mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

MarioDM pisze:U mnie też platforma MT z mForex strasznie muli przy każych istotniejszych danych z USA. Przez 10 minut nie da się podejrzeć rachunku. Mam tam konto prawie pół roku i od poczatku tak było, ale ostatnio muli coraz bardziej. Wątpię aby problem był po mojej stronie. Zmieniłem pakiet netu na 15mb, kupiłem nowego lapka i mulenie nie minęło.
Nie gram na dane więc nic z tym nie robię, a stan rachunku sprawdzam w tym czasie w telefonie , bo na Androidzie nie muli nawet w czasie danych.
wiesz napewno wszyscy maja wadliwy sprzet i wina lezy po stronie klienta.... :mrgreen:
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

andy11 pisze:
wiesz napewno wszyscy maja wadliwy sprzet i wina lezy po stronie klienta.... :mrgreen:
Zapewne tak jest ;p .
Zdarza się np. dziś przy okazji konferencji ECB, że przez pół godziny nic sie nie da zrobić na MT.
Miałem podobny problem w Armadzie. Też muliło przy istotnych danych, ale nie aż tak i nigdy tak długo. Było to wtedy max 5 minut.
mForex to nie mój jedyny broker więc zawsze widze co się dzieje na instrumentach i mogę klepnąć zlecenie.
Poza tym chyba nie ma co się już tym za bardzo przejmować, bo skoro polscy brokerzy bedą musieli zmniejszyć lewar do 1/50 to założę konto w LMAX i w mForex może mulić sobie non stop.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

keraj96
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: keraj96 »

Witam! Też mam konto mforex, u mnie też muli, podczas danych. Czasem jest tak, że przez pół godziny mam przerwę podczas danych. Dzwoniłem na infolinnie kilkanaście razy i za każdym razem słyszałem, że nikt się nie skarży, a wina leży po mojej stronie. Mam szybki internet, laptop o dobrych parametrach. Próbowałem na innych sprzętach i było to samo. Kilka razy przeinstalowywałem platformę, zrezygnowałem z niektórych indykatorów i dalej to samo. Wkurza mnie to bo czasem zostanę z pozycją na dane i mam problem. Raz pomimo pozycji zyskownej zabezpieczonej sl podczas danych z zabezpieczonych 7pips zysku po danych okazało się, że mam -8pips zamkniętą pozycję. Z reklamacji wyszło, że podczas danych popyt się tak cofnął, że zrealizowano zlecenie po najbliższej ofercie i cóż musiałem to wyjaśnienie przyjąć, choć nie spodobało mi się to wcale. Widzę jednak, że nie tylko u mnie muli. Trzeba będzie chyba zmienić brokera. Mforex wybrałem bo mam konto w mbanku, więc nie obawiałem się o pieniadze zdeponowane na koncie w przeciwieństwie do brokerów z Cypru. Może polecicie mi jakąś pewną i tanią platformę. Dzięki

signal

Nieprzeczytany post autor: signal »

MarioDM pisze:Zdarza się np. dziś przy okazji konferencji ECB, że przez pół godziny nic sie nie da zrobić na MT.
Na mForex Web rozłączyło ale zaraz potem działało. Zresztą po co wam w tym czasie platforma, chyba nikt nie wchodzi w czasie takich danych na rynek?
MarioDM pisze:Poza tym chyba nie ma co się już tym za bardzo przejmować, bo skoro polscy brokerzy bedą musieli zmniejszyć lewar do 1/50 to założę konto w LMAX i w mForex może mulić sobie non stop.
Nie rozumiem, skąd to zawodzenie. Trzymając się zasad ryzykowania (o których chyba w każdym temacie ktoś już napisał) ten lewar w żaden sposób nie koliduje z grą. Oczywiście rynek jest wolny, ale patrząc na ostatnie poczynania naszej władzy mogę stwierdzić, że trochę pobiadolicie a i tak zostaniecie i będziecie grać, tam gdzie gracie. Brokerzy o tym wiedzą, także nikt z nich nie forsował w KNF innego stanowiska.

Awatar użytkownika
hampel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: hampel »

Witam,

mam pytanie, ostatnio otworzylem rachunek w mForex i zdazyla mi sie nastepujaca sytuacja.

otowrzylem pozycje zabezieczona SL ( 750 zl), po sprawdzeniu pozycji wieczorem okazalo sie ze brokez zamknal mi pozycje ze strata 3752,51 zl. Jak wczesniej pisalem pozycja byla zabezpieczona SL. W tym dniu poszly tam jakies dane makro ale mimo wszystko po to chyba jest SL, zeby sie zabezpieczyc.

Co wy na to, ma ktos podobne doswiedczenie z mForex? Ja juz wycofalem srodkie, nie stety jak dla mnie to zlodzieje !!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bądź cierpliwy, nie bądź chciwy :)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Wszędzie wtedy rozjechał się spread. U większości brokerów dostałbyś tę samą cenę. Po prostu był szybki przeskok w dół+broker ostrożnie kwotujący i jest mega poślizg.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

ostro jedziecie, ładujecie pozycje z SL na 750 zl a nie macie pojęcia o zagrożeniach związanych z poślizgami.

Awatar użytkownika
Zatoichi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Zatoichi »

hampel pisze:Witam,
mam pytanie, ostatnio otworzylem rachunek w mForex i zdazyla mi sie nastepujaca sytuacja.
Załatwiły Cię piątkowe dane z 14:30. Świeczka z M1 miała 50 pipsów!!! To i poślizg był gruby.
Zrealizowali Sl po pierwszej możliwej cenie. Nie ma szans na reklamację.
Chcesz uniknąć w przyszłości takich niespodzianek. Nie graj w czasie danych.

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

Czyli reasumujac zmien brokera.Teraz pomyslisz o brokerze MM,na ktorego wszyscy pluli o rekwotowania a pewnie przeszedles na ECN , zobaczyles brokera,ktory niczego nie gwarantuje i okazuje sie jeszcze gorszy od poprzedniego.Broker ECN nadaje sie praktycznie tylko do skalpowania.Poszukaj jakiegos dobrego MM/STP.

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

Czy też przed chwilą, dokładnie o godz. 20:00, w czasie publikacji danych z FOMC, mieliście zawieszenie notowań z MT4 mForex przez ok 2,5 minuty ?
(W tym czasie Internet i inne aplikacje na kompie działały bezproblemowo)

ODPOWIEDZ