Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
silverarrow
Gaduła
Gaduła

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: silverarrow »

Zauważyłem że masz dobre wejścia ale zamiast inkasować zysk czekasz, powinieneś przeanalizować taki wariant że zamiast BE zamknąć np połowę pozycji i zobaczyć czy w ogólnym rozrachunku nie wyszłoby to dla Ciebie na lepsze :)
Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.

Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

No nic - wycięło :/...
Jednak moja pierwsza myśl z ~TP w granicach 1.1275 była bardzo dobra.
Zasugerowałem się wpisami na DT i to był mój błąd.

No nic - jest akcja, jest reakcja. Wybicie ponad 1.13 generuje mocny setup wzrostowy.
Mocniejsze wejście i tym razem na cuda nie czekam tylko biorę TP na ~1.1350.

Jest niezwykle małoprawdopodobne żeby dziś jeszcze raz został przebity poziom 1.13.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

a nie lepiej grac na m5 z tym co pokazuje rynek a nie wrozyc to sie stanie gdzies tam ?
Ta tranzakcja jest bardzo udana z racja zlapania trendu na samym dolku ale przemysl takie podejscie.
Na screenie nie widac calego ruchu bo robilem zrzut do dziennika ale popatrzcie ile mozna bylo wziac z tego torcika ;) a ile jeszcze bedzie mozna ? :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myśleć i działać jak Goldman !

Mpapiez

silverarrow pisze:Zauważyłem że masz dobre wejścia ale zamiast inkasować zysk czekasz, powinieneś przeanalizować taki wariant że zamiast BE zamknąć np połowę pozycji i zobaczyć czy w ogólnym rozrachunku nie wyszłoby to dla Ciebie na lepsze :)
Też to zauważyłem i wieczorem pomyśle jak ten temat załatwić.
Szczerze mówiać przesadziłem z odległością TP - bo mój plan zakłada że jeden ruch ceny może maksymalnie dolecieć do 3-ciego okrągłego poziomu.

Tak było i tym razem. Było minęło. Zastanowie się nad tym i poszukam jakiegoś prostego rozwiązania.
W tym tygodniu główny cel to utrzymać DD poniżej 6% :). Reszta zobaczymy jak wyjdzie.

Ps. Branie profitu wg mnie to jeden z najtrudniejszch rzeczy w foreksie :), nawet trudniejsze od zajmowania pozycji.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

Michał-fx pisze:a nie lepiej grac na m5 z tym co pokazuje rynek a nie wrozyc to sie stanie gdzies tam ?
Ta tranzakcja jest bardzo udana z racja zlapania trendu na samym dolku ale przemysl takie podejscie.
Na screenie nie widac calego ruchu bo robilem zrzut do dziennika ale popatrzcie ile mozna bylo wziac z tego torcika ;) a ile jeszcze bedzie mozna ? :D

świetna sprawa z tym m5 i inside barami 8)
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Michał-fx pisze:a nie lepiej grac na m5 z tym co pokazuje rynek a nie wrozyc to sie stanie gdzies tam ?

Michal masz moze jeszcze jakies ciekawe przyklady z m5 i formacjami na nich wystepujacymi :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Mpapiez

Ja m5 używam tylko do prowadzenia pozycji.
Generalnie świeczki na m5 dla mnie są zbyt chaotyczne nawet jak do DT.
Generalnie jak sam widzisz wejście i cel na początku miałem OK określony, tylko mnie później skusiło na wyciągniecie TP do 1.1250 i się skończyło jak się skończyło :).

Ale chyba wpadłem na pomysł jak sobie uprościć wyznaczanie TP.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

DavidFx nie chodzi o formacje z m5 bo takie same sa na m5 jak na MN. Chodzi o same zagranie. Po co szukac sella jak rynek pokazuje buy ?
Myśleć i działać jak Goldman !

Mpapiez

Michał-fx pisze:DavidFx nie chodzi o formacje z m5 bo takie same sa na m5 jak na MN. Chodzi o same zagranie. Po co szukac sella jak rynek pokazuje buy ?
Nie lej wody ziomuś :), na m5 jest taki szum, że ciężko tam szukać sygnałów.
Jedne co z M5 uznaje na świeczkach to wyjątkowo duże szarpnięcia lub cienie - czyli impulsy.

Ten "inside bar" co pokazałeś, to ja nawet nie będę komentował :)...

Ps. Longi już na BE. 1.1325 jest wsparciem.

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Mpapiez pisze:
Michał-fx pisze:DavidFx nie chodzi o formacje z m5 bo takie same sa na m5 jak na MN. Chodzi o same zagranie. Po co szukac sella jak rynek pokazuje buy ?
Nie lej wody ziomuś :), na m5 jest taki szum, że ciężko tam szukać sygnałów.
Jedne co z M5 uznaje na świeczkach to wyjątkowo duże szarpnięcia lub cienie - czyli impulsy.

Ten "inside bar" co pokazałeś, to ja nawet nie będę komentował :)...
mylisz sie, Michał ma racje sam przeszedlem na m5 i sa super sygnaly wiec jak znalazlem ziomala ktory widzi to co ja niedawno zobaczylem musialem sie wyslowic na tym watku :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Zablokowany