JSGSI. Rynki wymiany na chłopski rozum.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
mac
Gaduła
Gaduła

Re: JSGSI. Rynki wymiany na chłopski rozum.

Nieprzeczytany post autor: mac »

czyli byl to jedynie twoj blad :) po przeczytaniu watku pomyslalem ze jednak Pipsy sie licza (duze)

""Co do samego kwotowania to nie ukrywam, przy kwotowaniu 4cyfrowym zarabialem. Po zmianie konta na 5cyfrowe pojawily sie znaczne straty. ""
tzn? jaki byla tego przyczyna ?

-- Dodano: 07 sty 2015, 07:16 --

Dopiero z czasem dowiedzialem sie, ze mt4 pierwotnie zostalo stworzone pod brokerke 4cyfrowa, dopiero pozniej zaczeto oszukiwac program (az dziwne, ze metaquotes nie chce tego zmodyfikowac w kolejnych updateach).

czego brakuje w tym programie? jest pare innych programow do wykorzystania , jak rowniez telefon co do skladania zlecen
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Witam serdecznie w nowym roku.
Chciałbym byście zobaczyli ten filmik, jest on dość krótki trwa 10 min jednak prawdy z niego wynikające są bardzo pouczające.

Kod: Zaznacz cały

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OAywuL0tSLA#t=476

Jednocześnie miałbym do was kilka pytań.

Czego oczekiwalibyście po dobrym szkoleniu ?
Jakie cele chcielibyście zrealizować dzięki temu przedsięwzięciu ?
Czy wykwalifikowany trener posiadający wiedzę oraz wyznający zasady kodeksu etycznego trenerów byłby plusem ?

Link do artykułu:

http://www.trenerbiznesu.pl/artykuly/kodeks-etyki-moda-czy-konieczno%C5%9B%C4%87

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Filmik bardzo motywujacy do pracy. Podobne stwierdzenia mam po przeczytaniu ksiazki Napoleona Hill-a "Myśl i bogać się " Polecam serdecznie.
Co do pytan. Dobre szkolenie rozumiem jako szkolenie po ktorym zrozumialem i jestem w stanie zycie wprowadzic tresc i zasady ze szkolenia. Np szkolenie bylo z rysowania wsparc i oporow to po szkoleniu mam o tym zagdanieniu wiedziec wszystko i takie sr-y sa dla mnie jasne i klarowne ;)
Cele to rzecz jasna poszerzenie swojej wiedzy z danego zakresu szkolenia.
Napewno kodeks etyczny wplynie pozytywnie na prace trenera i korzysc dla szkolonych.
Myśleć i działać jak Goldman !

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

mac pisze:czyli byl to jedynie twoj blad :) po przeczytaniu watku pomyslalem ze jednak Pipsy sie licza (duze)

""Co do samego kwotowania to nie ukrywam, przy kwotowaniu 4cyfrowym zarabialem. Po zmianie konta na 5cyfrowe pojawily sie znaczne straty. ""
tzn? jaki byla tego przyczyna ?
Zaczalem grac szybciej bo mialem lepsze spready i sama cena szybciej zmieniala sie (tzn. zmieniala sie tak samo, ale ta piata cyferka raz w dol raz w gore) co mnie wpedzalo w strach przed strata, ze juz prawie juz odwracaaaaa sie.
czego brakuje w tym programie? jest pare innych programow do wykorzystania , jak rowniez telefon co do skladania zlecen
Mnie? Prawie wszystkiego, dlaczego nie mozna przy zleceniu oczekujacego podac poziomow SL i TP jako pipsy? Dlaczego nie przelicza pipsow jako waluta depozytowa przy otwieraniu zlecen? Dlaczego przy otwartym zleceniu nie podaje wartosci depozytu? Dlaczego przy 5cyfrowym broku podaje punkty zamiast pipsow? dlaczego jednoczesnie nie podaje przy otwartym zleceniu pipsow i p/l w walucie? Jedyne co ratuje ta platforme to niskie wymagania sprzetowe i otwartosc na modyfikacje oraz popularnosc wsrod brokow (bo jest smiesznie tania licencja).

Silezia

@irmentruda a Ty jak sądzisz ?

Dodałbym jeszcze jedno pytanko.
Jakie cele chciałbym osiągnąć jako trader? Jak wyobrażacie siebie jako Tradera, który rozumie rynek niczym człowieka?

Widzicie ten trailer ?
Zobaczcie go całego.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yUmSVcttXnI#t=20 

Cały ten urywek to tak naprawdę droga każdego Tradera ku wiedzy.
Umieranie na polu bitwy to stan jaki mamy na początku.
Nie zdajemy sobie sprawy z procesów zachodzących na rynku a rynek ma nastroje jak człowiek. Wiesz czego możesz się spodziewać po swoim dobrym koledze z którym się bawisz od piaskownicy i utrzymujecie dobry kontakt ?
Jesteśmy niczym główny bohater, popełniasz błędy i poznajesz potem tą sytuacje gdy wystąpi ponownie. Nie koniecznie będzie ona taka sama ,,jak na schemacie,, jednak różnica będzie subtelna niczym rozmowa z dobrym znajomym. Czasami jednak nawet dobry znajomy potrafi zaskoczyć i poznajemy nowy ,,schemat,, interakcji z nim. Na drugi raz będziemy się spodziewać podobnej reakcji ... niczym bohater na końcu trailera.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

z jim carrey byl taki film Jestem na tak (2008),
moje pytanie brzmi ile kosztuje szkolenie ? polega to na doskonaleniu siebie czy na nauce , mm , handlu

ps z will smith tlumaczenie calkowicie nietrafne , slowa wycinane z kontekstu

a to jest lepsze - Programowanie webowe (HTML, CSS, PHP, JS, MySQL, frameworki) wkracza na mój kanał – to musiało się stać, ponieważ jest ono moją pasją i naprawdę wiele mogę Państwu w tych kursach przekazać. Zapraszam najpierw do przeglądu technologii wykorzystywanych w programowaniu webowym, tak żebyśmy nigdy już się w tym nie pogubili, a zgubić się przecież nietrudno. Film niniejszy będzie odcinkiem wstępnym w każdym z pięciu kursów, tak żeby ktoś, kto natknie się na dowolny z nich mógł ten film zobaczyć i być już zorientowanym w całym bogactwie stosowanych współcześnie w internecie technologii.

Blog: http://miroslawzelent.pl/pr...
Facebook: https://www.facebook.com/mi...
Twitter: https://twitter.com/Mirosla...

to nie sa hejty a nie nic zlego, jest to moja opinia

kurwa krew mnie zalewa badz lepszym czlowiekiem inwestuj z glowa , malymi kroczkami polepszajac siebie (wole plepszac stan mojego ,konta -- co do forexu oczywiscie), co ma etyka do tego , zawodowa przynajmniej, jako szef mam etyke co do pracownika, co do kontrahenta - sory stary biznes is biznes , moj zysk twoja strata, co do forexu jesli ja zarabiam ktos traci , tak jak w postach na poczatku tego watku
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

sory stary biznes is biznes , moj zysk twoja strata
Nie wykańcza się w biznesie kontrahentów, zysk powinien być po obu stronach.

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

mac pisze:
co ma etyka do tego , zawodowa przynajmniej, jako szef mam etyke co do pracownika, co do kontrahenta - sory stary biznes is biznes , moj zysk twoja strata, co do forexu jesli ja zarabiam ktos traci , tak jak w postach na poczatku tego watku
Chyba chodzi o etykę szkoleniowców czy jak kto woli trenerów biznesu:

Jednocześnie miałbym do was kilka pytań.

Czego oczekiwalibyście po dobrym szkoleniu ?
Jakie cele chcielibyście zrealizować dzięki temu przedsięwzięciu ?
Czy wykwalifikowany trener posiadający wiedzę oraz wyznający zasady kodeksu etycznego trenerów byłby plusem ?
Mam nadzieję, że pomogłem

Czuwaj! :mrgreen:
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

DigitalSmoke pisze:
sory stary biznes is biznes , moj zysk twoja strata
Nie wykańcza się w biznesie kontrahentów, zysk powinien być po obu stronach.

Stara anglosaska (deal) oraz zydowska (geszeft) zasada - w transakcji zadowolone musza byc obydwie strony. Jedna bo korzystnie kupila dobry towar, druga bo z zyskiem pozbyla sie towaru. Tylko na wschod od Wisly jest inaczej, tutaj obowiazuje jeszcze mongolska mentalnosc (wschodnia, bizantyjska, rosyjska, zwal jak zwal, poczytajcie Richarda Pipesa o Rosji Carskiej) - "jesli ciebie wyciu.lam to ja zarobie".
Sorry za offtp

Silezia

Wiedza jaką posiadam za granicą warta jest około 10 k $ za same informacje o profilach i taśmach a to będą tylko jedne z podpunktów, oczywiście zdaje sobie sprawę z Polskich warunków dlatego cena też będzie inna.
Cały opis co w nim będzie wraz z wyceną upublicznię dopiero gdy zdam licencje na trenera. W każdym razie uważam, że nie ma czegoś takiego na polskim rynku. Oprócz tego kończę projektować narzędzia, które wspomogą mnie no i moich uczniów przy analizie kontraktów i raportów. Za punkt honoru stawiam sobie to by człowieka ,który przyjdzie na moje szkolenie tego nauczyć choćby z nim rok siedzieć to go tego nauczyć od a do z... @Mac nawet nie wiesz jak ważna jest wiara w to co się robi :/ Widziałem ludzi, którzy byli szkoleni przez rusków i w to nie wierzyli to była katastrofa...

Najgorzej jak ktoś twierdzi ,że potrafi a nie potrafi...
Przykład?
Rozmowa z moim znajomym, giełda to jego hobby...
W rozmowie wyszło hasło o konsolach, no to mówię mu ile widzisz konsol na tym wykresie ?. On odpowiedział pewnie, że wszystko potrafi ale jak jestem taki cwaniak to mi narysuje. Narysował 2 konsole jeszcze źle, poprawiłem go i wyszło na to że tych konsol było tam ,,ukrytych,, z 20...

Jak ten człowiek ma wiedzieć co się dzieje na danym rynku jak nie widzi jednego z podstawowych elementów ?
Pół biedy gdyby to chodziło tylko o rozróżnianie konsol a tego jest dużo dużo więcej...

No ale nie poddałem się i pytam się go w czym się czuje tak naprawdę pewnie bo dużo mi opowiadał jak to się fascynuje tematem. Odpowiedział mi, że poziomy SR bardzo dobrze mu wychodzą i to pikuś... ale ,że mi go wyśle później. Do dzisiaj nie widzę obrazka z SR-ami... Jedyne co od czasu do czasu usłyszę to wymówki a gościu miał lekcje za darmo... Ludzie nie chcą pracować. Chcą efektów. Zapłacić i ma być efekt. Tak to nie działa...

Gdy mnie uczył Rosjanin to pierwsze hasło jakie w moim kierunku poleciało ,,Z taką wiedzą to max na taśmę do biedronki się nadajesz... " bo pytałem kiedyś z ciekawości o taśmę i tak się zahaczyłem u niego na ,,praktykę,, :)
Nie było łatwo ale tak naprawdę praca własna dała mi najwięcej...

Naukę tradingu mógłbym porównać do wyprawy w dżungle.
Nie wiesz co Cie tam spotka ale możesz się przygotować...
Pokaże Ci noże,siatki,szczepionki, mapy i inne cuda. Każdy z tych elementów jest ważny bo nigdy nie wiesz co akurat się przyda...

Zerknijmy na obrazek tych dwóch trójkątów.
To jest obraz Tradera.

Trójkąt po lewej to informacje jakie musi przyswoić. Nie pojmie jakiegoś piętra i konstrukcja może się zawalić. Każde piętro trzyma następne w jakiś sposób.
Trójkąt po prawej to poziom trudności i obszerność materiału, kolorystyka i ułożenie zostało celowo w taki sposób ułożone.

A jeśli mam być szczery wole mieć jednego ucznia ,który się będzie przykładał do tego co robi niż 10, którzy by mieli myślenie opisane powyżej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ