Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
Czyli nie jest to jakiś zabieg mający na celu ułatwienie świerzakom gry na Demo a gdy przejdą na Live to okazuje się że tną ich do ostatniego grosza?
Znaczy się straciłem około 15 EUR ale już w tym samym dniu się odrobiłem a potem przyjąłem strategie 5 Eur dziennie i od tamtego czasu żadnej starty (i to mnie martwi).
Znaczy się straciłem około 15 EUR ale już w tym samym dniu się odrobiłem a potem przyjąłem strategie 5 Eur dziennie i od tamtego czasu żadnej starty (i to mnie martwi).
u brokerow ECN takich zabiegow nie bedzie. Masz warunki rynkowe i nie ma mozliwosci ingerencji w Twoja gre.
Brokerow MM unikaj.
Brokerow MM unikaj.
Myśleć i działać jak Goldman !
prostokąt pisze:Witam!
Mam pytanie.
Od niedawna gram na koncie demo (Hot Forex).
Postanowiłem że codziennie postaram się zyskać 5 EUR dziennie i jak na razie udało mi się to wykonać.
Teraz pytanie. Czy konto demo odzwierciedla "poziom trudnośći" gry na koncie live? Chodzi o to że zarobienie tych 5Euro było by zbyt łatwe i to budzi moje wątpliwości, i pomyślałem że wystarczy poczekać jak kurs waluty będzie miał poważny spadek lub wzrost.
Pozdrawiam.
wplac 5euro i sie przekonaj co za problem? koszt nauki niewielki a efekt nauki dobry

"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
Dam jedną cenną radę która jeśli będziesz chciał to przyjmiesz i zastosujesz. Nie licz, że cena w końcu wzrośnie lub spadnie. Konto demo pokaże Ci w skali x czasu Twój stosunek do gry. Wyrobisz sobie swój styl którego jeszcze nie masz. Zaczniesz grać krótko średnio bądź długoterminowo zobaczysz co z czym się je. Jeżeli chcesz uprawiać Day trading to wchodzisz na wyższy stopień drabiny. później jzobacz jaki będziesz miał efekt po miesiącu czy roku. Nie sugeruj się 55euro.mac pisze:prostokąt pisze:Witam!
Mam pytanie.
Od niedawna gram na koncie demo (Hot Forex).
Postanowiłem że codziennie postaram się zyskać 5 EUR dziennie i jak na razie udało mi się to wykonać.
Teraz pytanie. Czy konto demo odzwierciedla "poziom trudnośći" gry na koncie live? Chodzi o to że zarobienie tych 5Euro było by zbyt łatwe i to budzi moje wątpliwości, i pomyślałem że wystarczy poczekać jak kurs waluty będzie miał poważny spadek lub wzrost.
Pozdrawiam.
wplac 5euro i sie przekonaj co za problem? koszt nauki niewielki a efekt nauki dobryPowodzenia i szczescia zycze
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski
co to znaczy S i L ?
S to myślałem, że od "sell" ale wtedy L nie pasuje bo by musiało być B czyli buy
S to myślałem, że od "sell" ale wtedy L nie pasuje bo by musiało być B czyli buy

S - pozycja krótka (rzeczywiście, sell) L - pozycja długa (buy). Na parze eur/usd można wytłumaczyć to tak, że przy pozycji l kupujesz euro w przeliczeniu na dolary, a przy pozycji s dolary w przeliczeniu na euro.
Mam pytanie odnośnie wszelkich formacji świecowych. Czy gdzieś można znaleźć rzetelne dane nt. wiarygodności poszczególnych formacji, w poszczególnych okresach czasu? Na ile mają one znaczenie, kiedy uprawia się day-trading i patrzy na tf od M5 do H1?
Mam pytanie odnośnie wszelkich formacji świecowych. Czy gdzieś można znaleźć rzetelne dane nt. wiarygodności poszczególnych formacji, w poszczególnych okresach czasu? Na ile mają one znaczenie, kiedy uprawia się day-trading i patrzy na tf od M5 do H1?
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
Świece i inne japońskie techniki analizowania wykresów Steva Nisona
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski
S - Short -pozycja krótka = sellrekinb pisze:co to znaczy S i L ?
L - Long - pozycja długa = bay
Pieniądz robi pieniądz.
-
- Maniak
oloxolo pisze:S - Short -pozycja krótka = sellrekinb pisze:co to znaczy S i L ?
L - Long - pozycja długa = bay
Pytanie za 5 punktów:
Dlaczego sprzedaż to short a kupno to long? Jakie jest tego uzasadnienie?
short ~ short of something
long opposite to short
long opposite to short
radical material simplification