie zajmowac pozycji przed 9:00, ale tutaj czuje potencjał
.
Ryzyko 1%.

Na rysunku zaznaczone.
Teraz z rana dość precyzyjne wejście.
Teoretycznie miałem nie zajmowac pozycji przed 9:00, ale tutaj czuje potencjał

Ryzyko 1%.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ech, brakło do TP 5 pipsów
.
Wycięło mnie BE, + 0.2%.
Wejście było bardzo dobre
.
Impuls poszedł spory więc się wzrosty zapowiadają. Zobaczymy co się stanie po otwarciu sesji EU.

Wycięło mnie BE, + 0.2%.
Wejście było bardzo dobre

Impuls poszedł spory więc się wzrosty zapowiadają. Zobaczymy co się stanie po otwarciu sesji EU.
Kolejne wejście, z dośc większym ryzykiem
2.5%.
Brak wyznaczonego TP.
Tutaj średnie na M15 wiele już nie dają, bo jest tzw "misz-masz".
Wejście jest raczej z szeroko rozumianego PA. Taki młotek nie pozostawia złudzeń co do kierunku.
Na M5 widać spory engulf. Takie ruchy wywołuje ktoś, kto wrzucił sporą kwotę na rynek i za pewne wrzuci za chwile jeszcze raz
.
Dlaczego nie ma TP ? Wg mnie 1.1350 pójdzie z dymem teraz, co uruchomi buy-stopy które pociągną kurs do 1.14.
Tam jak przebije to różnie może być. Jak zajdą w okolice 1.1375, to się zabezpieczę pod 1.1350.
Jeżeli to wejście się uda, mam zamiar wziąć tyle ile rynek da.
Po co ryzykować i szukać kolejnych wejść na dziś ?:)
To taka luźna projekcja na dziś, a przynajmniej na sesje euro.
Zejście po takim młotku na 1.13 jest bardzo mało realne.
Więc tak sygnały wejścia:
- Engulf m5 / młotek m15
- wsparcie okrągły poziom 1.1325.

Brak wyznaczonego TP.
Tutaj średnie na M15 wiele już nie dają, bo jest tzw "misz-masz".
Wejście jest raczej z szeroko rozumianego PA. Taki młotek nie pozostawia złudzeń co do kierunku.
Na M5 widać spory engulf. Takie ruchy wywołuje ktoś, kto wrzucił sporą kwotę na rynek i za pewne wrzuci za chwile jeszcze raz

Dlaczego nie ma TP ? Wg mnie 1.1350 pójdzie z dymem teraz, co uruchomi buy-stopy które pociągną kurs do 1.14.
Tam jak przebije to różnie może być. Jak zajdą w okolice 1.1375, to się zabezpieczę pod 1.1350.
Jeżeli to wejście się uda, mam zamiar wziąć tyle ile rynek da.
Po co ryzykować i szukać kolejnych wejść na dziś ?:)
To taka luźna projekcja na dziś, a przynajmniej na sesje euro.
Zejście po takim młotku na 1.13 jest bardzo mało realne.
Więc tak sygnały wejścia:
- Engulf m5 / młotek m15
- wsparcie okrągły poziom 1.1325.
No niestety.
Ten młotek na m15 to była pułapka na byczki
.
Na cofce dołożyłem jeszcze pod ten setup, i finalnie strata - 3,7%.
No nic, znów będzie trzeba ciułać % pod mocniejsze wejście
...
Ten młotek na m15 to była pułapka na byczki

Na cofce dołożyłem jeszcze pod ten setup, i finalnie strata - 3,7%.
No nic, znów będzie trzeba ciułać % pod mocniejsze wejście

Kolejne wejście
.
Wyjście dołem pod cieniem młotka negowało wzrosty. Wszedłem tam w eSki i po wybiciu 1.13 dołożyłem do pieca.
Ryzyko cały czas było w okolicach 1%. Teraz jestem na BE.
Cel to okolice 1.1250. Skoro idziemy w dół, to wg mnie poprawią wczorajszy spód.
Coś z tego na bank zrealizuje, bo mam 3.7% DD
.
Do 6% niedaleko, więc trzeba sobie zapas zrobić.

Wyjście dołem pod cieniem młotka negowało wzrosty. Wszedłem tam w eSki i po wybiciu 1.13 dołożyłem do pieca.
Ryzyko cały czas było w okolicach 1%. Teraz jestem na BE.
Cel to okolice 1.1250. Skoro idziemy w dół, to wg mnie poprawią wczorajszy spód.
Coś z tego na bank zrealizuje, bo mam 3.7% DD

Do 6% niedaleko, więc trzeba sobie zapas zrobić.
Kurde co za seria.
Znów BE, a gdybym zrealizował zysk na "75" byłbym jakieś 4-5% do przodu i bym miał zneutralizowany poranny uślizg.
Musze faktycznie popracować nad braniem TP - ale to sobie zostawie na przyszły tydzień
W tym tygodniu celem jest utrzymanie DD poniżej 6%, gdzie maksymalny poziom akceptacji to 10% ale wtedy misja niezaliczona
.
Niemniej jednak 0.5% wpadło i przynajmniej znów jestem nad kreską.
Teraz skoro wyłożyli karty przeskoczyłem w eLki. 1.13 jest wsparciem.
TP brak bo zapowiada się spory ruch.
Znów BE, a gdybym zrealizował zysk na "75" byłbym jakieś 4-5% do przodu i bym miał zneutralizowany poranny uślizg.
Musze faktycznie popracować nad braniem TP - ale to sobie zostawie na przyszły tydzień

W tym tygodniu celem jest utrzymanie DD poniżej 6%, gdzie maksymalny poziom akceptacji to 10% ale wtedy misja niezaliczona

-
- Maniak
Mpapiez pisze:Kurde co za seria.
Musze faktycznie popracować nad braniem TP - ale to sobie zostawie na przyszły tydzień![]()
W tym tygodniu celem jest utrzymanie DD poniżej 6%, gdzie maksymalny poziom akceptacji to 10% ale wtedy misja niezaliczona.
Ajajaj. Niżej TP i coś tam zarobisz.

http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Fajny artykulik
.
http://fxmonster.pl/2012/02/wszystko-co ... no-prawda/
Dziś raczej nowych wejść nie będzie
.
Trzymam longi ze wczoraj i na razie czekam. Wszyscy wszędzie widzą spadki bo to i tamto, a ja widzę 1.14 albo dziś albo jutro. W każdym bądź razie mysle ze ponizej 1.13 trwale prędko nie wrócimy, może jeszcze jakis fejk w dół pójdzie.
Jestem tego dość pewien - w każdym bądź razie dla sensowności SL trzymam go na 25 pipsach i jest to jakieś 4.5% depo. Sporo - bo to wejście jest potrójne.
Mogłem już realizować na +3% czy +4%, ale dalej czekam na wybicie.
Może to będzie właśnie "ten trade" w tym tygodniu
...
Oczywiście plan z utrzymaniem DD już szlag trafił chociaż utrzymał się w ryzach (nie przekroczyło 10%).
Po tamtej stracie co skasowałem prawie 5% zysk, na tym wejściu też cena poszła w dół o 5%.
Pozycji nie zamkneło, ale drawdown już sie liczy względem equity. Krótko mówiać realny uślizg od początku depo w tym tygodniu to był ~5%, od wartości maksymalnej już 9,99%
...
Po tym wejściu jeszcze zaimplementuje małą modyfikację do TP.
Tak zauważam, że edek jednym ruchem łamie najwyżej 2 pułki i na 3-ciej się cofa (czyli 1 szarpnięcie to około 50-60 pipsów) licząc od jego ekstremów ruchu. Będę musiał nad tym bardziej popracować
i tak wyznaczać TP.
Powoli zaczne już w tym tygodniu, a generalnie od przyszłego tygodnia głównym celem będzie poprawne wyznaczanie TP.
Edit: Aaaa niee
dobrze jest - Drawdown to dalej 3,8% ja się cholera popatrzyłem na DD z zeszłego tygodnia
.

http://fxmonster.pl/2012/02/wszystko-co ... no-prawda/
Dziś raczej nowych wejść nie będzie

Trzymam longi ze wczoraj i na razie czekam. Wszyscy wszędzie widzą spadki bo to i tamto, a ja widzę 1.14 albo dziś albo jutro. W każdym bądź razie mysle ze ponizej 1.13 trwale prędko nie wrócimy, może jeszcze jakis fejk w dół pójdzie.
Jestem tego dość pewien - w każdym bądź razie dla sensowności SL trzymam go na 25 pipsach i jest to jakieś 4.5% depo. Sporo - bo to wejście jest potrójne.
Mogłem już realizować na +3% czy +4%, ale dalej czekam na wybicie.
Może to będzie właśnie "ten trade" w tym tygodniu

Oczywiście plan z utrzymaniem DD już szlag trafił chociaż utrzymał się w ryzach (nie przekroczyło 10%).
Po tamtej stracie co skasowałem prawie 5% zysk, na tym wejściu też cena poszła w dół o 5%.
Pozycji nie zamkneło, ale drawdown już sie liczy względem equity. Krótko mówiać realny uślizg od początku depo w tym tygodniu to był ~5%, od wartości maksymalnej już 9,99%

Po tym wejściu jeszcze zaimplementuje małą modyfikację do TP.
Tak zauważam, że edek jednym ruchem łamie najwyżej 2 pułki i na 3-ciej się cofa (czyli 1 szarpnięcie to około 50-60 pipsów) licząc od jego ekstremów ruchu. Będę musiał nad tym bardziej popracować

Powoli zaczne już w tym tygodniu, a generalnie od przyszłego tygodnia głównym celem będzie poprawne wyznaczanie TP.
Edit: Aaaa niee

- ZielonaMgielka
- Maniak
Co jest powodem trzymania longow od wczoraj na EU ?
Narazie gniezdzimy sie w konsoli w silnym trendzie dolnym i nie widac oznak wiekszego popytu.
Po drodze do 1.14 jescze duzo przeszkod.
Wsparcie @ 1.127 / Opor @ 1.135
https://www.tradingview.com/x/GhIlp7YC/
Narazie gniezdzimy sie w konsoli w silnym trendzie dolnym i nie widac oznak wiekszego popytu.
Po drodze do 1.14 jescze duzo przeszkod.
Wsparcie @ 1.127 / Opor @ 1.135
https://www.tradingview.com/x/GhIlp7YC/