Nie mam możliwości zainstalowania na tym lapku innej wersji mForex. Firmowo stworzono na lapku tylko jedną partycję. Podczas próby instalacji kolejnej platformy mam tylko możliwość odinstalowania tej co jest lub jej naprawy.
Nie da się zmienić miejsca instalacji.
Mogę usunąć ten wskaźnik zmiana procentowa.
mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.
To nie da obiektywnego wyniku, bo nie wiesz kiedy faktycznie zwiesza się platforma oraz co to powoduje. Może to inny wskaźnik, a może kombinacja kilku z nich. Trzeba to zrobić drogą eliminacji i porównań.MarioDM pisze:Nie mam możliwości zainstalowania na tym lapku innej wersji mForex. Firmowo stworzono na lapku tylko jedną partycję. Podczas próby instalacji kolejnej platformy mam tylko możliwość odinstalowania tej co jest lub jej naprawy.
Nie da się zmienić miejsca instalacji.
Mogę usunąć ten wskaźnik zmiana procentowa.
Wyjście? Dorwij inny komputer, zainstaluj tam MT4 mForex, skopiuj cały katalog na pendrive'a i przerzuć na laptopa 'docelowego'. Voila

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Spoko. Dzięki za podpowiedź. Zainstaluję na drugim lapku i przerzucę na pendrive.raposo pisze: To nie da obiektywnego wyniku, bo nie wiesz kiedy faktycznie zwiesza się platforma oraz co to powoduje. Może to inny wskaźnik, a może kombinacja kilku z nich. Trzeba to zrobić drogą eliminacji i porównań.
Wyjście? Dorwij inny komputer, zainstaluj tam MT4 mForex, skopiuj cały katalog na pendrive'a i przerzuć na laptopa 'docelowego'. Voila.
Odezwę się za jakąś godzinę bo muszę wyskoczyć (pilna sprawa).
-- wtorek 13 sty 2015, 18:53 --
OK. Zainstalowałem czystą platformę mForex i odpalilem ją z pendrive'a .
Nie muli i nie wisi w przeciwieństwie do tej , z której zwykle korzystam.
Powrzucam kolejno moje wskaźniki i ustalę, który się gryzie z platformą.
BTW. Ten instaler mForex to jednak badziew skoro nie pozwala zainstalować dwóch platform na jednym kompie.
-- środa 14 sty 2015, 18:42 --
Ciąg dalszy historii ze zwisami platformy mForex
Usunąłem większość wskaźników i zostawiłem tylko te niezbędne. Wywaliłem też ten wskaźnik "zmiana procentowa". On być może trochę zamulał, choć nie jestem pewny.
Wygląda na to, że za mulenie platformy odpowiedzialny jest wskaźnik ganna.
Nie wiem czym jest to spowodowane, bo przez poprzednie pół roku było OK. Tzn. muliło owszem, ale tylko przy ważniejszych danych i tylko przez max 15 minut platforma była niedostępna.
Od kilku dni platforma wisi bądź tylko muli przez kilka godzin. Dzieje się to w trakcie dynamicznych ruchów na forexie.
Skoro to wskaźnik ganna źle się koreluje z platformą mForex to mam problem. Nie zrezygnuję z tego wskaźnika bo to mój główny i podstawowy wskaźnik. Prędzej zrezygnuję z brokera, u którego wskaźnik powoduje wieszanie się platformy. I tak chyba będę musiał zrobić.
Poczekam jeszcze trochę. Może sytuacja wróci do normy z zeszłego roku. Jeśli nie to zacznę testować platformy demo innych brokerów.
@Raposo
Dzięki za naprowadzenie mnie na przyczynę.
Trust no bit**es.
Cieszę się podwójnie.
Przede wszystkim z tego, że problem może nie został jeszcze rozwiązany ale znana jest już jego przyczyna, a więc najtrudniejsza robota wykonana. No i fajnie, że wreszcie okazało się, że to nie ten paskudny broker zwiesza specjalnie (lub też niespecjalnie) kwotowania
.
Przyznam się, że już wczoraj wiedziałem, jak tylko zobaczyłem logi, że to nic ze strony mForex dlatego zacząłem pisać "krótki" artykuł.
Być może Wam się przyda i zwróci uwagę na parę istotnych kwestii:
http://forexclub.pl/edukacja/porady/por ... sko-pracy/
Przede wszystkim z tego, że problem może nie został jeszcze rozwiązany ale znana jest już jego przyczyna, a więc najtrudniejsza robota wykonana. No i fajnie, że wreszcie okazało się, że to nie ten paskudny broker zwiesza specjalnie (lub też niespecjalnie) kwotowania

Przyznam się, że już wczoraj wiedziałem, jak tylko zobaczyłem logi, że to nic ze strony mForex dlatego zacząłem pisać "krótki" artykuł.
Być może Wam się przyda i zwróci uwagę na parę istotnych kwestii:
http://forexclub.pl/edukacja/porady/por ... sko-pracy/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Dziś w mForex zanotowałem dwa zawieszenia notowań EURCHF ( i kilku innych CHFów).
Jedno (25 min.) tuż po decyzji banku szwajcarskiego o zniesieniu obrony 1.2 na EURCHF i drugie (30min.) po godz. 23:00.
Czy były gdzieś dostępne (ewentualnie czy dostaliście) informacje od mForex, że planowali/planują zawiesić notowania par z CHF o konkretnej godzinie, na X minut z podaniem powodów tego zawieszenia ?
O ile bowiem samo zawieszenie (, choć jest dyskusyjne w przypadku profesjonalnego ECNu,) jest w pewnym stopniu wytłumaczalne w dniu dzisiejszym, to brak informacji o planowanym zawieszeniu (o ile takiego faktycznie nie było) byłby oznaką nieprofesjonalizmu brokera, co w konsekwencji mogłoby narazić kilku traderów (a także sam Dom Maklerski) na straty.
Jedno (25 min.) tuż po decyzji banku szwajcarskiego o zniesieniu obrony 1.2 na EURCHF i drugie (30min.) po godz. 23:00.
Czy były gdzieś dostępne (ewentualnie czy dostaliście) informacje od mForex, że planowali/planują zawiesić notowania par z CHF o konkretnej godzinie, na X minut z podaniem powodów tego zawieszenia ?
O ile bowiem samo zawieszenie (, choć jest dyskusyjne w przypadku profesjonalnego ECNu,) jest w pewnym stopniu wytłumaczalne w dniu dzisiejszym, to brak informacji o planowanym zawieszeniu (o ile takiego faktycznie nie było) byłby oznaką nieprofesjonalizmu brokera, co w konsekwencji mogłoby narazić kilku traderów (a także sam Dom Maklerski) na straty.
u wielu brokerów po 23-ej notowania stały w miejscu, tak więc w mForex nie stało się nic specjalnego 

Nic nie pisałem na temat innych brokerów i jest to mało istotne, jak było u innych (, z których wielu to trzeciej klasy profesjonaliści lub nawet drobni oszuści, więc po nich wszystkiego mogę się spodziewać).
mForex, jak mi się wydaje, aspiruje do miana solidnego i profesjonalnego brokera ( i za takiego, go ciągle uważam), a co za tym idzie, oczekiwałbym profesjonalnego zachowania po mForex, tj. informacji np. wysłanej poprzez MT4 / na ich stronie czy mailem, że np. "planują zawieszenie instrumentu ... w godzinach ... , z powodu ...", która najlepiej powinna się ukazać z odpowiednim wyprzedzeniem, a w skrajnym przypadku najpóźniej w momencie nagłego "awaryjnego" zawieszenia.
mForex, jak mi się wydaje, aspiruje do miana solidnego i profesjonalnego brokera ( i za takiego, go ciągle uważam), a co za tym idzie, oczekiwałbym profesjonalnego zachowania po mForex, tj. informacji np. wysłanej poprzez MT4 / na ich stronie czy mailem, że np. "planują zawieszenie instrumentu ... w godzinach ... , z powodu ...", która najlepiej powinna się ukazać z odpowiednim wyprzedzeniem, a w skrajnym przypadku najpóźniej w momencie nagłego "awaryjnego" zawieszenia.
rem,
Nie wymagaj cudów nawet od najlepszych instytucji. Wczorajsze wydarzenia były tak niezwykłe, nieprzewidywalne i niebezpieczne, że wszyscy brokerzy odczuli je na własnej skórze. To zdarza się raz na 40-50 lat, przynajmniej tak pokazuje dotychczasowa historia.
FxPro zawiesiło od razu handel na wszystkich parach z CHF, mimo, że jeszcze nie tak dawno byli jednym z największych brokerów w Europie. Od razu za nimi podobne decyzje (nagle) podjęło kilka innych firm. Nie było czasu, aby informować o tym z wyprzedzeniem i takie informacje zapadały nagle, bo trzeba było reagować szybko. Jestem pewien, że każdy broker odczuł boleśnie wczorajsze wydarzenia na CHF.
Alpari UK zanim zdążyło zareagować to upadło całkowicie:
http://portal.ransquawk.com/headlines/a ... 16-01-2015
Podobnie jak Excel Markets z Nowej Zelandii.
FXCM, czyli największy broker detaliczny, stracił 225 mln USD:
http://www.pb.pl/3984716,74676,ofiary-f ... a-zelandie
Skoro nie interesują Cię inni, to spójrz na to nie jak wymagający cudów klient, a jak doświadczony trader, który rozumie co faktycznie wczoraj miało miejsce.
Nie wymagaj cudów nawet od najlepszych instytucji. Wczorajsze wydarzenia były tak niezwykłe, nieprzewidywalne i niebezpieczne, że wszyscy brokerzy odczuli je na własnej skórze. To zdarza się raz na 40-50 lat, przynajmniej tak pokazuje dotychczasowa historia.
FxPro zawiesiło od razu handel na wszystkich parach z CHF, mimo, że jeszcze nie tak dawno byli jednym z największych brokerów w Europie. Od razu za nimi podobne decyzje (nagle) podjęło kilka innych firm. Nie było czasu, aby informować o tym z wyprzedzeniem i takie informacje zapadały nagle, bo trzeba było reagować szybko. Jestem pewien, że każdy broker odczuł boleśnie wczorajsze wydarzenia na CHF.
Alpari UK zanim zdążyło zareagować to upadło całkowicie:
http://portal.ransquawk.com/headlines/a ... 16-01-2015
Podobnie jak Excel Markets z Nowej Zelandii.
FXCM, czyli największy broker detaliczny, stracił 225 mln USD:
http://www.pb.pl/3984716,74676,ofiary-f ... a-zelandie
Skoro nie interesują Cię inni, to spójrz na to nie jak wymagający cudów klient, a jak doświadczony trader, który rozumie co faktycznie wczoraj miało miejsce.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
@ raposo
Przeinaczasz moją wypowiedź i (jak często w podobnych przypadkach) bagatelizujesz.
W całości zgadzam się, że sytuacja była nadzwyczajna.
Jednak zabrakło tego, co profesjonalna firma, jaką niewątpliwie chce być mForex (i w dużej mierze jest), powinna zrobić, to jest:
- zamieszczenia krótkiego komunikatu "awaryjnego" zaraz po zawieszeniu CHF ok godz 10:30 (po newsie SNB),
- poinformowania klientów, najlepiej minimum 30 min przez godz 23, że od godz 23 będą zawieszać ponownie notowania CHF.
Mam nadzieję, że wyciągną z tego właściwe wnioski i w przyszłości będą informować swoich klientów o podobnych sprawach.
Przeinaczasz moją wypowiedź i (jak często w podobnych przypadkach) bagatelizujesz.
W całości zgadzam się, że sytuacja była nadzwyczajna.
Jednak zabrakło tego, co profesjonalna firma, jaką niewątpliwie chce być mForex (i w dużej mierze jest), powinna zrobić, to jest:
- zamieszczenia krótkiego komunikatu "awaryjnego" zaraz po zawieszeniu CHF ok godz 10:30 (po newsie SNB),
- poinformowania klientów, najlepiej minimum 30 min przez godz 23, że od godz 23 będą zawieszać ponownie notowania CHF.
Mam nadzieję, że wyciągną z tego właściwe wnioski i w przyszłości będą informować swoich klientów o podobnych sprawach.
Pytanie czy ktokolwiek miał czas żeby o tym informować od razu lub z wyprzedzeniem? 
Nikt znany mi tego nie zrobił - i nie tłumaczę ich innymi. Myślę, że wczoraj bardzo ciężko było być "profesjonalnym". Mam konto u innego brokera, poinformowano mnie newsletterem o zawieszeniu handlu na CHF. Dostałem newsletter na dwa konta mailowe - rozstrzał czasowy między nimi to 3h - jeden tuż przed tym faktem, drugi długo po fakcie. Więc nawet jak ktoś chciał być profesjonalny i planował zawieszenie handlu z wyprzedzeniem to ciężko było mu poinformować wszystkich w odpowiednim czasie...

Nikt znany mi tego nie zrobił - i nie tłumaczę ich innymi. Myślę, że wczoraj bardzo ciężko było być "profesjonalnym". Mam konto u innego brokera, poinformowano mnie newsletterem o zawieszeniu handlu na CHF. Dostałem newsletter na dwa konta mailowe - rozstrzał czasowy między nimi to 3h - jeden tuż przed tym faktem, drugi długo po fakcie. Więc nawet jak ktoś chciał być profesjonalny i planował zawieszenie handlu z wyprzedzeniem to ciężko było mu poinformować wszystkich w odpowiednim czasie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu