Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Zależy co konkretnie chcesz robić z tym FX ;). Jak chcesz tyko korzystać ze standardowego MT4 to wystarczy przeciętny laptop sprzed 8 lat ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

akra51
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: akra51 »

Wolalbym stacjonarny, ten ma mozliwosc podlaczenia 2 monitorow i 8 mega ramu mam lapka z 2 ram i brakuje,poza tym cena wydaje mi sie atrakcyjna.
pzdr

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

akra51 pisze:Wolalbym stacjonarny, ten ma mozliwosc podlaczenia 2 monitorow i 8 mega ramu mam lapka z 2 ram i brakuje,poza tym cena wydaje mi sie atrakcyjna.
pzdr
Stacjonarne z reguły są/były lepsze od laptopów. Chodziło mi raczej o wskazanie na fakt, że dla zwykłego handlu na MT4 komputer wcale nie musi być jakiś szczególnie dobry. I wszystko rozchodzi się o to co dokładnie chcesz na nim robić.

Jeśli planujesz mieć uruchomionych kilka platform, w tym może jakieś zasobożerne jak SaxoBanku czy DealBook 360 lub testować rozbudowane automaty to wtedy przyda się mocniejszy sprzęt. Do zwykłego klikania na MT4 + przeglądarka wystarczy sprzęt sprzed paru dobrych lat.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

akra51
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: akra51 »

Dzieki Raposo
Miedzy innymi mam zamiar puscic dosc pamieciozerny automat,moje obawy to ze ten sprzet ma 5 czy 6 lat i ile on wytrzyma.
pzdr

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Jeśli chcesz używać pamięciożernego automatu, który ma chodzić cały czas to i tak mimo wszystko lepiej wypadnie VPS (choćby koszty prądu odejdą). Natomiast jeśli chcesz go testować, optymalizować i udoskonalać i faktycznie jest mocno rozbudowany to osobiście stawiałbym na coś z 8 GB ramu i mocniejszym procesorem.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

rekinb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rekinb »

Panowie, załóżmy, że wyzerowałem konto, no jeszcze kilka pozycji jest otwartych ale mocno na minus.

To lepiej będzie jak otworze nowe takie samo, czy wpłacę kasę na to samo?

mam w xm

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

proponuje zastanowic sie czy warto kupic lub sprzedac kontrakt lub walute (pare walutową)

i zamienic megaramy na giga :)

-- Dodano: 07 sty 2015, 17:17 --

raposo jaka jest twoja opinia co do korzystania, skladania zlecen na mt , albo co do innych platform
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

rekinb pisze:Panowie, załóżmy, że wyzerowałem konto, no jeszcze kilka pozycji jest otwartych ale mocno na minus.

To lepiej będzie jak otworze nowe takie samo, czy wpłacę kasę na to samo?

mam w xm
To wyzerowales konto czy nie? :) chyba, ze masz konto z bonusem od XM ale wtedy chyba mozna miec tylko jeden taki rachunek.

-- Dodano: śr 07-01-2015, 17:09 --

[quote="mac]

raposo jaka jest twoja opinia co do korzystania, skladania zlecen na mt , albo co do innych platform[/quote]
nie rozumiem pytania ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

irmentruda
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: irmentruda »

akra51 pisze:Czy jest warto kupic cos takiego:
DELL PRECISION T5400 2x QUAD CORE 24 MB
oczywiscie do fx a nie gier

dzieki za opinie i pzdr
Ja mam coś takiego jak http://www.intexpc.pl/dell_gx620_tower_ ... ,6271.html i bez problemu ciagnie dwa mt4 najezone wykresami, cTradera tez ciagnie.
co prawda jak idzie wiecej tickow to slysze jak wentylator procka poci sie ale na ekranie tego nie widac.

rekinb
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: rekinb »

wyzerowałem, co się stanie jak załóżmy otworze drugie takie samo ( z preimią 30 dolców konto) wpłacę tam 100zł zarobie ze 20zł. Czy mogą mi to zablokować? czy tylko zabrać w jakiś sposób tę premię. Wogóle można tak zrobić? tam niby pisze, że można mieć więcej kont niż 1.

ODPOWIEDZ