IC Markets

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
ODPOWIEDZ

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
59
57%
Poza paroma minusami są ok
28
27%
Przeciętny
11
11%
Mają wiele wad
3
3%
Stanowczo odradzam
2
2%

Liczba głosów: 103

Awatar użytkownika
DanielFX
Gaduła
Gaduła

Re: IC Markets

Post autor: DanielFX »

peterd12 pisze:Witam.
Mam pytanie dotyczące handlu w IC Markets. Konkretnie chodzi mi o kontrakty na dax. Z poziomu konta demo mam wymagany depozyt na poziomie 59 USD dla jednego lota ( chyba trochę mało), natomiast w LMAX 0,1 lota jest wyceniane na 440 USD. Dodam, że na koncie rzeczywistym interesuje mnie poziom zabezpieczenia dla dźwigni 1:200 i 1:500. Z góry dziękuję za informacje.
W IC Markets są takie same warunki jeśli chodzi o demo i real. Więcej można poczytać tutaj:

http://www.icmarkets.com/forex-trading/indices/

http://www.icmarkets.com/wp-content/upl ... -20141.pdf

-- 15 sty 2015, 16:36 --

Oficjalna odpowiedź IC Markets w sprawie dzisiejszych traderów na parach CHF:

"Today at 11:30 platform time (GMT+2) the Swiss National Bank removed the floor at 1.20 on the EURCHF currency pair which caused extreme volatility in all CHF pairs and the market in general. Over this period we saw spreads widen significantly which in turn caused the activation of price filters to stop pricing. Once pricing stopped on our main Integral price feed our backup price feed from Currenex was allowed to price. It was at this time that some liquidity providers were able to stream erroneous prices to IC Markets and execute client trades at prices they shouldn’t have.

Today IC Markets will be amending the prices on trades done across the CHF pairs with our liquidity providers. Once we have had these trades amended we will begin the process of adjusting clients accounts. This may include but not be limited to the actions below:

• Reinstatement of positions where appropriate and possible
• Amendment of open/close prices on trades
• Assessment of client portfolios closed due to insufficient margin
• Adjusting client cash balances to reflect the actions above

IC Markets staff will be working as fast as possible to complete the above and restore trading accounts to their correct state. We appreciate your patience as we complete this.
"
Forexnese IB: IC Markets, Pepperstone, Global Prime (bezpośrednia zniżka prowizyjna). Link w profilu. Support dla klientów w języku polskim - szczegóły na priv.

IC Markets - True ECN
Sprawdź najnowszą ofertę IC Markets
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Asset
Gaduła
Gaduła

Post autor: Asset »

Witajcie.

Zachęcony Waszymi opiniami na temat ICM postanowiłem założyć tam realne konto. Po wybraniu opcji przelewu z Polski: Fundusz przez lokalnych Przelew (poza Australią) pojawia się komunikat: Nie możesz znaleźć lokalnego partnera bankowego dla danego kraju. Ktoś wie w jaki sposób mogę przelać pieniądze na ich konto? Mam konta walutowe i złotówkowe w Aliorze
i w ING. Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Post autor: Michał-fx »

ja przelewalem srodki ze skrilla i trwala moment ;)
Myśleć i działać jak Goldman !

zimnylech
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: zimnylech »

Ja mam konto w BZWBK. U mnie to się udało, ale prowizja była + przeliczenie na usd.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2015, 15:33 przez zimnylech, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

weryfikacja normalna sprawa ale oplaci sie bo warunki handlu sa naprawde w porzadku a o to najbardziej sie rozchodzi przeciez ;)

Asset
Gaduła
Gaduła

Michał-fx pisze:ja przelewalem srodki ze skrilla i trwala moment ;)
Próbowałem i niestety odrzuca.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

POczytaj : http://www.forexcity.pl/brokerzy/icmarkets
moze cos zle robisz i dlatego odrzuca.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Post autor: raposo »

Kiedy korzystałeś ze Skrilla? Słyszałem, że Skrill wstrzymał wszystkie transakcje z i do brokerów FX do odwołania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Asset
Gaduła
Gaduła

Użyłem Przelewy24 i poszło od razu na konto ICM. Zrestartowałem MT4 i po kilku minutach mogę zacząć inwestowanie. Opłata to 5.40$ więc nie ma tragedii.

Fit_Forex23
Uczestnik
Uczestnik

Post autor: Fit_Forex23 »

Asset pisze:Witajcie.

Zachęcony Waszymi opiniami na temat ICM postanowiłem założyć tam realne konto. Po wybraniu opcji przelewu z Polski: Fundusz przez lokalnych Przelew (poza Australią) pojawia się komunikat: Nie możesz znaleźć lokalnego partnera bankowego dla danego kraju. Ktoś wie w jaki sposób mogę przelać pieniądze na ich konto? Mam konta walutowe i złotówkowe w Aliorze
i w ING. Pozdrawiam.
Witaj,

ja robiłem przelew dokładnie tym sposobem i nie miałem żadnych problemów. Przelewałem EUR z Alior kantoru do ich banku w Niemczech. Koszty całej operacji okrągłe 0, także polecam.
Załączam plik z danymi jakie wypełniłem i przelew doszedł...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ