IC Markets
-
- Pasjonat
Re: IC Markets
Jeszcze nie dawno czytalem,ze ECN nie ma platformy mt4 a teraz juz co drugi ja ma.ECN mial zawsze maly lewar a teraz 1:500 LOL
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Dokładnie w 2006 roku po raz pierwszy opracowano praktyczną technologie podłączenia platformy MT4 do środowiska ECN....
Pozrawiam
Dokładnie w 2006 roku po raz pierwszy opracowano praktyczną technologie podłączenia platformy MT4 do środowiska ECN....

Pozrawiam
-
- Pasjonat
Prawdziwy ECN to nie mt4 chyba ,ze sie podszywa.
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Jak wspomniałem wcześniej, od 2006 roku firmy trzecie opracowały technologie podłączenia platformy MT4 do środowiska ECN za pomocą mostu, co umożliwiło bezpośredni dostęp do rynku międzybankowego, zerowe spready, błyskawiczną egzekucje zleceń oraz dostęp do drugiego poziomu głębokości rynku. Broker właśnie się tym szczyci, że w odróżnieniu od fałszywek jest prawdziwym ECN-em i działa w trybie DMA (Direct Market Access). Zapraszam wszystkich do obejrzenia tego filmu: http://forexcity.pl/szkolenia/webinaria ... -brokerach
Pozdrawiam
-- 17 gru 2014, 11:35 --
Witam
Chciałbym poinformować że podobnie jak na parze EUR/CHF także na USD/RUB została obniżona dźwignia do wartości 50:1. Zmiany wchodzą w życie od dnia 18.12.2014. Jeżeli ktoś inwestuje w oparciu o tę parę walutową powinien dostosować swoją ekspozycje do nowych warunków.
Pozdrawiam
Jak wspomniałem wcześniej, od 2006 roku firmy trzecie opracowały technologie podłączenia platformy MT4 do środowiska ECN za pomocą mostu, co umożliwiło bezpośredni dostęp do rynku międzybankowego, zerowe spready, błyskawiczną egzekucje zleceń oraz dostęp do drugiego poziomu głębokości rynku. Broker właśnie się tym szczyci, że w odróżnieniu od fałszywek jest prawdziwym ECN-em i działa w trybie DMA (Direct Market Access). Zapraszam wszystkich do obejrzenia tego filmu: http://forexcity.pl/szkolenia/webinaria ... -brokerach
Pozdrawiam
-- 17 gru 2014, 11:35 --
Witam
Chciałbym poinformować że podobnie jak na parze EUR/CHF także na USD/RUB została obniżona dźwignia do wartości 50:1. Zmiany wchodzą w życie od dnia 18.12.2014. Jeżeli ktoś inwestuje w oparciu o tę parę walutową powinien dostosować swoją ekspozycje do nowych warunków.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Pasjonat
Widać nawet super prawdziwy brok ECN mięknie i obniża dźwignie na parach o dużej zmienności. Niby nie jest stroną transakcji i zarabia tylko na prowizji a jednak....
. To i tak musztarda po obiedzie bo duża zmienność to była wczoraj i dziś. Pewnie duża liczba rachunków została wyzerowana i zdebetowana.

silveRbull
Orientujesz się może jak to jest jeśli będzie debet na rachunku?
Znaczy konto z minusem. Można otworzyć inne konto i to olać?
Pytam, bo lewar mają 1:500, a Ty widzę w temacie jesteś.
Mimo Stop Outa na 80% to w luce może trafić się taka sytuacja.
Dodatkowo, gram u tego brokera na DAXie, bo ma szybką egzekucję i spread 1 punkt, ale sporo zleceń oczekujących zalicza poślizgi na 2 a nawet 3 punktu. Średnio to 1.5 punkta przy wielkościach od 5 do 10 lotów, ale na 1 locie też to samo.
Wyjaśnij mi jak ICM kwotuje DAXa jako zwykłe CFD? bo raczej nie jest ECN na indeksach giełdowych.
Orientujesz się może jak to jest jeśli będzie debet na rachunku?
Znaczy konto z minusem. Można otworzyć inne konto i to olać?
Pytam, bo lewar mają 1:500, a Ty widzę w temacie jesteś.
Mimo Stop Outa na 80% to w luce może trafić się taka sytuacja.
Dodatkowo, gram u tego brokera na DAXie, bo ma szybką egzekucję i spread 1 punkt, ale sporo zleceń oczekujących zalicza poślizgi na 2 a nawet 3 punktu. Średnio to 1.5 punkta przy wielkościach od 5 do 10 lotów, ale na 1 locie też to samo.
Wyjaśnij mi jak ICM kwotuje DAXa jako zwykłe CFD? bo raczej nie jest ECN na indeksach giełdowych.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
- grzelulukas
- Gaduła
Ktoś wpłacał na cTrader ECN mnie niż 1000 USD?
"Jedyna rzecz, nad którą masz kontrolę, to część kapitału, jaką jesteś gotów zaryzykować w jednej transakcji"
Ponawiam pytanie kolegigrzelulukas pisze:Ktoś wpłacał na cTrader ECN mnie niż 1000 USD?

Niech Pipsy Będą z Nami !!!
Jest to możliwe, jeśli się otworzy konto poprzez IB - jak ktoś jest zainteresowany to proszę napisać na priv lub email.grzelulukas pisze:Ktoś wpłacał na cTrader ECN mnie niż 1000 USD?
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.
Witam.
Mam pytanie dotyczące handlu w IC Markets. Konkretnie chodzi mi o kontrakty na dax. Z poziomu konta demo mam wymagany depozyt na poziomie 59 USD dla jednego lota ( chyba trochę mało), natomiast w LMAX 0,1 lota jest wyceniane na 440 USD. Dodam, że na koncie rzeczywistym interesuje mnie poziom zabezpieczenia dla dźwigni 1:200 i 1:500. Z góry dziękuję za informacje.
Mam pytanie dotyczące handlu w IC Markets. Konkretnie chodzi mi o kontrakty na dax. Z poziomu konta demo mam wymagany depozyt na poziomie 59 USD dla jednego lota ( chyba trochę mało), natomiast w LMAX 0,1 lota jest wyceniane na 440 USD. Dodam, że na koncie rzeczywistym interesuje mnie poziom zabezpieczenia dla dźwigni 1:200 i 1:500. Z góry dziękuję za informacje.