Trudno jest nazywać taki rodzaj hazardu mianem "tradowanie".highend pisze:On nie gra w Realu, on gra w TescoDadas pisze:Nie, no wszystko cool.Lolo pisze:@ Dadas
Wczoraj byl dzien (malej) paniki. Po takich dniach bardzo czesto nastepuje odbicie a nawet zmina trendu.
Uwazam ze dzis szanse na Up sa wieksze jak na Down, ale to tylko moja opinia.
Jeżeli cię stać na ew. stratę 20% konta i to nie jest żaden ból, to czemu nie?
Tylko, tak się w realu nie gra.![]()
![]()
a tak btw. Dadas - zauważyłem, że zaakceptowałeś słowo "gra" w miejsce "trade" i jak widać nie ma w tym nic złego
DayTrading: Czwartek 16.10.2014
Re: DayTrading: Czwartek 16.10.2014
Skoro potrafią robić 7000% depo to po co im jakieś Porsche.... Z takim wynikiem stać by ich było na 10 porsche w prawdziwym trade. O ile by psycha wytrzymałaadk77 pisze: chłopakom na xtb zaczyna rosnąć ciśnienie. chętnych na porsche mamy trzech, każda teraz wpadka może im zniweczyć szansę

ADK77 - te siódemki to Twój rok urodzenia? Jeśli tak to witaj w klubie (mój też

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
po co puścili plotkę o Q4 a właściwie nagłośnili "pajaca" który zawsze miał bardzo gołębie ciągutki,
rynki znajduję w fazie początku zapaści i potrzeba aby znalazł się jeszcze jakiś chętny na branie,
ot cała tajemnica tej dezinformacji, przy okazji rykoszetem dostał dolar, a że edek ma za sobie dużą zawałę to jest okazja do pogrywania w dwie strony
rynki znajduję w fazie początku zapaści i potrzeba aby znalazł się jeszcze jakiś chętny na branie,
ot cała tajemnica tej dezinformacji, przy okazji rykoszetem dostał dolar, a że edek ma za sobie dużą zawałę to jest okazja do pogrywania w dwie strony
Lepszy 3 dni studiowania Steva Mauro niż 3 lata CJ.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
Szukaj darmowych kursów w necie aby zrozumieć dzienną manipulację.
- Loose_wawa
- Gaduła
DAX// na dziś złożyłem 3 zlecenia (małe) na 8591, 8541, 8500 z założeniem że w ciągu najbliższych kilku kilkunastu świeczek
h4 index zrobi korektę up do 8900 
chyba że jest to pociąg którego już nic poza 7700 nie zatrzyma
edit/// wszystkie weszły

edit/// wszystkie weszły
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
77 dobry rocznik. co do xtb to już obecnie hardcore pełne depo i jak sp dzisiaj zaszaleje ze spadkami to może być dzisiaj mc. niestety nie specjalnie mam ostatnio czas przy tym siedzieć ihighend pisze:Skoro potrafią robić 7000% depo to po co im jakieś Porsche.... Z takim wynikiem stać by ich było na 10 porsche w prawdziwym trade. O ile by psycha wytrzymałaadk77 pisze: chłopakom na xtb zaczyna rosnąć ciśnienie. chętnych na porsche mamy trzech, każda teraz wpadka może im zniweczyć szansę![]()
ADK77 - te siódemki to Twój rok urodzenia? Jeśli tak to witaj w klubie (mój też). Wynik w XTB masz świetny. Miejsce 30-te (okolice) - gratki!
Apropos różnicy pomiędzy tradowaniem a graniem:
I wówczas można ryzykować nawet i 20% depo, o ile można to odrobić.
Tylko, bezpieczniej jest ryzykować 2-5% depo, bo potem łatwiej odrobić.
Strata 1, zysk 3,6, czyli wynik do przodu.I wówczas można ryzykować nawet i 20% depo, o ile można to odrobić.
Tylko, bezpieczniej jest ryzykować 2-5% depo, bo potem łatwiej odrobić.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tymczasem EURZAR poszybował na 14.30 i wyżej i wybił LT spadkową na weekly(!). Przy jakimś reteście dokładam BUY.
Szkoda, że na XTB konkursie nei ma tej pary bo bym dał BUY za całe depo
Zauważyłem też, że USD się znowu umacnia, więc jak ktoś ma eLki na edku to uwaga...... (choć indeks dolara jest w konsoli i lekko na up, ale np. taki usd/try podjechał do góry....)
-- Dodano: 16 paź 2014, 10:36 --
SL jakiś masz, bo cienko to widzę.....
Szkoda, że na XTB konkursie nei ma tej pary bo bym dał BUY za całe depo

Zauważyłem też, że USD się znowu umacnia, więc jak ktoś ma eLki na edku to uwaga...... (choć indeks dolara jest w konsoli i lekko na up, ale np. taki usd/try podjechał do góry....)
-- Dodano: 16 paź 2014, 10:36 --
Loose_wawa pisze:DAX// na dziś złożyłem 3 zlecenia (małe) na 8591, 8541, 8500 z założeniem że w ciągu najbliższych kilku kilkunastu świeczekh4 index zrobi korektę up do 8900
edit/// wszystkie weszły
SL jakiś masz, bo cienko to widzę.....

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
jesli dzis zrobia nastepna swiece z dolnym cieniema SP500 bedzie mozna pomalu myslec o longach i korekcie a tak to Short obwizauje i nie ma co sie spieszyc z longami
a wyczekac odpowiedni moment 

Na DAX, jak się trend H4 nie odwrócił, to nie ma co szukać wejść przeciwnych w DT.
-- Dodano: czw 16-10-2014, 11:43 --
-- Dodano: czw 16-10-2014, 11:43 --
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.