mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Post autor: raposo »

Hmm... U mnie kwotowania się zmieniają na realu. Wyłączone miały być te:
Od 26.01.15 instrumenty:
CADCHF
CHFJPY
EURCZK
EURZAR
GBPNOK
NOKJPY
NOKSEK
NZDSCHF
USDCZK
ZARJPY
będą działać w trybie „close only” – otwarte pozycje można zamykać, brak możliwości otwierania nowych pozycji.
Za wszelkie niedogodności przepraszamy.
Wiadomość była przesyłana na platformie.

Edit:
Ok, widzę, że EURPLN stoi ale patrzę u dwóch innych brokerów i tam też kurs się nie zmienia. Więc to albo u jakichś dostawców płynności albo nikt po prostu nie handluje teraz na EURPLN ;). Porównaj sobie chociażby na HFT. Inne PLNy wykazują większą żywotność ;).

Edit 2:
Na minutówce o 20:29 lekka szpila i ruch na EUR/PLN jednocześnie u wszystkich brokerów, których akurat mam na podglądzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Post autor: andy11 »

czy moze komus szwankuje Web Trader....? objawy: jak chce przelaczyc na inny wykres to rozlacza i natychmiast wraca do pierwszego....tak od wczoraj...hm....
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

kamilioner
Bywalec
Bywalec

Post autor: kamilioner »

Witam serdecznie forumowiczów, mam prośbę czy moglibyście spojrzeć na screen i zwrócić uwagę na ceny po jakich zamykane były pozycje przy SL. Czy wszystko jest ok? bo widzę tam różnicę ale czy jest ona w dopuszczalnych normach Waszym zdaniem. Dzieki.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: cytrynek »

Zgodnie z informacją podaną za pośrednictwem BSO z dniem 13 lutego kończą żywot rachunki mini. Do tego czasu jedynym możliwym zleceniem na tych rachunkach będzie "Close only".
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

andy11 pisze:czy moze komus szwankuje Web Trader....? objawy: jak chce przelaczyc na inny wykres to rozlacza i natychmiast wraca do pierwszego....tak od wczoraj...hm....
Wybacz, przeoczyłem Twój post. W poniedziałek z rana sprawdzę jak jest u mnie i dam znać w tym poście.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

mamy 23.15
w mForex notowania PLN czasami nie działają od razu o 23.00 w niedzielę.

Tyle, że aktualnie USD/PLN oraz GBP/PLN działa, a EUR/PLN nie.
interesujące - szczególnie, że mam otwartą pozycję na EUR/PLN właśnie.

Ktoś to może wyjaśnić? :) Rozumiem, jakby wszystko z PLN nie działało.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Hmm opcje są dwie... mForex nie uruchomił Ci specjalnie handlu na EUR/PLN wiedząc, że masz tam pozycję i po prostu chce podkręcić atmosferę na początku tygodnia... :). Albo mniej prawdopodobna opcja - jego dostawcy płynności nie ruszyli jeszcze z handlem na tej parze. Na szybko porównuję dwóch innych brokerów to u jednego są od 23:00 trzy świece minutowe, u drugiego 10 (o ile można nazwać świecami pojedyncze ticki), a mamy teraz 23:21. Spready po ok. 70-80.0 pips + zmienność na poziomie 5.0 pips.

Niestety na egzotykach tak czasem bywa i jeśli decydujemy się na handel na rynkach o niższej płynności to musimy takie ewentualności brać pod uwagę. Kolega cajto stronę wcześniej chciał zmieniać brokera, bo nie było kwotowań na EUR/PLN, a okazuje się, że u nikogo ich nie było i ta zmiana nic by nie dała. Widać, że ta para zostaje w tyle względem reszty PLNów pod kątem obrotów.

Szczerze? Ja bym unikał. Nie wiadomo kiedy i jak walnie i żeby zaraz nie było ataku na złotówkę jak miało to miejsce z rublem np.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: highend »

to jest mała pozycja i nie sądzę żeby u nich było aż tak kiepsko finansowo żeby się połakomili na mnie ;)
dzięki za odpowiedź. Anyway - nadal nie chodzi.
a taka fajna luka w dół, a ja sell mam oczywiscie i nie mogę zamknąć :(

edit: ruszyło, widocznie mForex czyta forum ;)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Polecam odpalić demo innego brokera i obserwować tam kwotowania (o ile będzie je miał). I jak ruszy handel w mForex to uważaj na spread, bo na początku może szaleć, mimo, że same kwotowania będą stabilne (po to warto obserwować gdzie indziej).

Kiedyś w AM kwotowania mniej płynnych instrumentów potrafiły ruszać 1-1,5h po 23. Taki tego "urok".

-- ndz 01-02-2015, 23:42 --
andy11 pisze:czy moze komus szwankuje Web Trader....? objawy: jak chce przelaczyc na inny wykres to rozlacza i natychmiast wraca do pierwszego....tak od wczoraj...hm....
Sprawdzam WebTradera na serwerze Real... Przełączam się między wykresami, interwałami itd. i działa normalnie. Przeglądarka Opera w wersji 12.17. W wersji 21 też chodzi. Spróbuj na innej niż wcześniej. Chyba, że już samo zdążyło się 'naprawić' :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ceofx
Gaduła
Gaduła

Post autor: ceofx »

Od dzisiaj nie mam srebra XAGUSD.
XAUUSD mam!

ODPOWIEDZ