BO & FBO

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Re: BO & FBO

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Dla mnie już się tydzień zakończył udanego weekendu życzę :)
Kurczę widzę żę aud/cad na właściwą drogę wrócił zrobił tylko zmyłe straszną. Ale chcę tylko dać zrzuty (bez moich wejść :) )ktoś ostatnio się pytał jak grać. Proponuję przeanalizować ten dwa wykresy i jak ktoś czegoś nie wiem to niech się jeszcze raz przyjrzy a jak to nie pomoze to niech pyta :) Wystarczy takie sytuacje szukać. a będzei dobrze.
Damfry faktycznie edek ładnie zachowali się nie była to super klarowana sytuacja dla mnie (choć jak głębiej się przyjrzeć to jest ok) ale właśnie to mnie wkurza w edziu, że zawsze jakąś ściemę muszą robić :) i już dawno nie grałem na tej parze.

Aha i tak na odchodnę, ostatnio zauważyłem że gram praktycznie szorty chyba lepiej mi leżą i trochę poczytałem i popytałem i faktycznie jak tak dalej pójdzie to praktycznie 100% niedługo mojej gry to będą szorty :)
Też tak ma może ktoś? Co o tym uważacie :)?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Tak wrzucę co widziałem i czemu otworzyłem wiać jasno FBO solidne z h4-h1, ldanie zeszło sie z SD i LT...
Głównym powodem było mocne szarpanie tej świecy co robiła FBO, widać był ogrom kasy jaki tam walczył ze sobą i jaką wymową zakończył....

Nie ukrywam, pobił bym swój rekord 150 pipsów gdybym zamkną teraz (167 widzę aktualnie), ale nie zamykam....
Jak mówiłem liczę na kontynuacje głównego trendu i zysk około 350 pips... czy taki będzie? nie mam bladego pojęcia, ale wiem co chce widzieć na wykresie by mieć coś więcej oprócz ślepej wiary.
Ważne by poziom 1.2358 puścił i nie wyrobił FBO... gdyby to zrobił to ratuj się kto może :lol:
SL przeszedł na BE, myślę ze bufor 150 pips daje dużo powietrza do popracowania cenie, chociaż nie takie numery widziałem i liczę się z tym, że mogę obudzić się z ręką w nocniku.
Co przemawia jeszcze za S, to ostatni tydzień na zamknięcie świecy MN przeważnie oznacza to wykańczanie świecy tak jak wykańczali w piątek świece tygodniową by dać sygnał spadków na następny tydzień.

Jedyne czego się obawiam to popytu z dużych interwałów, nieuchronnie zbliżamy się do miejsca w którym zaczniemy słuchać o kryzysie w USA i dobrobycie w UE bo dolar robi się zbyt mocny, a jak już wiemy żaden kraj nie lubi mocnej waluty... swojej waluty.

Także trzymamy kciuki i kibicujemy :D

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

nic tylko pogratulować :) :564:

manygridi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: manygridi »

czerwinek pisze:a jak tam manygridi udało się tego longa załapać?
Mnie zawidoły pary z aud :)
Natomiast wczoraj pisałem o sell na usd/cad i ładnie idealnie wszystko zrobili :)
nie, mam L usdjpy o którym wcześniej wspominałem i L na audnzd więc nie chciałem za dużo mieć pozycji

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Hej !

Podrzucam dzisiejsze wejscie USD CAD
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

i jak tam Damfry udało Ci się to rozegrać? Nie strzelili w dół a teraz to już sam nie wiem co na tym edku mogą zrobić strasznie wkurza mnie ten edzio :)

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Powiem Ci, że po tym strzale w górę i ja zwątpiłem nieco, no ale z mojej analizy korekta miała być i jest więc staram się siedzieć na łapkach i trzymać się planu :)
Pozycja w grze nadal, chociaż SL powędrował na 1.2500..... Jak by nie patrzeć mamy końcówkę miesiąca i trzeba uformować świece... Są dwie drogi, albo wyjdą ponad Open MN świecy, albo wyrzeźbią piękna lage w dól... Tak długo jak rejon 1.2425 nie zostanie przełamany prędzej wyjdą UP.

Jedyne co mnie rozczaruje jeśli faktycznie pójdą UP to brak FBO dolnego, rozczaruje się bo nie dali sygnału ostrzegawczego :D o 14:30 jest taki ogrom danych, że pozamiata wszystko pewnie i mój BE przechwycą

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

no sam obserwuję, ja bardziej licze na S tylko pytanie czy dojdą do tego BO czy nie.
Ale to o czym piszesz jest w sumie najtrudniejsze, bo liczyłeś na korektę to w sumie najlepiej byłoby wyjść ostatnio na dole i zabrać zysk i następnie wejść w korektę albo ponownie wejść po korekcie. Wiem, że łatwo tak się pisze ale mało kto tak robi, mimo że zysk najważniejszy to mało kto go zgrania bo każdy chciałby więcej ...:)

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Podsyłam ciekawą sytuacje na kablu , myśle ze poziom BO = zl d1 może zstoać tknięty przed zakończeniem miesiąca|

osobiście w longu na daily open po h1 z 10
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

ja siedzę gbp/chf long z drugiej strony polecam eur/cad na sell wiem, że nie doszli do BO ale prónie można wejść :)

ODPOWIEDZ