Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Każdy ruch w kierunku przeciwnym do trendu to korekta ;). Teraz tylko pytanie brzmi kiedy korekta staje się zmianą trendu. A to zależy m.in. od przyjętego horyzontu czasowego.

Na jakim TFie szukać wyjścia pozycji? Na każdym skutecznym. Wszystko zależy od przyjętej przez Ciebie strategii. Sam musisz to ustalić. Jeśli nie wiesz kiedy to pora zabrać się za dogłębne badanie rynku i precyzowanie założeń swojej strategii.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

HTR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HTR »

Dzięki za odpowiedź.
No to właśnie problem początkującego... Ustalenie strategii gry. Ja staram się poznać różne systemy- tzn. teraz tylko czytam i staram się znaleźć coś dla siebie, bo za dużoo informacji na raz i z próbowania wszystkiego na raz to raczej marny skutek będzie. Bez poznania jednego nie zabiorę się za 'wprowadzanie' nowego.

Czyli to kwestia doświadczenia i poznania rynku -) W takim razie nie pozostaje nic innego jak dalej czytać, czytać i jeszcze raz czytać...

A co z ustawianiem SL? Widziałeś screen? Chodzi mi o to, że na demo mogę ustawić SL np. 80 pktów od ceny rynkowej- czy na real jest tak samo? Dlaczego nie mogę ustawić węższego SL'a?

Jeśli chodzi o TP to uważam, że lepiej wziąć tych kilka-kilkanaście pktów niż stracić kilka. Albo i na odwrót- także nie czekam z zamknięciem do nie wiadomo kiedy. Uważam, że lepiej mieć mały zysk niż dużą stratę. Ale wiadomo- to demo -)

Miris
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Miris »

Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc kopiowania obiektu w mt4 wstawilem prostokat i chcialbym otrzymac drugi taki sam ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

HTR pisze: A co z ustawianiem SL? Widziałeś screen? Chodzi mi o to, że na demo mogę ustawić SL np. 80 pktów od ceny rynkowej- czy na real jest tak samo? Dlaczego nie mogę ustawić węższego SL'a?
To zalezy tylko od brokera. U brokerow ECN i STP nie ma takich ograniczeń. U MM tylko u niektorych. Sprawdź sobie mForex. Grasz na razie na demie wiec to i tak bez większego znaczenia, a tam ograniczen nie masz.

-- Dodano: sob 13-12-2014, 14:25 --
Miris pisze:Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc kopiowania obiektu w mt4 wstawilem prostokat i chcialbym otrzymac drugi taki sam ?
Zaznacz obiekt, wciśnij shift i przenieś go myszką w bok. Powinien zostac zdublowany ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Miris
Bywalec
Bywalec

Jak mam go zaznaczyc nie moge znalesc narzedzia

HTR
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: HTR »

raposo pisze:
HTR pisze: A co z ustawianiem SL? Widziałeś screen? Chodzi mi o to, że na demo mogę ustawić SL np. 80 pktów od ceny rynkowej- czy na real jest tak samo? Dlaczego nie mogę ustawić węższego SL'a?
To zalezy tylko od brokera. U brokerow ECN i STP nie ma takich ograniczeń. U MM tylko u niektorych. Sprawdź sobie mForex. Grasz na razie na demie wiec to i tak bez większego znaczenia, a tam ograniczen nie masz.

Niby bez znaczenia, ale jeśli chcę sprawdzić jak to działa w real to wydaje mi się to dość wazne -) Ustawienie odpowiedniego SL wg. dziennika dunbo86 to bardzo ważna rzecz, żeby nie zaliczyć 30 MC w 13 miesięcy -)))
Oki, sprawdzę mForex, dzięki za podpowiedź.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Oczywiscie, brak ograniczeń jest ważny. Ale wsród brokerow z ich brakiem na razie bedzie to bez znaczenia na te chwile ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Miris
Bywalec
Bywalec

-- Dodano: sob 13-12-2014, 14:25 --
Miris pisze:Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc kopiowania obiektu w mt4 wstawilem prostokat i chcialbym otrzymac drugi taki sam ?
Zaznacz obiekt, wciśnij shift i przenieś go myszką w bok. Powinien zostac zdublowany ;)[/quote]

Jak mam zaznaczyc ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Dwa razy kliknij na niego tak, abyś mogl edytować np jego rozmiar.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
meylo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: meylo »

HTR pisze:Dzięki za odpowiedź.
No to właśnie problem początkującego... Ustalenie strategii gry. Ja staram się poznać różne systemy- tzn. teraz tylko czytam i staram się znaleźć coś dla siebie, bo za dużoo informacji na raz i z próbowania wszystkiego na raz to raczej marny skutek będzie. Bez poznania jednego nie zabiorę się za 'wprowadzanie' nowego.

Czyli to kwestia doświadczenia i poznania rynku -) W takim razie nie pozostaje nic innego jak dalej czytać, czytać i jeszcze raz czytać...

A co z ustawianiem SL? Widziałeś screen? Chodzi mi o to, że na demo mogę ustawić SL np. 80 pktów od ceny rynkowej- czy na real jest tak samo? Dlaczego nie mogę ustawić węższego SL'a?

Jeśli chodzi o TP to uważam, że lepiej wziąć tych kilka-kilkanaście pktów niż stracić kilka. Albo i na odwrót- także nie czekam z zamknięciem do nie wiadomo kiedy. Uważam, że lepiej mieć mały zysk niż dużą stratę. Ale wiadomo- to demo -)
Moim zdaniem, poczytaj trochę a później graj, graj, graj. Nic tak nie uczy prowadzenia samochodu jak prowadzenie samochodu. Powodzenia :)
In uptrending markets, buy weakness as it returns to strength.
In downtrending markets, sell strength as it returns to weakness.
https://www.myfxbook.com/members/meylo/meylo/11290261
https://www.forexfactory.com/meylo#acct.33-tab.overview-explorer.252829

ODPOWIEDZ