Witam, witam.
Byłem na urlopie za granicą bez dostępu do komputera więc wybaczcie za niezbyt rozwinięte wypowiedzi ale już jestem więc służę pomocą

.
ADASKO2012 pisze:
Jest kilku brokerow co maja sztywne spready np.2 pipsy nawet brokerzy STP.Jest kilku brokerow,ktorzy stop loss zamykaja tak jak sie ustawi(bez luki).Wiec mozna strategie ulozyc uwzgledniajac jeden poslizg.
A co broker ECN oferuje?Poslizg na otwarciu zlecenia,pozlizg na zamknieciu zlecenia,rozszerzajacy spread przy otwarciu lub zamknieciu.Wiec ktos kto gra zleceniami oczekujacymi broker ECN absolutnie sie nie nadaje.Dziwne tez,ze te wasze ECN-y czesto zawieszaja platformy na danych.
Skoro ktoś nazywa się STP i oferuje sztywne spready to tym samym... śmieje Ci się w twarz...

Jeśli ktoś realizuje Ci SL zawsze po wskazanej cenie i nazywa się STP to albo jest mistrzem płynności albo... Śmieje Ci się w twarz.
To nic osobistego ale jeśli jest taki broker to lepiej go wskazać, aby ostrzec osoby niedoświadczone przed tym niechlubnym kłamstwem. To warunki nierynkowe i z STP nie mają nic wspólnego, a już na pewno nasze transakcje nie trafiają poza podwórko brokera.
Nie liczyłem nigdy dokładnie ale myślę, że tak na oko przerobiłem 40-50 brokerów przeróżnej maści na własnych, niemałych, środkach realnych. Pod różnym kątem. Nie wszystko jest takie na jakie wygląda. Często mamy nieuzasadnione pretensje do brokerów nie zdając sobie sprawy z wielu niuansów technicznych. Oczywiście zdarza się też, że nie mamy tych pretensji, a mieć je powinniśmy - ale z racji, że człowiek zawsze woli najpierw kogoś obwiniać zamiast zagłębić się w temat to wygląda to tak jak wygląda. Spokojnie, też tak robiłem zanim odkryłem co w trawie piszczy

.
Dziwne jest to, że traderzy szukają rozwiązania swojego problemu tutaj na forum pisząc ogólnikami zamiast faktycznie wyjść na przeciw problemowi i naprawdę chcieć go rozwiązać kontaktując się z mForex. Ileż to przypadków jest na forum w tym dziale, że ktoś pisze, iż mu coś nie działa albo został "oszukany" przez brokera -
dziwne jest to, że najpierw szuka poparcia na forum lub liczy tutaj na szybkie (?) rozwiązanie problemu (czekając kilka dni lub tygodni na odpowiedź) zamiast skontaktować się
od razu z obsługą klienta.
Nie taki broker straszny jak go malują - nie bójmy się go. Trochę życzliwości (wskazana jest oczywiście z obu stron) i dobrej woli naprawdę wiele potrafi zdziałać

.
Ale do czego zmierzam...
Kontaktowałem się z mForex w sprawie owego "zamulania". Szczerze powiem, że mi nic o tym wiadomo nie było, bo sam czegoś takiego tam nie doświadczyłem. Tym samym też nie wiem jak miałbym to zjawisko wywołać na siłę, aby potem móc znaleźć rozwiązanie problemu.
Broker przegląda forum raz na tydzień, ogranicza do minimum udzielanie się tutaj - jak większość - i wszyscy wiemy dlaczego. Natomiast zawsze jest gotów pomóc pod numerem infolinii czy choćby mailowo pod
kontakt@mforex.pl. Obsługa sprawdziła. Nie otrzymano żadnego maila w sprawie owego 'zamulania'. Nikt dokładnie nie opisał problemu co się wydarzyło, w jakim czasie, jakich okolicznościach, na jakim instrumencie. Zatem nie dość, że ciężko brokerowi odnieść się do tego zjawiska, to jeszcze ciężko mu pomóc konkretnym osobom. A już zdążyły pójść insynuacje, że to zły broker kombinuje i mrozi specjalnie kwotowania. I
dziwne, że to tylko wybranym kilkum osobom, które nawet "nie zdążyły się" z nim skontaktować.
Im bardziej precyzyjna informacja zostanie udzielona, tym lepiej, bo pomaga szybciej zdiagnozować problem, a uwierzcie mi, że mForex chce, abyście byli zadowoleni i im wszystkie usterki i niedogodności techniczne także nie są na rękę. Nie mam na celu Was zniechęcać do pisania na forum - jeśli jakakolwiek firma coś spieprzy to jak najbardziej warto o tym napisać ku przestrodze. Czy to mForex czy ktokolwiek inny. Ale apeluję o rozsądek

. Jeśli coś nie działa to zbadajcie najpierw dokładnie problem, opiszcie go brokerowi, przedstawcie jego reakcję czy odpowiedź. Może ktoś ma tak samo i od razu otrzyma od Was rozwiązanie. A może faktycznie wyjdzie, że broker jest zły i wtedy też warto o tym napisać - ale najpierw warto to zbadać zamiast psuć mu opinię i siać teorie spiskowe.
Krótka rada od mForex, którą przekazuję:
[...]namierzyliśmy już router który nie dal rady z obciążeniem, mimo ze wg specyfikacji cisco powinien.
Szybka rada dla klientów – jeśli jest problem tego typu można szybko zmienić DC (klikamy w prawym dolnym rogu na oznaczenie transferu danych) i zmieniamy DC. Mamy 4 operujace w roznych lokalizacjach i przez rozne maszyny. Jeśli np. 1 maszyna zamuli wówczas można manualnie szybko przesiasc się na inna, sam system tez robi realokacje ale jak mamy problem to często na szybko można go tak rozwiazac.
Gdyby problemy nadal występowały to proszę Was - koniecznie najpierw skontaktujcie się z mForex i opiszcie problem jak najdokładniej. A jeśli nie uzyskacie od nich pomocy, zostaniecie olani lub odniesiecie wrażenie, że to jednak mimo wszystko zły broker z premedytacją uprzykrza Wam życie to jak najbardziej - poinformujcie o tym forumowiczów.