Red Ema Trading
-
- Gaduła
Re: Handel z nurtem M15...
Zauważyłem że masz dobre wejścia ale zamiast inkasować zysk czekasz, powinieneś przeanalizować taki wariant że zamiast BE zamknąć np połowę pozycji i zobaczyć czy w ogólnym rozrachunku nie wyszłoby to dla Ciebie na lepsze 

Niech nie umrze bohater zamieszkujący nasze dusze, niech nie zniszczy go wieczna wspinaczka na nieosiągalne szczyty.
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
Graj to co widzisz nie to czego oczekujesz
No nic - wycięło
...
Jednak moja pierwsza myśl z ~TP w granicach 1.1275 była bardzo dobra.
Zasugerowałem się wpisami na DT i to był mój błąd.
No nic - jest akcja, jest reakcja. Wybicie ponad 1.13 generuje mocny setup wzrostowy.
Mocniejsze wejście i tym razem na cuda nie czekam tylko biorę TP na ~1.1350.
Jest niezwykle małoprawdopodobne żeby dziś jeszcze raz został przebity poziom 1.13.

Jednak moja pierwsza myśl z ~TP w granicach 1.1275 była bardzo dobra.
Zasugerowałem się wpisami na DT i to był mój błąd.
No nic - jest akcja, jest reakcja. Wybicie ponad 1.13 generuje mocny setup wzrostowy.
Mocniejsze wejście i tym razem na cuda nie czekam tylko biorę TP na ~1.1350.
Jest niezwykle małoprawdopodobne żeby dziś jeszcze raz został przebity poziom 1.13.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
a nie lepiej grac na m5 z tym co pokazuje rynek a nie wrozyc to sie stanie gdzies tam ?
Ta tranzakcja jest bardzo udana z racja zlapania trendu na samym dolku ale przemysl takie podejscie.
Na screenie nie widac calego ruchu bo robilem zrzut do dziennika ale popatrzcie ile mozna bylo wziac z tego torcika
a ile jeszcze bedzie mozna ? 
Ta tranzakcja jest bardzo udana z racja zlapania trendu na samym dolku ale przemysl takie podejscie.
Na screenie nie widac calego ruchu bo robilem zrzut do dziennika ale popatrzcie ile mozna bylo wziac z tego torcika

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Myśleć i działać jak Goldman !
Też to zauważyłem i wieczorem pomyśle jak ten temat załatwić.silverarrow pisze:Zauważyłem że masz dobre wejścia ale zamiast inkasować zysk czekasz, powinieneś przeanalizować taki wariant że zamiast BE zamknąć np połowę pozycji i zobaczyć czy w ogólnym rozrachunku nie wyszłoby to dla Ciebie na lepsze
Szczerze mówiać przesadziłem z odległością TP - bo mój plan zakłada że jeden ruch ceny może maksymalnie dolecieć do 3-ciego okrągłego poziomu.
Tak było i tym razem. Było minęło. Zastanowie się nad tym i poszukam jakiegoś prostego rozwiązania.
W tym tygodniu główny cel to utrzymać DD poniżej 6%

Ps. Branie profitu wg mnie to jeden z najtrudniejszch rzeczy w foreksie

Michał-fx pisze:a nie lepiej grac na m5 z tym co pokazuje rynek a nie wrozyc to sie stanie gdzies tam ?
Na screenie nie widac calego ruchu bo robilem zrzut do dziennika ale popatrzcie ile mozna bylo wziac z tego torcikaa ile jeszcze bedzie mozna ?
świetna sprawa z tym m5 i inside barami

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Michał-fx pisze:a nie lepiej grac na m5 z tym co pokazuje rynek a nie wrozyc to sie stanie gdzies tam ?
Na screenie nie widac calego ruchu bo robilem zrzut do dziennika ale popatrzcie ile mozna bylo wziac z tego torcikaa ile jeszcze bedzie mozna ?
Michal masz moze jeszcze jakies ciekawe przyklady z m5 i formacjami na nich wystepujacymi

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
Ja m5 używam tylko do prowadzenia pozycji.Michał-fx pisze:a nie lepiej grac na m5 z tym co pokazuje rynek a nie wrozyc to sie stanie gdzies tam ?
Generalnie świeczki na m5 dla mnie są zbyt chaotyczne nawet jak do DT.
Generalnie jak sam widzisz wejście i cel na początku miałem OK określony, tylko mnie później skusiło na wyciągniecie TP do 1.1250 i się skończyło jak się skończyło

Ale chyba wpadłem na pomysł jak sobie uprościć wyznaczanie TP.
DavidFx nie chodzi o formacje z m5 bo takie same sa na m5 jak na MN. Chodzi o same zagranie. Po co szukac sella jak rynek pokazuje buy ?
Myśleć i działać jak Goldman !
Nie lej wody ziomuśMichał-fx pisze:DavidFx nie chodzi o formacje z m5 bo takie same sa na m5 jak na MN. Chodzi o same zagranie. Po co szukac sella jak rynek pokazuje buy ?

Jedne co z M5 uznaje na świeczkach to wyjątkowo duże szarpnięcia lub cienie - czyli impulsy.
Ten "inside bar" co pokazałeś, to ja nawet nie będę komentował

Ps. Longi już na BE. 1.1325 jest wsparciem.
mylisz sie, Michał ma racje sam przeszedlem na m5 i sa super sygnaly wiec jak znalazlem ziomala ktory widzi to co ja niedawno zobaczylem musialem sie wyslowic na tym watkuMpapiez pisze:Nie lej wody ziomuśMichał-fx pisze:DavidFx nie chodzi o formacje z m5 bo takie same sa na m5 jak na MN. Chodzi o same zagranie. Po co szukac sella jak rynek pokazuje buy ?, na m5 jest taki szum, że ciężko tam szukać sygnałów.
Jedne co z M5 uznaje na świeczkach to wyjątkowo duże szarpnięcia lub cienie - czyli impulsy.
Ten "inside bar" co pokazałeś, to ja nawet nie będę komentował...

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!