Cofnij wykres o 3 lata wstecz i zacznij analizować świeca po świecy - bezcenna nauka. Akurat na długie zimowe wieczory

Spoko, słuszna rada. Nie chodziło mi jednak o to, żeby zagrać tak jak powiesz tylko o opinię -) Bo tak czy tak mam odpalone demo, więc żadnej straty/zysku fizycznego nie będzie. Co do strategii to właśnie szukam, czytam i kombinuję, dlatego pytam doświadczonych co zrobiliby w takiej sytuacji. Ale faktycznie- studiowanie wykresów sprzed m-cy jest ciekaweym pomysłem.raposo pisze:Nie sugeruj się tym co bym zrobił ja, bo zaraz będzie inna kontrowersyjna sytuacja i znów będziesz szukał kogoś kto rozwieje Twoje wątpliwości. Sam musisz wiedzieć co powinieneś zrobić w oparciu o swoją strategię i jej założenia (w których zawarte są też takie sytuacje i tolerancja na pewne rozbieżności).
Cofnij wykres o 3 lata wstecz i zacznij analizować świeca po świecy - bezcenna nauka. Akurat na długie zimowe wieczory.
I ta wędka nieco rozjaśnia sytuację, dzięki,raposo pisze: Poczytaj o trendach wyższego i niższego rzędu, np. tu:
http://www.forum.traderteam.pl/viewtopic.php?t=246
I jeszcze żeby to był automat pewniePatryś pisze:z pewnością są systemy powszechnie uznawane za:
a) bezpieczne
Ten system jest powszechnie znany, "nazywa się twój własny mózg"Patryś pisze:Doskonale rozumiem, że nie ma strategii która na 100% zagwarantowałaby te 10 pipsów dziennie (tyle naprawdę całkowicie mnie zadowala), ale z pewnością są systemy powszechnie uznawane za:
a) bezpieczne (wysoka skuteczność, niski dd)
b) nawet w odległej perspektywie przynoszące stałe, choć relatywnie niskie wyniki.
Jeśli ktoś zna coś takiego, to byłbym bardzo wdzięczny za informację.