Jak jest rynek plynny to nie widze roznicy w poruszaniu sie. Jedynie akcja toczy sie szybciej
Red Ema Trading
Re: Handel z nurtem M15...
pokazalbym Ci dwa wykresy losowe ale zakrywajac tf i nie wiedzialbys czy to jest h1 czy m5 
Jak jest rynek plynny to nie widze roznicy w poruszaniu sie. Jedynie akcja toczy sie szybciej
Myśleć i działać jak Goldman !
-
Mpapiez
DavidFx pisze:
mylisz sie, Michał ma racje sam przeszedlem na m5 i sa super sygnaly wiec jak znalazlem ziomala ktory widzi to co ja niedawno zobaczylem musialem sie wyslowic na tym watku
Wyraże się jaśniej - ten inside bar który on pokazał - to był wg ciebie czytelny sygnał ? Czy sobie go dopasował jak już rynek ruszył ?:)
Na m5 duże engulfy + spore młotki i gwiazdki OK - ale nic poza tym - przynajmniej nie dla mnie.
Dla mnie m5 jest super do szukania lokalnych S/R - czyli do prowadzenia pozycji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
-
Mpapiez
Dużo szybciej i dużo bardziej nerwowoMichał-fx pisze:pokazalbym Ci dwa wykresy losowe ale zakrywajac tf i nie wiedzialbys czy to jest h1 czy m5
Nie na moje nerwy. Takie pytanko. Jakie średnio stosujesz SL i TP dla gry na m5 ?
IB zidentyfikowany wczesniej. Nie analizuje rynku po fakcie.
Na samym m5 szukam wejsc ale cala analiza siega nawet po h4
SL i Tp na pivotach przy obranym, stalym ryzyku %.
Na samym m5 szukam wejsc ale cala analiza siega nawet po h4
SL i Tp na pivotach przy obranym, stalym ryzyku %.
-
Mpapiez
Dobra 1% zabezpieczony.
Jak wywali to 3% na dziś i koniec.
Przeanalizowałem sobie na spokojnie TP i mi wychodzi ~1.14.
TP na 1.1350 nie ma sensu, bo jak cena teraz tam dojdzie, to wywalą już ten poziom, a konsekwencją powinien być test 1.14.
Koniec na dziś
- czas na piwko - wieczorkiem zobacze czy weszlo. 
Jak wywali to 3% na dziś i koniec.
Przeanalizowałem sobie na spokojnie TP i mi wychodzi ~1.14.
TP na 1.1350 nie ma sensu, bo jak cena teraz tam dojdzie, to wywalą już ten poziom, a konsekwencją powinien być test 1.14.
Koniec na dziś
to jeszcze tak na szybko pokaze Ci moja ostatnia tranzakcje i lece do roboty.
Zamkniete z palca na S2.
Rynek wszystko pokazal, my mamy tylko reagowac i dobrze odczytywac sygnaly
POzdrawiam Michał
Zamkniete z palca na S2.
Rynek wszystko pokazal, my mamy tylko reagowac i dobrze odczytywac sygnaly
POzdrawiam Michał
-
Mpapiez
No i znów mnie wycięło
.
Za głęboką korektę jak na moje ustawienie zrobili. Pewnie na złość teraz do góry pójdą
...
Mimo wszystko na plus tego dnia jest to że jestem 3% do przodu przy 1% dd.
Oznacza to mniej więcej tyle że miałem dziś bardzo duże Panowanie nad tym co robię
.
No nic, czas na wieczorek z piwkiem i będę szukał optymalnego zasięgu dla TP na przyszłość.
Za głęboką korektę jak na moje ustawienie zrobili. Pewnie na złość teraz do góry pójdą
Mimo wszystko na plus tego dnia jest to że jestem 3% do przodu przy 1% dd.
Oznacza to mniej więcej tyle że miałem dziś bardzo duże Panowanie nad tym co robię
No nic, czas na wieczorek z piwkiem i będę szukał optymalnego zasięgu dla TP na przyszłość.
po prostu dzisiaj poniedzialek, edek w konsoli (dość szerokiej) i lata góra dół i w konia robi traderów. Raz pokazuje, że chce w dół (tp 1.126 - nie siadło), drugi raz że w górę... po czym znowu w dół - szczerze mówiąc nie dziwię się, że ludzie tracą skoro Edek to główna para walutowa i każdy (?) od niej zaczyna. A jest chyba najtrudniejszy

W sumie przyzwyczaił ludzi, że lata góra-dół. I od czerwca 2014 roku sporo majątki potraciło szukając "dołka"
W sumie przyzwyczaił ludzi, że lata góra-dół. I od czerwca 2014 roku sporo majątki potraciło szukając "dołka"
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
-
Mpapiez
Ale jednocześnie wg mnie jest najbezpieczniejszy do handlu.highend pisze:po prostu dzisiaj poniedzialek, edek w konsoli (dość szerokiej) i lata góra dół i w konia robi traderów. Raz pokazuje, że chce w dół (tp 1.126 - nie siadło), drugi raz że w górę... po czym znowu w dół - szczerze mówiąc nie dziwię się, że ludzie tracą skoro Edek to główna para walutowa i każdy (?) od niej zaczyna. A jest chyba najtrudniejszy![]()
![]()
Na edku raczej ciężko o takie niespodzianki jak na franku
Jego największe ruchy są około 9:30, ~12:00 a potem o 16:00 i 17:00
Co by nie było moje 3% urwane dzisiaj to całkiem niezły wynik
Dziś już nie ma ani czasu ani setup'a na gre więc tylko sobie patrze