Na jakim TFie szukać wyjścia pozycji? Na każdym skutecznym. Wszystko zależy od przyjętej przez Ciebie strategii. Sam musisz to ustalić. Jeśli nie wiesz kiedy to pora zabrać się za dogłębne badanie rynku i precyzowanie założeń swojej strategii.
To zalezy tylko od brokera. U brokerow ECN i STP nie ma takich ograniczeń. U MM tylko u niektorych. Sprawdź sobie mForex. Grasz na razie na demie wiec to i tak bez większego znaczenia, a tam ograniczen nie masz.HTR pisze: A co z ustawianiem SL? Widziałeś screen? Chodzi mi o to, że na demo mogę ustawić SL np. 80 pktów od ceny rynkowej- czy na real jest tak samo? Dlaczego nie mogę ustawić węższego SL'a?
Zaznacz obiekt, wciśnij shift i przenieś go myszką w bok. Powinien zostac zdublowanyMiris pisze:Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc kopiowania obiektu w mt4 wstawilem prostokat i chcialbym otrzymac drugi taki sam ?
To zalezy tylko od brokera. U brokerow ECN i STP nie ma takich ograniczeń. U MM tylko u niektorych. Sprawdź sobie mForex. Grasz na razie na demie wiec to i tak bez większego znaczenia, a tam ograniczen nie masz.raposo pisze:HTR pisze: A co z ustawianiem SL? Widziałeś screen? Chodzi mi o to, że na demo mogę ustawić SL np. 80 pktów od ceny rynkowej- czy na real jest tak samo? Dlaczego nie mogę ustawić węższego SL'a?
Zaznacz obiekt, wciśnij shift i przenieś go myszką w bok. Powinien zostac zdublowanyMiris pisze:Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwosc kopiowania obiektu w mt4 wstawilem prostokat i chcialbym otrzymac drugi taki sam ?
Moim zdaniem, poczytaj trochę a później graj, graj, graj. Nic tak nie uczy prowadzenia samochodu jak prowadzenie samochodu. PowodzeniaHTR pisze:Dzięki za odpowiedź.
No to właśnie problem początkującego... Ustalenie strategii gry. Ja staram się poznać różne systemy- tzn. teraz tylko czytam i staram się znaleźć coś dla siebie, bo za dużoo informacji na raz i z próbowania wszystkiego na raz to raczej marny skutek będzie. Bez poznania jednego nie zabiorę się za 'wprowadzanie' nowego.
Czyli to kwestia doświadczenia i poznania rynku -) W takim razie nie pozostaje nic innego jak dalej czytać, czytać i jeszcze raz czytać...
A co z ustawianiem SL? Widziałeś screen? Chodzi mi o to, że na demo mogę ustawić SL np. 80 pktów od ceny rynkowej- czy na real jest tak samo? Dlaczego nie mogę ustawić węższego SL'a?
Jeśli chodzi o TP to uważam, że lepiej wziąć tych kilka-kilkanaście pktów niż stracić kilka. Albo i na odwrót- także nie czekam z zamknięciem do nie wiadomo kiedy. Uważam, że lepiej mieć mały zysk niż dużą stratę. Ale wiadomo- to demo -)