W USA poszli tą drogą. Tragedii jakoś u nich nie ma, a traci prawie 20% mniej niż u nas.
Naprawdę to, że Microbi zarabia skalpując to wie, wiem też że nie są mu potrzebni polscy brokerzy.
A reszta? Wykorzystujecie więcej niż 50:1 lewar i zarabiacie? To ważne pytanie, bo naprawdę statystyki pokazują, że ogromna ilość osób (ponad 95%) grających na małych interwałach traci.
Zaraz pewnie będzie, że w KNF pracuję

A przecież tak naprawdę mi nie powinno być to na rękę - natomiast staram się być obiektywnym i znając przyczyny bankructw zgadzam się z KNF.
Zgadzam się również z tym, że nieetyczne reklamy powinny być zabronione. Tylko jak dla mnie dużo bardziej szkodliwa jest reklama Danonków, które wapnia nie zawierają jako te które zawierają, bo przez to można dzieci doprowadzić do choroby. A i tak są takie reklamy. Temat rzeka, natomiast FX ma bardzo złą prasę w Polsce, jeśli obniżenie lewara doprowadzi do jego popularyzacji - a na pewni KNF nie bedzie mógł już robić złego PR - to jestem jeszcze raz na tak.
Mamy potencjał na 10-50x większą ilość traderów niż teraz. Jako Polacy też sobie świetnie radzimy - mówię tu o doświadczonych, "zawodowych" graczach. Nie ma co płakać jeśli zostanie obniżony lewar
Jeszcze raz pytam - kto korzysta z ręką na sercu, z lewara większego niż 5:10, czyli ma więcej niż tego lota, na każde 10k PLN kapitału na raz otwarte? I kto robi to u polskiego brokera?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów