Red Ema Trading

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Mpapiez

Re: Handel z nurtem M15...

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

ZielonaMgielka pisze:Co jest powodem trzymania longow od wczoraj na EU ?

Narazie gniezdzimy sie w konsoli w silnym trendzie dolnym i nie widac oznak wiekszego popytu.
Po drodze do 1.14 jescze duzo przeszkod.
Wsparcie @ 1.127 / Opor @ 1.135

https://www.tradingview.com/x/GhIlp7YC/
Szczerze mówiąc to ten wielki odwrócony młot na H1 + późniejszy handel powyżej jego świecy oraz fakt utrzymania się ceny powyżej 1.13 przez dłuższy czas.

Z resztą widziałeś wczoraj co sie działo. Malutka plota o tym że się z Grecją dogadali i szpila do góry.
Jak podadzą oficjalne info że się dogadali to ładnie powinno wywalić do góry.

Może i jest trend spadkowy, ale już jedną opadającą LT wyłamali i na ten moment bym bardziej powiedział że jesteśmy w boczniaku niż w jakimkolwiek trendzie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Mpapiez

Coraz ciaaaśniej :) :idea:
3-ci dzień konsoli, gdzie wcześniej zmienność była po 120+ pipsów...
Nie wiem gdzie wywali, ale jak wywali to ruch powinien być potężny - mam nadzieje że jestem po dobrej stronie :)...

Mpapiez

Chodzą jak w szwajcarskim zegarku :). Jeszcze udało mi się na dolnej bandzie podłapać wejście.
Ten odwrócony młot oznacza tylko jedno - ktoś mocno wszedł i łatwo tego nie odda :).

Rano miałem wątpliwości, ale po całym dniu jestem pewien że wybicie do góry to kwestia czasu i powinno to nastąpić już niedługo - może nawet jeszcze dziś do godziny czasu, jak coś walną z tego spotkania że udało im się dojść do porozumienia z Putinem.

Rozszerzyłem ryzyko - ale jestem coraz pewniejsze tego wejścia :) - to chyba naprawdę będzie "ten trade" :)...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Mpapiez pisze:Chodzą jak w szwajcarskim zegarku :). Jeszcze udało mi się na dolnej bandzie podłapać wejście.
Ten odwrócony młot oznacza tylko jedno - ktoś mocno wszedł i łatwo tego nie odda :).

Rano miałem wątpliwości, ale po całym dniu jestem pewien że wybicie do góry to kwestia czasu i powinno to nastąpić już niedługo - może nawet jeszcze dziś do godziny czasu, jak coś walną z tego spotkania że udało im się dojść do porozumienia z Putinem.

Rozszerzyłem ryzyko - ale jestem coraz pewniejsze tego wejścia :) - to chyba naprawdę będzie "ten trade" :)...
Masz jakis plan na wyjscie z transakcji jesli nic takiego dzis sie nie bedzie dzialo ?

Mpapiez

ZielonaMgielka pisze:
Masz jakis plan na wyjscie z transakcji jesli nic takiego dzis sie nie bedzie dzialo ?

Cena nie może zejść poniżej tego odwróconego młota - wyjście dołem to stop loss i tyle, ponieważ jak 1.1270-75 puści, to będzie lawina do 1.12.
Tak będzie wyglądać moje wyjście z tej sporej transakcji. Ryzyko jest już spore, ale szanse sukcesu oceniam na jakies 80%. Moim zdaniem jak mieli zwalić cenę, to już na to była okazja wiele razy dziś przez cały dzień, a jak widać ktoś tu się bawi w ubieranie ludzi w pozycje.

Zobaczymy czy merkelówna i spółka coś dziś powiedzą.
Jeżeli będą pozytywne informacje, to na pewno umocni to edka.

No nic, czekam dalej :).

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Wydaje mi sie czy Ty uśredniasz? Nie dokładaj do stratnych bo Cię to dużo będzie kosztować, wiem co mówię :)

Mpapiez

Damfry pisze:Wydaje mi sie czy Ty uśredniasz? Nie dokładaj do stratnych bo Cię to dużo będzie kosztować, wiem co mówię :)
W tym wypadku po prostu wiem co robie. To jest grubszy setup, a oni mi sami dali okazje do w miarę bezpiecznego dołożenia :). Dołożyłem na dolnej bandzie. SL dla tego wejścia to było ledwo ~10 pipsów gdzie potencjlny RR jest przeogromny.

Zobacz sobie z resztą na malunek, gdzie ja "uśredniłem" :)...

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Mpapiez pisze:
Damfry pisze:Wydaje mi sie czy Ty uśredniasz? Nie dokładaj do stratnych bo Cię to dużo będzie kosztować, wiem co mówię :)
W tym wypadku po prostu wiem co robie. To jest grubszy setup, a oni mi sami dali okazje do w miarę bezpiecznego dołożenia :). Dołożyłem na dolnej bandzie. SL dla tego wejścia to było ledwo ~10 pipsów gdzie potencjlny RR jest przeogromny.

Zobacz sobie z resztą na malunek, gdzie ja "uśredniłem" :)...
patrzac po fxbooku 3x pozycje niemal z SLem 40 pips, cena spadła dokładasz 2 pozycje. SL 15 pips
No nie uśredniasz, ale dokładasz do straty.....
Zobacz, że ten mega trejd nie jest pewny a Ty postawiłeś już cały zysk z konta i wiele będziesz musiał dołożyć jęsli mega trejd nie wypali.
Dla mnie od 3 dni wszystkie wysokie interwały mówią SPRZEDAJ!! jedna m15 przeciwko reszcie, sam jestem ciekawy, co z tego wyjdzie bo konsolka się zawęża, ale oprócz tej 15 nie masz żadnego układu na UP :roll:
taka moja łocena, a im dłużej jest konsola tym mniej wiem :)

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Damfry pisze: Dla mnie od 3 dni wszystkie wysokie interwały mówią SPRZEDAJ!!
Wysokie tak ale na nizszych mozna grac zgodnie z aktualnym trendem i zarabiac.
Zalezy ktory trend gramy. Fraktalnosc rynku dobra sprawa ;)
Myśleć i działać jak Goldman !

Mpapiez

Damfry pisze:
patrzac po fxbooku 3x pozycje niemal z SLem 40 pips, cena spadła dokładasz 2 pozycje. SL 15 pips
No nie uśredniasz, ale dokładasz do straty.....
Zobacz, że ten mega trejd nie jest pewny a Ty postawiłeś już cały zysk z konta i wiele będziesz musiał dołożyć jęsli mega trejd nie wypali.
Dla mnie od 3 dni wszystkie wysokie interwały mówią SPRZEDAJ!! jedna m15 przeciwko reszcie, sam jestem ciekawy, co z tego wyjdzie bo konsolka się zawęża, ale oprócz tej 15 nie masz żadnego układu na UP :roll:
taka moja łocena, a im dłużej jest konsola tym mniej wiem :)
Powiem tak, dołożenie tych 2 pozycji na dole zwiększyło moje całe ryzyko o 2%.
Nie sądze że to dużo, przy i tak sporej ekspozycji, a jedyne co ryzykuje łącznie do kupy to zysk z zeszłego tygodnia + te właśnie 2%.

Mi generalnie od 3 dni interwały mówią "KONSOLA" ale to już mój punkt widzenia.
Cały czas gram pod odwrócony młot na h1. Dla mnie w krótkim terminie nie ma eSek dopóki 1.1270 nie pęknie.

Swoją drogą, nie martwi cie że wszyscy mówią o trendzie spadkowym i eskach ?

No nic, w międzyczasie zrobili kolejny zjazd w dól - zobaczymy czy uda im się wybić ten trójkąt :) :564:

Zablokowany