DayTrading: Piątek 14.11.2014
Re: DayTrading: Piątek 14.11.2014
DAX - lecimy w dół?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Oficjal ... 23198.html
O proszę, niektórzy wracają do walut opartych na złocie
O proszę, niektórzy wracają do walut opartych na złocie

@Shogo, możesz sprawdzić równiez IronFX - dają duuuuży bonus, platforma: mt4, nie najgorsze spready i szybko wypłacają gotówkę.
Co ty mówisz!melpomena pisze:@Shogo, możesz sprawdzić równiez IronFX - dają duuuuży bonus, platforma: mt4, nie najgorsze spready i szybko wypłacają gotówkę.
Toż to firma Cypryjska - zdecydowanie odradzam!
Wciskali mi kit, że aż hej, nie chcieli się odczepić, ciągle wydzwaniali.
chyba z połowa broków jest cypryjskaDadas pisze:Co ty mówisz!melpomena pisze:@Shogo, możesz sprawdzić równiez IronFX - dają duuuuży bonus, platforma: mt4, nie najgorsze spready i szybko wypłacają gotówkę.

ja mam fxpro i jestem zadowolony, miałem konta real u innych i mniej mi sie podobalo
Są różne raje podatkowe, niekoniecznie musi być Cypr.dsokol pisze:chyba z połowa broków jest cypryjskaDadas pisze:Co ty mówisz!melpomena pisze:@Shogo, możesz sprawdzić równiez IronFX - dają duuuuży bonus, platforma: mt4, nie najgorsze spready i szybko wypłacają gotówkę.
Wciskali mi kit, że aż hej, nie chcieli się odczepić, ciągle wydzwaniali.![]()
ja mam fxpro i jestem zadowolony, miałem konta real u innych i mniej mi sie podobalo
Ja cenię sobie kontakt osobisty i sposób rozmowy z klientem.
Albo ktoś wciska kity, albo rozmawia otwarcie, jak człowiek z człowiekiem.
A miałem styczność z wieloma, nawet z NY do mnie wydzwaniali, bo gdzieś mnie namierzyli,
lub ich platformę kiedyś tam testowałem.
A jeden to mnie nawet chciał uczyć obsługi MT4, to się zgodziłem na sesję SKYPE.
Po ok. 10 minutach nie wytrzymałem, bo pani mi mówiła, że USD kupię za 1.2... EURO, a
ta linia co ją na wykresie widać, to cena Ask.
Chciałem się pobawić i popalić głupa, ale to przerosło moją cierpliwość.

Jeśli już mowa o brokerach....
Polecam koniecznie zajrzeć na tę stronę
http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads

Pomyślności.
A to mój najlepszy broker od początku - wszystko jest tak jak powinno byćDadas pisze:Co ty mówisz!melpomena pisze:@Shogo, możesz sprawdzić równiez IronFX - dają duuuuży bonus, platforma: mt4, nie najgorsze spready i szybko wypłacają gotówkę.
a mieałem - XTB (największa poraźka), BOŚ (gaszenie światła), TMS, MIG,
co to znaczy gaszenie światła w BOŚ ?Bemowo1 pisze:A to mój najlepszy broker od początku - wszystko jest tak jak powinno byćDadas pisze:Co ty mówisz!melpomena pisze:@Shogo, możesz sprawdzić równiez IronFX - dają duuuuży bonus, platforma: mt4, nie najgorsze spready i szybko wypłacają gotówkę.
XTB rozważałem, ale chyba tylko pod wpływem ich agresywnego marketingu i reklam które są wszędzie, na kazdej chyba stronce.
Jeszcze mam pytanko czy powinienem cie przejmować czy broker jest MM czy ECN ?
A że tam piszą tylko część prawdy to już nie wiesz?damsx6 pisze:Jeśli już mowa o brokerach....
Np. o AM piszą, że prowizja jest, a nie ma.
Prowizja jest na koncie Admiral.Prime, a na koncie Admiral.Markets nie ma prowizji.
A spread jest zmienny, nie stały, więc opieranie się na takim pseudo rankingu jest oczywistą bzdurą.
-- Dodano: sob 15-11-2014, 19:48 --
MM wogóle nie zawracaj sobie głowy.shogomad pisze:co to znaczy gaszenie światła w BOŚ ?Bemowo1 pisze:A to mój najlepszy broker od początku - wszystko jest tak jak powinno byćDadas pisze: Co ty mówisz!
XTB rozważałem, ale chyba tylko pod wpływem ich agresywnego marketingu i reklam które są wszędzie, na kazdej chyba stronce.
Jeszcze mam pytanko czy powinienem cie przejmować czy broker jest MM czy ECN ?
A zanim coś podejmiesz, to poczytaj co to jest ECN, STP, DD, NDD i z czym to się w rzeczywistości je.
-- Dodano: sob 15-11-2014, 20:08 --
shogomad,
Jeszcze najistotniejsze, to sprawdź skąd broker ma płynność, kim są dostawcy płynności.
Admiral Markets pisze o tym otwarcie.