mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
MarioDM
Jak dla mnie to ten broker potwierdził, że jest STP do jakiegoś lichego LP.
W Polsce jest niski poziom i takie praktyki to normalne postępowanie z klientem. Zasłanianie się czymś tam. Chociaż to zmienia się, bo jak nie mogłem u polskiego brokera z najniższymi kosztami obecnie na rynku zamknąć zlecenia 26 grudnia na EurGbp to przed południem zadzwonili czy zamknąć jednak po tej cenie po jakiej klikałem w nocy. Ostatecznie zamknąłem rano po trochę lepszej cenie i powiedziałem, żeby zostawili tak jak jest.
Jak dla mnie to ten broker potwierdził, że jest STP do jakiegoś lichego LP.
W Polsce jest niski poziom i takie praktyki to normalne postępowanie z klientem. Zasłanianie się czymś tam. Chociaż to zmienia się, bo jak nie mogłem u polskiego brokera z najniższymi kosztami obecnie na rynku zamknąć zlecenia 26 grudnia na EurGbp to przed południem zadzwonili czy zamknąć jednak po tej cenie po jakiej klikałem w nocy. Ostatecznie zamknąłem rano po trochę lepszej cenie i powiedziałem, żeby zostawili tak jak jest.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
@Szwajcar
Dokładnie.
Martwi mnie jednak to, iż mForex nie jest wyjątkiem, bo jak Raposo napisał podobnie było na LMAX, który tytułuje się giełdą forexową.
Dokładnie.
Martwi mnie jednak to, iż mForex nie jest wyjątkiem, bo jak Raposo napisał podobnie było na LMAX, który tytułuje się giełdą forexową.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
Sytuacja wspomniana w odpowiedzi miała miejsce nie tylko z usd/pln ale też eur/pln i gbp/pln.
I jeszcze jedna sprawa , od dłuższego czasu widełki na parach pln sporo sie rozjechały ( patrząc procentowo to co najmniej 100% ).
I jeszcze jedna sprawa , od dłuższego czasu widełki na parach pln sporo sie rozjechały ( patrząc procentowo to co najmniej 100% ).
Tez to zauwazylem w mforex.
Wszystkie pary z pln nie dzialaly.
Czyli bali sie ze ludzie za duzo szortow powrzucaja?
No dobra. Ale czy kazdy byl wrozka i wiedzial ze po swietach pln sie umocni i pozycje krotkie beda mocno zarobione....?
Czy to po prostu bylo az nadto oczywiste?
Rownie dobrze mozna bylo szorty zapodac w piatek swiateczny po 3.60 na parze usdpln i tyle.
Wszystkie pary z pln nie dzialaly.
Czyli bali sie ze ludzie za duzo szortow powrzucaja?
No dobra. Ale czy kazdy byl wrozka i wiedzial ze po swietach pln sie umocni i pozycje krotkie beda mocno zarobione....?
Czy to po prostu bylo az nadto oczywiste?
Rownie dobrze mozna bylo szorty zapodac w piatek swiateczny po 3.60 na parze usdpln i tyle.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
Czepiacie się, że nie było kwotowań rynku w przecięciu trzech czynników: nocy i środka okresu świąt oraz bardzo egzotycznej pary walutowej. Zapomnieliście ponarzekać na innych uczestników rynku, że zamiast dostarczać płynności odpoczywali

Przedstaw proszę swój tok rozumowania, bo dla mnie to nie jest takie oczywiste.Szwajcar pisze:Jak dla mnie to ten broker potwierdził, że jest STP do jakiegoś lichego LP.
walutomistrz
Chodzi o to, że broker zamiast mieć kilku różnych LP i agregować najlepszą cenę to idzie na łatwiznę i daje kwotowania od jednego LP, który na dodatek nie przyjmuje zleceń po cenach jakie kwotuje.
Jak broker ma takie problemy z przyjmowaniem zleceń to niech wyłączy serwery zupełnie i napisze, że od 24 grudnia do 2 stycznia brak możliwości handlu, bo jest mała płynność u jego LP albo kwotuje od 8 rano USD/PLN.
Chodzi o to, że broker zamiast mieć kilku różnych LP i agregować najlepszą cenę to idzie na łatwiznę i daje kwotowania od jednego LP, który na dodatek nie przyjmuje zleceń po cenach jakie kwotuje.
Jak broker ma takie problemy z przyjmowaniem zleceń to niech wyłączy serwery zupełnie i napisze, że od 24 grudnia do 2 stycznia brak możliwości handlu, bo jest mała płynność u jego LP albo kwotuje od 8 rano USD/PLN.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
- _/_/Dariusz_/_/
- Pasjonat
Jeszcze ja się pożalę troszkę.Szwajcar pisze:walutomistrz
Dzisiaj wypłata środków w wew. systemie trwała 10 godz. a support zapewniał że to 10-15 min.
Środków nie było ani na koncie brokera ani na rachunku bankowym u mnie przez 10 godz. zniknęły

Oczywiście info. było że zaraz będą i tak przeciągali parę godzin w ich wew. systemie, nie mówię tutaj z banku do banku elixirem.
Ok, zgodzę się że nowy rok, ale powinni również poinformować o problemach !
Objective perspective, just businiess...
mForex akurat nie ma jednego LP a kilku tylko jak widzisz, było więcej brokerów, którzy mieli podobnej jakości kwotowania (choć nie identyczne) i niewykluczone, że to właśnie cała seria LP 'oferowała' podobną płynność na instrumentach PLN.Szwajcar pisze:walutomistrz
Ja jak najbardziej byłbym właśnie za tym. Tyle, że LP też nie zawsze znają przyszłość w 100%, a jak widać problemy zniknęły jak tylko z handlem ruszył Londyn z samego rana.Szwajcar pisze:walutomistrz
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Od momentu publikacji ADP (14:15) platforma MT4 stoi.
To jakas paranoja !
Stała tak przez 15 minut (widać mają akurat dobry dzień). Zdarzyło mi się raz, że stała przez ponad godzinę bo skumulowało się kilka ważnych danych w pewnych odstępach czasowych.
To jakas paranoja !
Stała tak przez 15 minut (widać mają akurat dobry dzień). Zdarzyło mi się raz, że stała przez ponad godzinę bo skumulowało się kilka ważnych danych w pewnych odstępach czasowych.
Trust no bit**es.
zanuc sobie "nic sie nie stalo lalala nic sie nie stalo lallalala"
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...