Moja pierwsza krecha w MT4.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Dadas

Re: Moja pierwsza krecha w MT4.

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

drendriu pisze:
JAREK67 pisze:
drendriu pisze: pomógł także i sobie.
No właśnie sobie pomagam. :)
Poczytaj o marketingu szeptanym.
Właśnie zgłosiła się do mnie kolejna osoba zainteresowana ZAKUPEM wskaźnika skumulowanego wolumenu.
BTW. Boga nie ma sensu w te nasze utarczki słowne mieszać. ;)
Na cos sie jednak przydałem :).

P.S. Chłopaki połamią sobie zęby na tym, wydadzą tylko kasę i nic z tego nie będą mieli ..... ech Jarek, za grosz nie ma w tobie odrobiny serca cholera.
Ja ciebie, drendriu przepraszam, ale pójdź do sklepu i powiedz, że zapłacisz sercem! :509:
Najwyraźniej Jarek nie zarabia na tradowaniu, skoro zarabia na sprzedawaniu wskaźników i usług programowania.
Ale w tym nie ma nic złego, jest popyt, jest podaż.
A co klient z tym zrobi, to jego sprawa.
Jarek niczego nie obiecuje, ani nie kreuje wizji Świętego Graala.
A co się wydaje jego klientom, to zupełnie inna kwestia.
Jarek nie robi ani niczego niezgodnego z prawem, ani niczego niemoralnego.
Robi swój biznes.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze: Ja ciebie, drendriu przepraszam, ale pójdź do sklepu i powiedz, że zapłacisz sercem! :509:
Najwyraźniej Jarek nie zarabia na tradowaniu, skoro zarabia na sprzedawaniu wskaźników i usług programowania.
Robi swój biznes.
Zawsze jeszcze można mieć nadzieje, że w/w delikwenci kupią w/w wskaźnik po to, aby go tu wrzucić za free dla mnie, a ja będę miał wtedy możliwość zapodania tutaj kolejnych swoich przemyśleń. Jarek znowu zrobi narzędzię które od niego na pewno kupią, (tak jak już teraz mają zamiar kupowac w/w sumator vol mojego pomysłu). Wtedy na pewno i ja kupie to narzędzie bo wiem, że narzędzie to potrzebne jest mi już dzisiaj, tu i teraz.

Co prawda Jarek bedzie musiał się tu trochę przed nami napocić, odwalajac tutaj kawał ciekawej roboty, ale mnie się już aż oczy slinią, na perspektywiczny widok Jarka wywijającego na lewo i prawo moimi pomysłami :).

Dadas

drendriu pisze:
Dadas pisze: Ja ciebie, drendriu przepraszam, ale pójdź do sklepu i powiedz, że zapłacisz sercem! :509:
Robi swój biznes.
Zawsze jeszcze można mieć nadzieje, że w/w delikwenci kupią w/w wskaźnik po to, aby go tu wrzucić za free dla mnie, a ja będę miał wtedy możliwość zapodania tutaj kolejnych swoich przemyśleń. Jarek znowu zrobi narzędzię które od niego na pewno kupią, (tak jak już teraz mają zamiar kupowac w/w sumator vol mojego pomysłu). Wtedy na pewno i ja kupie to narzędzie bo wiem, że narzędzie to potrzebne jest mi już dzisiaj, tu i teraz.

Co prawda Jarek bedzie musiał się tu trochę przed nami napocić, odwalajac tutaj kawał ciekawej roboty, ale mnie się już aż oczy slinią, na perspektywiczny widok Jarka wywijającego na lewo i prawo moimi pomysłami :).
Ty masz psychotyczną manię wielkości.
Nikt przed tobą nie wpadł na ten "genialny" pomysł, żeby wolumeny sumować??? :o
Świadczy tylko o tym, co robiłeś przez 7 lat przygody z rynkami finansowymi.
Niczego nie jesteś w stanie wymyślić, czego inni wcześniej nie wymyślili.
Większość dobrych narzędzi związanych z wolumenami jest po prostu skomercjalizowana.
Masz kłopoty z zwykłym wyszukiwaniem w wyszukiwarce, bo większość wymaga użycia angielskiego.
A to, co Jarek prezentuje, jest prostacko proste do napisania.
Wrażenie robi na tych, którzy nie mają bladego pojęcia.
Pozatym, do niczego to nie jest potrzebne, wystarczy zsumować wolumeny z X świeczek do tyłu i porównać sumy.
Czyli, wystarczą tylko dwie etykietki wyświetlające poszczególne sumy (i to nawet w kolorze).

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze: Ty masz psychotyczną manię wielkości.
Jarek nie męcz już więcej Dadasa i daj mi już wreszcie ten sumator, bo nasz kolega gotów znowu tutaj zaczać rzucać chu...ami, a na koniec jak się wkurzy to i znowu moze sobie pójść w pizdu ......

Dadas

drendriu pisze:
Dadas pisze: Ty masz psychotyczną manię wielkości.
Jarek nie męcz już więcej Dadasa i daj mi już wreszcie ten sumator, bo nasz kolega gotów znowu tutaj zaczać rzucać chu...ami, a na koniec jak się wkurzy to i znowu moze sobie pójść w pizdu ......
[DAX30]M1.png
Pozatym, sprzedaje się to, co jest efektowne, niekoniecznie efektywne.
Ja nie sprzedam wskaźnika pokazującego dwie liczby, natomiast Jarek sprzeda bezużyteczny bajer.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Dadas pisze:Ja nie sprzedam wskaźnika pokazującego dwie liczby, natomiast Jarek sprzeda bezużyteczny bajer.
Dadas, twój "Half_body_chart" też jest w kręgu moich zainteresowań ....

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

@drendriu.
Nowy tydzień się zaczyna a ty ciągle bez wskaźnika. Najnowsza wersja https://www.youtube.com/watch?v=VGUFTs7 ... e=youtu.be
Jak ty chłopie chcesz zarabiać na fx bez tego niezbędnego narzędzia ?
Kiedyś syn albo córka przyjdzie do ciebie i powie :
"Miałeś tato w życiu wielką szansę na zapewnienie naszej rodzinie życia w dostatku. Ale ją zaprzepaściłeś bo byłeś sknerą."
I żeby nie było. Ja nie żyję z programowania i sprzedaży wskaźników ponieważ się na tym nie znam. To co robię w mql-u to zajęcie czysto hobbystyczne, a efekty bardziej łechcą moje ego niż wypychają mój portfel. :wink:

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

Tak się tylko wtrącę (a co ;) ). Powiem Panowie, że naprawdę zabawnie się to czyta...mam nadzieję, że będą dalsze "odcinki" :D

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

LowcaG pisze:Tak się tylko wtrącę (a co ;) ). Powiem Panowie, że naprawdę zabawnie się to czyta...mam nadzieję, że będą dalsze "odcinki" :D
Pisałem przecież, że to marketing szeptany. ;)

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nowy tydzień się zaczyna a ty ciągle bez wskaźnika.
No niestety.
JAREK67 pisze:Pisałem przecież, że to marketing szeptany. ;)
Jarku a przy okazji "marketingu szeptanego" i nabijania ci potencjanych klientów, mógłbyś mi objaśnić (najlepiej przy pomocy jakiegoś filmiku instruktażowego) jak korzystać z Pending_Orders w twoim StopLossCalculator.v1.0 ?.

ODPOWIEDZ