karol.swiercz1 pisze:czerwinek pisze:
Poza tym koncepcja mi się trochę zmieniła.
Witaj czerwinek.

Czy mógłbyś to rozwinąć ? Podsumować jak teraz patrzysz na FBO i BO?

Za bardzo nie mam czasu gdyż dzieciaki się pochorowały, może kiedyś coś napiszę. Ale tak naprawdę nie ma co za bardzo po prostu staram sie szukać L nisko i S wysoko i i obserwuję czy robią BO i FBO czyli tak naprawdę trend no i wiadomo im wyższy interwał tym więcej pips do ugrania ale i za to więcej cierpliwości potrzeba. Poza tym cały czas uważam że jedna z ważniejszych sprawe cierpliwość, czyli poczekać na spokojnie co rynek robi na danym poziomie nie ładować od razu, poczekać aż rynek da znać że chce iść w daną stronę.
Tak jak kolega
manygridi daję dobry przykład. Ale tak naprawdę nie wiemy co zrobią mogą iść zarówno w L jak i S. Nie wiemy należy czekać. Spójrzecie sobie na wykresy i zobaczcie kiedy jest największy ruch.....
No właśnie w środku całej zabawy, czyli nie ładujemy się od razu (choć fajnie by było) ale jeżeli patrzymy D1 to musi trochę upłynąć aby się to wszystko odrwóciło. Naprawdę rzadko się zdarzy że trend jest S a tutaj ni stąd ni z owąd wszyscy L grają. Musi się to uleżeć wyczekać, itd. Jak zaczną iść do góry to będziemy lecieć do góry i wówczas spróbować można się dołączyć.uff
Ja aktualnie tylko obserwuję moje pozycje bo nie mam czasu grać, siedzę w S na aud/cad i S na aud/usd zobaczę ale na razie nei widać aby chcieli iść up więc dobrze to wygląda.