JSGSI. Rynki wymiany na chłopski rozum.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
walutomistrz

Re: JSGSI. Rynki wymiany na chłopski rozum.

Nieprzeczytany post autor: walutomistrz »

ext3 pisze:Walutomistrzu,

A co powiesz na to?:
http://www.biztok.pl/waluty/ktos-wykorz ... ile_a19546
Po przeczytaniu takiego artykułu zadałbym sobie pytanie: na jakie podstawie Ci panowie wysuwają swoje podejrzenia? Oczywiście wszystko to domysły i analitycy czują się zagubieni:
Analitycy gubią się w domysłach
Słowo manipulacja zawsze pada, kiedy analitycy zrobią z siebie głupków swoimi analizami a słabi emocjonalnie ludzie wejdą w ruch wzrostowy, który wyrzuca ich szybką korektą. Zresztą spójrz sam, czy ten ruch wygląda na wielką manipulację?

https://www.tradingview.com/x/YsHg54g7/

Bo jak dla mnie ten ruch jest naturalny w silnym trendzie wzrostowym.

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Przypominam ,że dzisiaj koło godziny 21.30 rozpoczynam konferencje, kto mi nie podał skype z zaproszonych niech prześle na pw. Prosiłbym o przygotowanie sobie również programu teamviewer wystarczy go uruchomić nie trzeba instalować.

fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

Słowo manipulacja zawsze pada, kiedy analitycy zrobią z siebie głupków swoimi analizami a słabi emocjonalnie ludzie wejdą w ruch wzrostowy, który wyrzuca ich szybką korektą. Zresztą spójrz sam, czy ten ruch wygląda na wielką manipulację?

https://www.tradingview.com/x/YsHg54g7/

Bo jak dla mnie ten ruch jest naturalny w silnym trendzie wzrostowym.
walutomistrz,
Głupka to Ty robisz z siebie ;)
Otwórz oczy i wykres ;)
Audi dnia 16grudnia, godzina 1;30. Masz na całym wykresie wiele przykładów.

Inny sposób to zawyżanie ceny, świadome wypchanie ceny bez wolumenu i szukanie głupiego, czyli to pewnie było na usd/pln, na samej górze odbyła się mała dystrybucja więc ktoś musiał kupować, potem oczywiście spadek i oddanie pozycji po dobrych cenach :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Silezia

Nieprzeczytany post autor: Silezia »

Wykłady zakończone. Myślę, że mogę prosić o opinie aktywnych uczestników ćwiczenia co się podobało a co nie i jest do poprawy :)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Wiedza którą przekazał Silesia była dla mnie znana z tego i innych forum. Mówiąc "znana" mam namyśli bardzo, bardzo powierzchowna, do tej pory nie sądziłem jak płytka jest wiedza na darmowych forach internetowych i co znaczy naprawdę dobry mentoring. Ten pokaz (szkolenie na tym forum brzmi... sami wiecie...) uzmysłowił mi, ile ciężkiej pracy trzeba włożyć i zastanawiam się, czy nie zmarnowałem tych paru lat "tak se, na pałę" skacząc po wykresie i udając tradera. Jego spojrzenie ma sporo wspólnego z zastosowaniem SD i SR ale wierzcie mi: różnica w przekazie i w treści nieporównywalna do niczego na tym forum, za wyjątkiem może Fx-Kris - uderzające podobieństwo w wysokim zorganizowaniu, tytanicznej pracy i niesamowitej cierpliwości. Sam kurs jednak nie był podaniem gotowego systemu a raczej pokazaniem mechaniki rynku od strony grubych ryb, rozwinięciem i dokładnym wytłumaczeniem na wykresie teorii jabłczanego targu, i teraz muszę powiedzieć, że tak - tak to właśnie działa. Jest to tym bardziej przykre, że pozbawiło mnie mojego mylnego myślenia o świecie, polityce, finansach i giełdzie, i to mimo że i tak byłem pesymistą :? . Całość podana bardzo przystępnie i profesjonalnie.

Nie, - nie pokazał nam stejtów, srejtów czy innych tatuaży. Dlatego nie jestem pewien czy Jego wejście na to forum było słuszne i rozsądne bo skończy się jak zwykle...hejt na następnych 20 stron...
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

Konferencja na poziomie i w sposob luzacki a jednoczesnie merytoryczny. Pokazal bardzo praktyczne podejscie do rynku. Sporo rzeczy juz mi bylo znane i stosowane ale dobrze usystematyzowac wiedze. Jak ktos dalej bładzi w swiecie forexu i potrzebuje drogowskazu to taka konferencja jest wskazana. Oszczedzi wiele czasu i pokaze gdzie leza pieniadze :D
Pozdrowienia dla Silezi oraz uczestnikow webinara :)
Myśleć i działać jak Goldman !

walutomistrz

Nieprzeczytany post autor: walutomistrz »

Proponuje nagrywać takie spotkania, jestem ciekawy, co tam było omówione.

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Witam,

jeszcze raz wielkie dzieki za zaproszenie na wczorajsze webowe spotkanie. Naprawde warto bylo z tego skorzystac. Dopiero dzis po calym dniu myslenia i RYSOWANIA oraz trejdowania z podgladaniem rysunkow (na M5, rynek teoretycznie jest fraktalny prawda?) zrozumialem o co chodzi z tym naszym jabłczanym targiem (lub przynajmniej tak mi sie wydaje). Oczywiscie jest to banalnie proste.
Pozostaje teraz tylko trenowac rysowanie, bo wykonanie a nastepnie interpretacja nalezy do nas kazdego z osobna.
Musze stwierdzic, ze teraz mam jako tako mgliste pojecie albo przypuszczenie dlaczego kurs nagle zawrocil albo dolecial tylko do pewnego punktu i tam stanal.
Wczesniej widzialem cos podobnego u P. Sliwy na spotkaniu w mbanku (w troche innych miejscach) ale wtedy totalnie nie rozumialem o co chodzi (baaaa, wtedy nie rozumialem roznicy miedzy pipsami w MT4 czterocyfrowym a pieciocyfrowym).
Pozdrawiam i jescze raz dziekuje za zaproszenie.

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

irmentruda pisze:Witam,

jeszcze raz wielkie dzieki za zaproszenie na wczorajsze webowe spotkanie. Naprawde warto bylo z tego skorzystac. Dopiero dzis po calym dniu myslenia i RYSOWANIA oraz trejdowania z podgladaniem rysunkow (na M5, rynek teoretycznie jest fraktalny prawda?) zrozumialem o co chodzi z tym naszym jabłczanym targiem (lub przynajmniej tak mi sie wydaje). Oczywiscie jest to banalnie proste.
Pozostaje teraz tylko trenowac rysowanie, bo wykonanie a nastepnie interpretacja nalezy do nas kazdego z osobna.
Musze stwierdzic, ze teraz mam jako tako mgliste pojecie albo przypuszczenie dlaczego kurs nagle zawrocil albo dolecial tylko do pewnego punktu i tam stanal.
Wczesniej widzialem cos podobnego u P. Sliwy na spotkaniu w mbanku (w troche innych miejscach) ale wtedy totalnie nie rozumialem o co chodzi (baaaa, wtedy nie rozumialem roznicy miedzy pipsami w MT4 czterocyfrowym a pieciocyfrowym).
Pozdrawiam i jescze raz dziekuje za zaproszenie.

"Wczesniej widzialem cos podobnego u P. Sliwy na spotkaniu w mbanku (w troche innych miejscach) ale wtedy totalnie nie rozumialem o co chodzi (baaaa, wtedy nie rozumialem roznicy miedzy pipsami w MT4 czterocyfrowym a pieciocyfrowym). "

moglbys wytlumaczyc jakie jest twoje zdanie na tamat kwotowania 4-5 miejsc po przecinku? autor watku rowniez jesli moze, testuje od dluzszego czasu 00 level trading , nie powiem bardzo profitowy
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

Witam, za mało mam doswiadczenia aby merytorycznie wypowiedziec sie w tym temacie. To co napisalem to miałem na mysli cos takiego, ze moim pierwszym brokerem demo byl admiral standard (mt4 4cyfrowy) oraz mforex (mt4 5cyfrowy) a ja jako SL wpisywalem taka sama wartosc (np. 20) w obydwoch mt4 i wk§$%§$ sie, ze cos nie tak to chodzi albo ze zysk/strate mam w admiralu -20 a w mforex -200, totalnie tego nie kumalem. Dopiero z czasem dowiedzialem sie, ze mt4 pierwotnie zostalo stworzone pod brokerke 4cyfrowa, dopiero pozniej zaczeto oszukiwac program (az dziwne, ze metaquotes nie chce tego zmodyfikowac w kolejnych updateach).

Co do samego kwotowania to nie ukrywam, przy kwotowaniu 4cyfrowym zarabialem. Po zmianie konta na 5cyfrowe pojawily sie znaczne straty.

ODPOWIEDZ