Moja pierwsza krecha w MT4.

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Re: Moja pierwsza krecha w MT4.

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze: Jarek też o tym wie, dlatego nie będzie marnował swojego czasu na bzdurne pomysły za darmo.
Jest wolnośc, każdy ma wolną wole i robi co chce. Tej tonu cukru dalej nie kupuje. Z perspektywy weekly to nawet fajny moment (może nawet delikatnie spóźniony bo powinna być pierwsza połowa października) pod spekulację na sprzedaż.

P.S. Acha zapomniałem dodać Jarek dla ciebie. Połowa najważniejszych wykresów typu edek ropa i takie tam inne "najważniesze" - zapierdalają w trendzie jak wściekłe, a ty sie grzebiesz w korelacjach na daxie i fdr na których gówno się dzieje.

Ogólnie to takie tylko moje przemyślenia, każdy i tak zrobi co zeche, a daj wam Boże szczęście (sorry za mój prostacki jezyk, ale czasami nie idzie inaczej do człowieka dotrzeć).

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

drendriu pisze:Połowa najważniejszych wykresów typu edek ropa i takie tam inne "najważniesze" - zapierdalają w trendzie jak wściekłe...
Szkoda tylko, że zanim stwierdzisz, że to trend to jest już za późno na otwarcie pozycji, albo jeśli stwierdzisz, że zaczęła się konsola to akurat wchodzisz z pozycją w trend. Na podstawie wskaźników zawsze jesteś o jeden krok do tyłu.
Napisałem to tak bardzo ogólnie po to, abyś wiedział dlaczego ludzie szukają innych rozwiązań niż "gra z trendem".
Solą życia jest kasa.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

personov pisze:Szkoda tylko, że zanim stwierdzisz, że to trend to jest już za późno na otwarcie pozycji, albo jeśli stwierdzisz, że zaczęła się konsola to akurat wchodzisz z pozycją w trend. Na podstawie wskaźników zawsze jesteś o jeden krok do tyłu.
Napisałem to tak bardzo ogólnie po to, abyś wiedział dlaczego ludzie szukają innych rozwiązań niż "gra z trendem".
Kolego Personov jeszcze raz powtórzę - tony cukru na razie nie kupuje. Jak będzie odpowiedni moment, to dam znać Dadasowi - obiecuję.

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

Wynik sumy lub różnicy wolumenów na korzyść jednej ze stron w określonych 15-tu okresach
nie koniecznie oznacza, że cena pójdzie w tym kierunku w następnych 15-tu okresach.
Fakt, że czasem się tak zdarzy, nie oznacza, że można na tym zbudować profitujące EA.
Ani nie oznacza, że ty potrafisz na tym zbudować skuteczną strategię.
[DAX30]M15.png
-- Dodano: ndz 30-11-2014, 10:24 --
personov pisze:
drendriu pisze:Połowa najważniejszych wykresów typu edek ropa i takie tam inne "najważniesze" - zapierdalają w trendzie jak wściekłe...
Szkoda tylko, że zanim stwierdzisz, że to trend to jest już za późno na otwarcie pozycji, albo jeśli stwierdzisz, że zaczęła się konsola to akurat wchodzisz z pozycją w trend. Na podstawie wskaźników zawsze jesteś o jeden krok do tyłu.
Zauważam, że bardzo wielu ludzi nie rozumie pojęcia trendu, ani nie umie rozpoznać
prawidłowo kiedy należy otwierać pozycję z trendem.
Oraz, pewne zachowania fizjologiczne umysłu połączone z strachem i niewiedzą,
powodują notoryczne myślenie, że zaraz się odwróci, czyli łapanie noży.
Oczywiście, można grać z trendem głównym, lub można grać na korekty.
Tylko jest zawsze ten sam warunek, że trader rozumie jak działa dany rynek i
świadomie, czyli bezemocjonalnie, podejmuje decyzje handlowe oparte na
ekonomicznych standartach zarządzania portfelem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

drendriu pisze:
P.S. Acha zapomniałem dodać Jarek dla ciebie. Połowa najważniejszych wykresów typu edek ropa i takie tam inne "najważniesze" - zapierdalają w trendzie jak wściekłe, a ty sie grzebiesz w korelacjach na daxie i fdr na których gówno się dzieje.
No popatrz na ropie też gram.

Obrazek
загрузить картинку на сайт
drendriu pisze:
(sorry za mój prostacki jezyk).
Skoro już sam zauważyłeś z kim mamy do czynienia to warto żebyś wiedział, że nie chodzi mi o te głupie 100-200 zł, które miałbyś mi zapłacić.
Są na tym forum koledzy, którzy ZA DARMO korzystają z tego i innych wskaźników, skryptów, które stworzyłem i udostępniłem.
Problem z tobą jest taki, że właśnie poprzez swój styl wypowiedzi (właściwie jego brak) przegrałeś u mnie już na starcie.
Twoje przemyślenia i krytykę moich poczynań czytam z rozbawieniem, o ile nie są zbyt długie. Generalnie jednak "mi to lotto."
Tak że podążaj swoją drogą drendriu. O ile takową posiadasz.

Przy okazji. Dorobiłem jeszcze jeden wskaźnik. Sumuje wolumen "kupujących" i "sprzedających."
Również wg mnie mało przydatny jak ten sumujący wolumen ogólny.
https://www.youtube.com/watch?v=DcTIolZ ... e=youtu.be

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze: Skoro już sam zauważyłeś z kim mamy do czynienia to warto żebyś wiedział, że nie chodzi mi o te głupie 100-200 zł, które miałbyś mi zapłacić.
JAREK67 pisze: Problem z tobą jest taki, że właśnie poprzez swój styl wypowiedzi (właściwie jego brak) przegrałeś u mnie już na starcie.
Tak też własnie myślałem, i podejżewałem od początku, że tu nie chodzi tutaj o jakies tam pieniądze. Teraz już wiem, że gdyby udało by mi sie tą całkiem nieistotną krechę nawet napisac, to zepsuł bym ci tym faktem humor......

JAREK67
Maniak
Maniak

drendriu pisze:
JAREK67 pisze: Skoro już sam zauważyłeś z kim mamy do czynienia to warto żebyś wiedział, że nie chodzi mi o te głupie 100-200 zł, które miałbyś mi zapłacić.
JAREK67 pisze: Problem z tobą jest taki, że właśnie poprzez swój styl wypowiedzi (właściwie jego brak) przegrałeś u mnie już na starcie.
Tak też własnie myślałem, i podejżewałem od początku, że tu nie chodzi tutaj o jakies tam pieniądze. Teraz już wiem, że gdyby udało by mi sie tą całkiem nieistotną krechę nawet napisac, to zepsuł bym ci tym faktem humor......
Znowu sobie schlebiasz. Sam widzisz, że trudno cię choćby tolerować.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:Sam widzisz, że trudno cię choćby tolerować..
Bardzo mi przykro, że masz problemy z tolerancją, łatwo uprzedzasz sie do ludzi, i łatwo znajdujesz sobie wrogów -szczególnie- sposród ludzi którzy mogli by być twoimi przyjaciółmi. Pamiętaj o moich intencjach Jarku. Ja ci cały czas bardzo dobrze życzę, szanuję cię, i chciałbym abyś pomagajac mi, pomógł także i sobie.

P.S. Granie na jakies korelacje pomięmdzy jaimiś dwoma "Oil'owatymi" indeksami, w obliczu w obliczu faktu, że sam czysty indeks na ropie spadł od października o 30%, to brzmi trochę mizernie Jarku. Ale i tak daj ci Boże szczęście.

JAREK67
Maniak
Maniak

drendriu pisze: pomógł także i sobie.
No właśnie sobie pomagam. :)
Poczytaj o marketingu szeptanym.
Właśnie zgłosiła się do mnie kolejna osoba zainteresowana ZAKUPEM wskaźnika skumulowanego wolumenu.
BTW. Boga nie ma sensu w te nasze utarczki słowne mieszać. ;)

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

JAREK67 pisze:
drendriu pisze: pomógł także i sobie.
No właśnie sobie pomagam. :)
Poczytaj o marketingu szeptanym.
Właśnie zgłosiła się do mnie kolejna osoba zainteresowana ZAKUPEM wskaźnika skumulowanego wolumenu.
BTW. Boga nie ma sensu w te nasze utarczki słowne mieszać. ;)
Na cos sie jednak przydałem :).

P.S. Chłopaki połamią sobie zęby na tym, wydadzą tylko kasę i nic z tego nie będą mieli ..... ech Jarek, za grosz nie ma w tobie odrobiny serca cholera.

ODPOWIEDZ