Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
rekinb
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: rekinb »

sory za podwójny post, proszę admina o dodanie tego do poprzedniego jakby co...

Mam w xm to konto makro i tam jest promocja premia. No ale po wpłacie 200zł pisało w mt4 saldo rachunku 200zł nie dodało tych 30 $ to była ta premia wzięta czy nie? w końcu

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

Czy jest możliwość aby po osiągnięciu tp połowa pozycji została zamykana a połowa dalej była otwarta i dla tej otwartej polowy sl przesuwał się na be?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

rekinb pisze:sory za podwójny post, proszę admina o dodanie tego do poprzedniego jakby co...

Mam w xm to konto makro i tam jest promocja premia. No ale po wpłacie 200zł pisało w mt4 saldo rachunku 200zł nie dodało tych 30 $ to była ta premia wzięta czy nie? w końcu
Skontaktuj się z brokerem w celu wyjaśnienia - tak będzie zdecydowanie szybciej niż czekanie aż ktoś rozwikła Twoją zagadkę na forum ;).

-- Dodano: czw 08-01-2015, 15:45 --
jordan pisze:Czy jest możliwość aby po osiągnięciu tp połowa pozycji została zamykana a połowa dalej była otwarta i dla tej otwartej polowy sl przesuwał się na be?
Na MT4? Nie ma takiej możliwości. TP jest całościowe dla pozycji. Musiałbyś otworzyć dwie osobne transakcje lub zamknąć połowę ręcznie (co jest małowygodne, bo musisz monitorować platformę samodzielnie), a potem ustawić SL na BE również manualnie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jordan
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jordan »

szkoda, że tak się nie da. W takim razie jest jakieś darmowe narzędzie bo przestawiania sl na be i służące wyłącznie do tego pod mt4?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pewnie jest. Są też rozbudowane o kilka funkcji, których i tak nie musisz używać.

Sprawdź choćby FxCraft Visual Order Editor.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

starydziadek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: starydziadek »

Witam

Dla czego po zainstalowaniu wskaźnika do Mt4 tak rysuje pionowe linie? Według opisu powinien rysować knoty świeć H4.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

MT4- jest tylko u brokerów MM, STP?, natomiast ECN nie mają platformy MT4?.
Dziękuję i pozdrawiam.

HTR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HTR »

Cześć,
mam prośbę- powiedzcie mi czy końcem trendu spadkowego jest przebicie linii oporu przez knot świecy czy może powinna wejść nad linię ciałem?

Dziś na ropie brent miałem taką sytuację- na H4 wyznaczyłem linię trendu i teraz jedna ze świec na m15 (i na H4 też) przebiła knotem linię oporu. Czy już szykować się na odbicie i zmianę trendu? Ropa dziś wydaje mi się dość przewidywalnym instrumentem i stąd moje pytanie.

I jeszcze jedno odnośnie linii trendu.
Kiedy wyznaczam linię na H4 i zaczynam grać to w jakim okresie powinienem się nastawiać na zmiany? Tzn. czy wyznaczanie na H4 nadaje się na daytrading czy lepiej wtedy wyznaczać linię na innym interwale?

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

HTR pisze:Cześć,
mam prośbę- powiedzcie mi czy końcem trendu spadkowego jest przebicie linii oporu przez knot świecy czy może powinna wejść nad linię ciałem?

Dziś na ropie brent miałem taką sytuację- na H4 wyznaczyłem linię trendu i teraz jedna ze świec na m15 (i na H4 też) przebiła knotem linię oporu. Czy już szykować się na odbicie i zmianę trendu? Ropa dziś wydaje mi się dość przewidywalnym instrumentem i stąd moje pytanie.

I jeszcze jedno odnośnie linii trendu.
Kiedy wyznaczam linię na H4 i zaczynam grać to w jakim okresie powinienem się nastawiać na zmiany? Tzn. czy wyznaczanie na H4 nadaje się na daytrading czy lepiej wtedy wyznaczać linię na innym interwale?

Pozdrawiam!
To nie tyle ciało, co korpus ;). I na wszystkie te pytania nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Ja np. uważam, że przebicie linii trendu przez cień to tylko naruszenie i sygnał ostrzegawczy, a zamknięcie korpusu po jej drugiej stronie to potwierdzenie. Ale sama linia trendu to mało. Przydałaby się jeszcze jakaś formacja świecowa lub wystąpienie inego ważnego wsparcia/oporu.

H4 to dość duży interwał jak na day-trading ale nikt nie może powiedzieć, że zły. Sam musisz ustalić założenia swojej strategii, a one powinny wynikać z Twoich badań rynku/danego instrumentu pod określonym kątem. Nie ma tu sztywnych, ogólnych założeń, których koniecznie trzeba się trzymać. Wszystko co skuteczne w długim terminie jest dobre.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

HTR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HTR »

raposo pisze: H4 to dość duży interwał jak na day-trading ale nikt nie może powiedzieć, że zły. Sam musisz ustalić założenia swojej strategii, a one powinny wynikać z Twoich badań rynku/danego instrumentu pod określonym kątem. Nie ma tu sztywnych, ogólnych założeń, których koniecznie trzeba się trzymać. Wszystko co skuteczne w długim terminie jest dobre.
Ok, w takim razie spróbuję wyznaczyć linię trendu na H1 i zobaczę co się będzie działo.

Załączę trzy screeny- co prawda linia trendu nie jest wyznaczona zbyt dokładnie (wiem, mój błąd)
z H4 http://scr.hu/44rp/cbif6
i poniżej z m15 - ta sama linia - widać wyraźnie, że przekroczona przez cień
http://scr.hu/44rp/2519w
i m5
http://scr.hu/44rp/rkxj8

-na m5 jedna ze świec wzrostowych zamknęła się już poza linią trendu. Czy tutaj szukałbyś miejsca na wejście na S czy już należy wyznaczyć nową linię trendu?

Nie sugeruj się linią dolną- nie umiałem jej skasować -p

Pozdrawiam!

ODPOWIEDZ