Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
forexsowicz91, czyli moje poczatkowe 1000zl, to moj depozyt zabezpieczajacy, stanowiacy 1% dzwigni 1:100, zgadza sie?
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
tak
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski
-
- Maniak
Zauwaz, ze moj przyklad jest czysto matematyczny, na rynku fx wyglada to troszke inaczej (np. Twoj kapital nie sumuje sie z wirtualnym kapitalem brokera, na FX Twoja kasa jest zabezpieczeniem na pokrycie bardzo prawdopodobnej straty).Marcin11 pisze:Dziękuję Wam za odpowiedź. No dobrze, to teraz odnosząc sie do przykladu Irmentruda, jezeli zyskuje badz trace korzystajac z dzwigni, caly zysk badz cala strata jest dopisywany/odpisywany z mojego kapitalu poczatkowego tj.1000zl, czy tak?
Czyli dla przykladu nr 1, 15zl dopisywane jest do mojego konta, w przykladzie 2, dopisywane jest 315zl, czyli mam lacznie 1315,00zl, natomiast w przykladzie 3 trace 210 zl, czyli pozostaje mi 790zl. Czy tak?
Przykład nr 1 - tak miałbys bez dzwigni na rynku kasowym, np. na Bananowej Gieldzie Wydmuszek Kapitałowych (potocznie GPW).
Przyklad nr 2 i 3 - tak. Poniewaz pozyczony kapital musisz oddac w calosci, zysk lub strata jest ksiegowana na Twoim rachunku. Pomijamy tutaj koszt pozyczonego pieniadza, tj. odsetki (odpowiednio punkty SWAP na fx).
Pzdr.
"na FX Twoja kasa jest zabezpieczeniem na pokrycie bardzo prawdopodobnej straty)."
z zalozenia juz wiemy ze stracimy
dzwignia jest jedynie zmniejszeniem zabezpieczenia potrzebnego do otwarcia pozycji,
z zalozenia juz wiemy ze stracimy

dzwignia jest jedynie zmniejszeniem zabezpieczenia potrzebnego do otwarcia pozycji,
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
Witam.
Podczas gdy dodaję w mt4 do wskaźnika 'poziomy fibo' dodatkowe zniesienia to po rozciągnięciu siatki są one niewidoczne na wykresie. Czy muszę wykonać jeszcze jakąś czynność żeby się pojawiły?
Podczas gdy dodaję w mt4 do wskaźnika 'poziomy fibo' dodatkowe zniesienia to po rozciągnięciu siatki są one niewidoczne na wykresie. Czy muszę wykonać jeszcze jakąś czynność żeby się pojawiły?
wpisz poziom oraz opis do niego bedzie widoczny
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne
irmentruda pisze:Marcin11 pisze:
Zauwaz, ze moj przyklad jest czysto matematyczny, na rynku fx wyglada to troszke inaczej (np. Twoj kapital nie sumuje sie z wirtualnym kapitalem brokera, na FX Twoja kasa jest zabezpieczeniem na pokrycie bardzo prawdopodobnej straty).
Przykład nr 1 - tak miałbys bez dzwigni na rynku kasowym, np. na Bananowej Gieldzie Wydmuszek Kapitałowych (potocznie GPW).
Przyklad nr 2 i 3 - tak. Poniewaz pozyczony kapital musisz oddac w calosci, zysk lub strata jest ksiegowana na Twoim rachunku. Pomijamy tutaj koszt pozyczonego pieniadza, tj. odsetki (odpowiednio punkty SWAP na fx).
Pzdr.
Ok, czyli rozumiem, że mój zysk bądź moja strata są naliczane jedynie od pożyczonego kapitału brokera, ponieważ mój kapitał stanowni jedynie zabiezpieczenie dla transakcji, czyli mój kapitał nie "bierze udziału" w inwestycji. Jedynie strata bądź zysk wypracowany z kapitału brokera jest dopisywana/odpisywany od mojego kapitału własnego.
Czy możesz powiedzieć coś więcej o punktach SWAP?
Dziękuję za informacje
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
Nie chce być nie miły ale czy tak ciężko jest poszukać tak banalnych odpowiedzi? Punkty swapowe masz naliczane poprzez różnice stop procentowych danych walut są naliczane raz dziennie i mogą być dodatnie lub ujemne. Strategia oparta na różnicach stóp to curry trade.
-- Dodano: pn 22-12-2014, 20:38 --
Dobra taki temat wiec pytaj o co chodzi chcesz
-- Dodano: pn 22-12-2014, 20:38 --
Dobra taki temat wiec pytaj o co chodzi chcesz
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski
-
- Maniak
a strategia polegajaca na zbieraniu z rynku po pare pipsow to "sculping" (od agentki Scully).Strategia oparta na różnicach stóp to curry trade.
sorry, nie mogłem sie powstrzymac;)
Ściągnąłem z forexowej grupy (tej polskiej) na fb wskaźnik w formacie .mq4
Zakładam, że muszę go teraz odpalić w MT4 żeby mi zadziałał? Powiecie proszę jak się to robi?
Zakładam, że muszę go teraz odpalić w MT4 żeby mi zadziałał? Powiecie proszę jak się to robi?