Prawdopodobnie dają jakiś mały % od depozytu i nawet jak ktoś rozwalił konto, to co kwartał dopiszą mu parę centów więc jest na plusie.

psV pisze:[Strzelam]
Prawdopodobnie dają jakiś mały % od depozytu i nawet jak ktoś rozwalił konto, to co kwartał dopiszą mu parę centów więc jest na plusie.
Masz mądrych braci, gratuluje.green7 pisze: Jak rozumiem z tym 2008 chodziło Ci o to, że banki nie są bezpieczne. To pytam konkretnie dlaczego, czy były jakieś problemy z depozytami ? I kurs pln nie ma tu nic do tego.
Do rodzin z USA natomiast nie muszę "zaglądać" bo tak się składa, że wszyscy moi bracia tam właśnie z rodzinami mieszkają. I wiesz co ? Nikt żadnych depozytów nie stracił.
Wiem, ze jest to mozliwe ale najlepsza lokata dlugoterminowa wynosi 3% z kawalkiem brutto, u DM jest troche mniej ale bez przesady, w porownaniu z FX czy fundami to żadne pieniądze. Kiedys jak sie interesowalem skokami to lokata wynosila tam 6% brutto przy gwarancji do 100 tys euro.green7 pisze: Ale nie mów mi tu "wielu". Podaj mi KONKRETY. Jaki DM ? Jakie oprocentowanie. Ja Ci podałem - 4% uzyskasz na lokacie bez problemu. Jak chcesz (łatwo znaleźć, a jak nie wystarczy 5 minut pooglądać TV) podam Ci gdzie.
Nic mi do tego, twoja wygrana zainspirowała mnie niegdyś do FX i troche to smutne, że nie potrafisz normalnie przedstawić swoich argumentów tylko od razu się wywyższasz lekceważąco do mojej osoby.green7 pisze: A Co Ci do tego kolego? I co to przepraszam ma do tematu ?
Sęk w tym, z moja przyjaciółka z pracy ma rodzinę informatyków i zawsze mi się chwali ze u niej wszyscy uzywają Linuxa bo nie ma wlasnie tych wszystkich reklam jakich uświadczamy na windowsie więc nie uznał bym swoich wypocin za bzdury, tylko fakty.green7 pisze: Cóż tak mam, że jak widzę, że ktoś wypisuje bzdury to czasem nie wytrzymuję i reaguję. Oczywiście możesz twierdzić, że ilość reklam w stronach html jest zależna od systemu operacyjnego. Ale jeśli tak - to podaj konkretne argumenty dlaczego tak się dzieje.
Pracowalem w roznych firmach jak i bankach, obecnie pracuje w dziale forex/cfd/futures gdzie widze pozycje grubasow od 80 mln do nawet miliarda euro. Nie musze wiedziec wszystkiego ale potrafie obliczyc wiele wartosci, w tym netto-brutto i wypominanie tego sam przyznaj, ze jest troche dziecinne. Lokaty ostatnio ciut się polepszyły ale to i tak chłam, sam przyznaj.green7 pisze: Twierdzisz, że pracujesz w bankowości a jak widać masz problem z obliczeniem brutto-netto. Więc teraz do tego mieszasz inflację.
Z tego co teraz napisałeś wynika że 4% lokata (niech będzie nawet brutto) nie ochroni Cię przed inflacją. Która to dodajmy inflacja w 2013 średniorocznie wyniosła 0,9% a w tym roku aktualnie wynosi 0,2% i prawdopodobnie skończy poniżej 0 bo od lipca mamy w kraju deflację. Więc sorry - ale dokładnie o matematykę tu chodzi, jak dla mnie 4 jest większe od 0. Czekam na dowód, że nie.
Ale jakim laniu wody?przemek211 pisze:Effective skoro potrafisz to oblicz, odrazu się wyjaśniNo offence, wydajesz się być oblatany w temacie. Ale po Twoim laniu wody na ten temat już sam nie wiem
![]()
A, wytłumacz Mi proszę co rozumiesz przez pojęcie ,, a 1:50 do sensownego zarabiania spokojnie wystarczy"?
Pozdrawiam
Tak idiotycznego posta dawno nie widziałem. Zawodowy trader? A nie ZAWODOWY DAWCA KAPITAŁU?EFFECTIVE pisze:Ale jakim laniu wody?przemek211 pisze:Effective skoro potrafisz to oblicz, odrazu się wyjaśniNo offence, wydajesz się być oblatany w temacie. Ale po Twoim laniu wody na ten temat już sam nie wiem
![]()
A, wytłumacz Mi proszę co rozumiesz przez pojęcie ,, a 1:50 do sensownego zarabiania spokojnie wystarczy"?
Pozdrawiamdo smingusa jeszcze szmat czasu. caly czas leję fakty więc o co kaman? czy chcesz moze potrollowac? Napisz mi jakis argument gdzie leje wodę? moze w kranie ci leci, wezwij hydraulika bo to nie ciekawa sprawa, mozesz zalac sąsiadów, a jak nie masz ubezpieczonego mieszkania to moze zawitać bessa na świeta w twojej rodzinie. A ty co rozumiesz przez to pojęcie? i w ogole co to znaczy dzwignia 1:888? hmm? ktos tu juz ladnie wczesniej napisal ze niektorzy zwyczajnie wolą wszystko przepieprzyć w 2 dni zamiast np w pol roku. Jesli tobie jest potrzebna taka dzwignia to dla mnie znaczy tylko tyle ze nie powinienes się tutaj wypowiadać. Nic sobą na tym forum nigdy nie zaprezentowałeś więc wybacz ale ciezko jest mi dyskutowac z kims jak nie wiem co potrafi.
Moze pokaż swój dziennik to pogadamy bo tutejsi pyskacze tez nigdy nic nie pokazali. Zapraszam do journali
Jestem zawodowym traderem ,a ty kim jestes? pochwal się skoro chcesz znac moje prywatne umiejetnosci obliczania kwoty brutto. oko za oko, prive za prive. O greenie wiem duzo ale o tobie nic.
Ja moge tak bez konca jesli jeszcze ktos chce wejsc w dyskusje to zapraszam..... nie no joke, jeszcze mnie nie pojebalo, tak więc see ya !
Dwa pytania:EFFECTIVE pisze:Pracowalem w roznych firmach jak i bankach, obecnie pracuje w dziale forex/cfd/futures gdzie widze pozycje grubasow od 80 mln do nawet miliarda euro.