Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

Pisze z tego zasranego tabletu bo daleko jestem dajcie spokój :)

-- Dodano: wt 23-12-2014, 0:31 --
raposo pisze:
Dzions pisze:bo zawsze jak idzie w dol, to pozniej musi isc do gory chyba ze padnie waluta, kraj i system zycie, a pieniadze rzecz nabyta
USD/JPY rok 1982. Kupujesz po 277.40, obecny kurs 88.31. Wróci? Być może. Kiedy? Twoje wnuki mogą tego nie dożyć... :)
Dożyliśmy :) prawie he
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Patryś pisze:Ściągnąłem z forexowej grupy (tej polskiej) na fb wskaźnik w formacie .mq4
Zakładam, że muszę go teraz odpalić w MT4 żeby mi zadziałał? Powiecie proszę jak się to robi?
Tu znajdziesz odpowiedź:
http://forexclub.pl/edukacja/porady/jak ... build-600/
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Marcin11
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Marcin11 »

Kuba Brzeziński pisze:Nie chce być nie miły ale czy tak ciężko jest poszukać tak banalnych odpowiedzi? Punkty swapowe masz naliczane poprzez różnice stop procentowych danych walut są naliczane raz dziennie i mogą być dodatnie lub ujemne. Strategia oparta na różnicach stóp to curry trade.

-- Dodano: pn 22-12-2014, 20:38 --

Dobra taki temat wiec pytaj o co chodzi chcesz
Wiesz, rozumiem że pewnie jesteś doświadczonym graczem i być może moje pytanie jest dla Ciebie śmieszne i, jak to powiedziałeś, "banalne". Dla mnie "banalne" nie jest, ponieważ wszystko poznaję od zera. Idąc Twoim tokiem rozumowania, to pewnie wszystkie informacje można znaleźć w Google, ale wtedy ten temat nie miałby racji bytu, prawda?

Wydaję mi się, że ten temat jest założony właśnie po to, żeby takie laiki jak ja mogły zadawać najrozmaitsze, nawet "banalne" pytania. Czytałem o punktach swapowych wcześniej, ale stwierdziłem że na forum dowiem się czegoś więcej.

Pozdrawiam!

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

Nie wierzę w to co piszesz.
Każdy" w miarę rozgarnięty" po 5 latach na GPW musi zakumać o co kaman.

Dobitniej jak nie kminisz to chodzi o twoją KASĘ

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Pytaj śmiało.... A co do mojego toku rozumowania... Wujek Google jest pomocny... Ale wszystkiego tam nie Znajdziesz. E boki, encyklopedie webinary na pewno pomogą... Ja wybrałem książki.... Jak masz 40zł to zarzuć sobie Forex dla bystrzaków.... Nie pożałujesz.... A dla Ciebie skoro poznajesz ten świat to obowiązkowa pozycja

mac
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mac »

jaki broker oferuje cny?

-- Dodano: 26 gru 2014, 10:21 --

wpisalem w oogle forex dla bystrzakow i wyskoczylo mi min to cos == http://www.3xforex.pl/pieniadze.php piekna rzecz naprawde
"IT'S NOT WHAT YOU TRADE, IT'S HOW YOU TRADE IT! " - TheRumpledOne

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Xt rade broker jest partnerem tej książki żółta okładka nie pamiętam już autora, zobacz na one Press. pl

Mark galan i Brian dolan

Miris
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Miris »

Chcialbym dowiedziec sie jaki program pozwoli mi na symulacje wykresu czyli wybieram sobie pare walutowa zaznaczam okres i rysuje mi swieczki tak jak to kssztaltowalo sie kiedys

prostokąt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: prostokąt »

Witam!
Mam pytanie.
Od niedawna gram na koncie demo (Hot Forex).
Postanowiłem że codziennie postaram się zyskać 5 EUR dziennie i jak na razie udało mi się to wykonać.
Teraz pytanie. Czy konto demo odzwierciedla "poziom trudnośći" gry na koncie live? Chodzi o to że zarobienie tych 5Euro było by zbyt łatwe i to budzi moje wątpliwości, i pomyślałem że wystarczy poczekać jak kurs waluty będzie miał poważny spadek lub wzrost.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Michał-fx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Michał-fx »

czuc mi tutaj szczesciem poczatkujacego :)
Ja jak zaczynalem to w przeciagu kilku dni po jednym kliknieciu zrobilem 150 % konta. Cos tam kupilem i wylaczylem platforme. Wrocilem za pare dni a tu taki zysk :D Pierwsze mysli jakie to proste, bede bogaty jak zaczne grac na real :mrgreen:
Nic bardziej mylnego. To bylo tylko szczescie, takim podejsciem mozna rownie szybko zaliczyc MC.
Co do roznicy konta real do demo to jest jedynie taka ze na realu dochodzi aspekt psychologiczny.
Jesli chodzi o samo przejscie na prawdziwe pieniadze to proponuje dopiero wtedy jak juz bedziesz wiedzial co robisz, co handlujesz itp
Musisz miec strategie wejsc, wyjsc z pozycji i wogole cala gama przygotowan i zamknietych kont demo na plusie ;)
Jak juz bedziesz sie czul na 100% ze wiesz co handlujesz i zrozumiesz mechanike rynku to mozna z malym depo wskoczyc na real.
Pozdrawiam
Myśleć i działać jak Goldman !

ODPOWIEDZ