mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

raposo pisze: Czy próbowałeś przełączać się na inne DC tak jak pisałem wcześniej w tym wątku, co zasugerował sam broker?
Jak mam przełączyć DC ? Platforma wisi i kompletnie nie reaguje. Czasy ostatniej transakcji stoją na godzinie zatrzymania. Nie da się skutecznie w nic kliknąć.
Ponowne uruchomienie platformy również nic nie daje.

raposo pisze: Kontaktowałeś się w tej sprawie z brokerem od razu po zerwaniu połączenia?
Nie kontaktowałem się. Po ostatniej odpowiedzi na reklamację domyślam się co bym usłyszał.
Po za tym Raposo - bądźmy poważni - mam dzwonić do nich i błagać aby coś zrobili w tej sprawie ?
Zamiast tłumaczyć się i szarpać z nimi, łatwiej mi bedzie zmienić brokera.
Przecież już sam im zgłaszałeś temat i NIC SIĘ NIE ZMIENIŁO.
Mam kiepskie doświadczenia z takich spraw. Kiedyś monitowałem słabą płynność w Noble i też olali temat. Zmieniłem brokera i problem zniknął. Przynajmniej dla mnie. A ja nigdy nie wracam. Jeśli broker nie dba o swoje przedsięwzięcie to po prostu straci klientów. A klienci ZAWSZE znajdą lepszą alternatywę.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MarioDM pisze:
raposo pisze: Czy próbowałeś przełączać się na inne DC tak jak pisałem wcześniej w tym wątku, co zasugerował sam broker?
Jak mam przełączyć DC ? Platforma wisi i kompletnie nie reaguje. Czasy ostatniej transakcji stoją na godzinie zatrzymania. Nie da się skutecznie w nic kliknąć.
Ponowne uruchomienie platformy również nic nie daje.
Tak jak to się robi ;). Pisałem o tym wcześniej na forum cytując wiadomość od mForex. Ponownie uruchomienie niekoniecznie spowoduje, że MT4 połączy Ci się z innym DC. Jak się to robi? To jeszcze raz ale tym razem obrazkowo (patrz załącznik).
MarioDM pisze: Nie kontaktowałem się. Po ostatniej odpowiedzi na reklamację domyślam się co bym usłyszał.
Ok, ale kontaktowałeś się z nimi w sprawie reklamacji dot. braku kwotowań USDPLN w przerwie świątecznej. Zupełnie inna sprawa. Nie chcę już się do tego odnosić ale powiem tylko, że nie znam firmy, która udzieliłaby innej odpowiedzi na tamto zgłoszenie. Można kiwać nosem i mówić, że dostawcy lipni. Ja bym rzekł jednak, że to okres lipny i wielu brokerów miało podobnie (z różnymi dostawcami).
MarioDM pisze:Po za tym Raposo - bądźmy poważni - mam dzwonić do nich i błagać aby coś zrobili w tej sprawie ?
Widzisz, ja po prostu nie jestem w stanie uwierzyć, że tak dzieje się u wszystkich klientów. Inaczej ten wątek by eksplodował od takich postów. Więc bądźmy poważni - ja mógłbym sobie np. nie zdawać sprawy z takiego problemu jeśli nie czytałbym tego tematu. Ale też czytam go z opóźnieniem więc szybkie zgłoszenie problemu mogłoby pomóc. Jeśli nie masz ochoty na kontakt z brokerem to możesz zawsze napisać do mnie, zapytać czy u mnie jest tak samo, zapytać co możesz zrobić czy też po prostu podesłać mi swoje logi. Nie jestem na takie rzeczy obojętny i chętnie pomogę.

Oczywiście, że brokera zawsze można zmienić. Nikt nie wiąże się z jedną firmą na siłę. Ale skoro tyle czasu tu inwestujesz to zakładam, że pomijając ostatnie niedogodności raczej byłeś zadowolony. A ja chciałbym pomóc te niedogodności zlikwidować. Tyle, że przydałaby się pomoc ;).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

raposo pisze: Tak jak to się robi ;). Pisałem o tym wcześniej na forum cytując wiadomość od mForex. Ponownie uruchomienie niekoniecznie spowoduje, że MT4 połączy Ci się z innym DC. Jak się to robi? To jeszcze raz ale tym razem obrazkowo (patrz załącznik).
Nie zrozumiałeś mnie. Wiem jak przełączyć DC.
Powtórze jeszcze raz : platforma była kompletnie zawieszona i nie reagowała. Po ponownym uruchomienia nie reagowała w dalszym ciągu. Reasumując - nie dało się kliknąć w nic, także w rescan.

raposo pisze:
Oczywiście, że brokera zawsze można zmienić. Nikt nie wiąże się z jedną firmą na siłę. Ale skoro tyle czasu tu inwestujesz to zakładam, że pomijając ostatnie niedogodności raczej byłeś zadowolony. A ja chciałbym pomóc te niedogodności zlikwidować. Tyle, że przydałaby się pomoc ;).
W mForex mam krótko konto. Od sierpnia bodajże. We wrześniu i październiku platforma chodziła, chociaż również zwieszała się podczas istotnych danych, tyle że na krótko. 15-30 minut.
Ostatnie 2 miesiące zaczynają mnie irytowac bo zawieszania na 2 godziny zdarzają się 2 razy w tygodniu. Mógłbym od biedy zrozumieć drugą połowe grudnia, ale to się dzieje nadal i niestety nasila się.
Umówmy się tak : gdy zawiesi się po raz kolejny zadzwonię do brokera i napiszę tu co mi odpowiedzieli.
Czyli zrobię to jeszcze w tym tygodniu.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze: Umówmy się tak : gdy zawiesi się po raz kolejny zadzwonię do brokera i napiszę tu co mi odpowiedzieli.
Czyli zrobię to jeszcze w tym tygodniu.
I super. A w akcie dobrej woli możesz mi jeszcze przesłać logi na maila z tego felernego dnia ;). Kontakt na naszej stronie. Z góry dzięki.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Ladnie mi krotkie zwiechy po 15-30 minut.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mario, nie wiem czy wysłałeś ale mail z logami nie doszedl. Najlepiej spakowac je jeszcze rarem.

-- wt 13-01-2015, 10:43 --

Mogę jedynie dodać, że zasięgnąłem opinii wśród kilku osób, które grają na mForex i żadna z nich nie zaobserwowała zawieszeń platformy podczas ostatnich piątkowych payrollsów. Nie twierdzę, że u Ciebie nic takiego nie wystąpiło ale zmierzam do tego, że to niekoniecznie wina brokera (przez 2h pojawiłoby się tu z 30 postów na ten temat ;) ).

Przesłanie logów byłoby dobrym początkiem w celu zdiagnozowania Twojego problemu. Jeśli ktoś jeszcze miał problemy w ostatni piątek to proszę również o przesłanie logów na maila (kontakt dostępny na naszej stronie).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

raposo pisze: I super. A w akcie dobrej woli możesz mi jeszcze przesłać logi na maila z tego felernego dnia ;). Kontakt na naszej stronie. Z góry dzięki.
Dzisiaj znowu miałem zwiecha platformy. 2h od rana. Musiałem wyjść, ale jak wróciłem platforma nadal wisiała. Zadzwoniłem do mForex. Byli oczywiście zdziwieni i powiedzieli mi, że nie mają od nikogo innego takich sygnałów.
Konsultant poradził mi abym ponownie zainstalował platformę, co zaraz zrobię.
Na jaki mail mail mam wysłać logi ?
Bo na Waszej stronie sa dwa maile :
<wycięto maile>
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Ja mam na imię Paweł więc już wiesz gdzie wysłać tylko teraz nabieram wątpliwości nad sensem tej wysyłki.

I znów nie dałeś mi znać na GG/Skype/Tel./maila/PW, że platforma wisiała. Byłem przy komputerze od rana do południa i w tym czasie nie miałem żadnych zwiech więc albo nastąpiło to równo po moim wyjściu i "puściło" tuż przed moim powrotem albo pojawiło się tylko u Ciebie ;).

Nie napchałeś jej różnymi wskaźnikami, EA, nadmierną ilością wykresów czy innych cudów?

Sugeruję przeprowadzić eksperyment. Zostaw wszystko jak masz i zainstaluj drugą, czystą platformę z domyślnymi ustawieniami (nie kopiuj folderu tylko zainstaluj na nowo. Możesz zalogować się na te same dane, żeby tu i tam był serwer real). Niech sobie chodzą równolegle. Dla pewności, włącz też MT4 innego brokera. Czyli łącznie 3x MT4. I poczekaj na zwiechę. Może stracę rękę ale śmiem zaryzykować stwierdzenie, że "dam sobię rękę uciąć, że zwiecha wystąpi tylko na jednej" ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

@Raposo
Wysłałem Ci maila z logami.
Platforma po reinstalacji cały czas zwiesza się na minutę , dwie i rusza.
Żadnych EA nie ma na platformie. Wykresów jest max 10. Mam kilka własnych wskaźnków, ale u innych brokerów mam te same wskaźniki i tam się nic nie wiesza.
Zainstaluję czystą platformę MT4 jak radzisz i dam znać jaki wynik.

Korekta : nie mam możliwości zainstalowania na tym lapku innej wersji mForex. Firmowo stworzono na lapku tylko jedną partycję. Podczas próby instalacji kolejnej platformy mam tylko możliwość odinstalowania tej co jest lub jej naprawy.
Nie da się zmienić miejsca instalacji.
Ostatnio zmieniony 13 sty 2015, 14:58 przez MarioDM, łącznie zmieniany 1 raz.
Trust no bit**es.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MarioDM pisze:@Raposo
Wysłałem Ci maila z logami.
Platforma po reinstalacji cały czas zwiesza się na minutę , dwie i rusza.
Żadnych EA nie ma na platformie. Wykresów jest max 10. Mam kilka własnych wskaźnków, ale u innych brokerów mam te same wskaźniki i tam się nic nie wiesza.
Zainstaluję czystą platformę MT4 jak radzisz i dam znać jaki wynik.
Dostałem maila.
Wstępnie przeglądam logi z piątku. Widzę trochę wskaźników, w tym coś tam z Ganna ale bardziej zastanawia mnie wskaźnik "zmiana procentowa" - kiedyś korzystałem z czegoś, co też badało zakres dzienny zmiany instrumentów i to mi zwieszało platformę. Co ciekawe, nie każdą i nie zawsze. Nie znałem przyczyny czemu akurat tak się dzieje więc po prostu zrezygnowałem z tego wskaźnika. Był też inny, który mierzył sam zakres ruchów w pipsach - działanie podobnie.
Spróbuj zrobić tak jak napisałem wcześniej i daj znać. Zostaw to co masz i równolegle kontroluj co się dzieje na drugiej platformie.

Moje kwotowania teraz cały czas chodzą płynnie więc na 99,9% to coś z tego co masz na platformie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ