Wejścia były dokładnie o 7:37 - i od razu po tym jak wstałem

- tak dzisiaj trochę zaspałem. Aktualnie po trzech świecach zielonych na edku wygląda na to, że czwarta będzie czerwona. Natomiast jeszcze nie doszliśmy do żadnego poziomu na którym mogli by się zatrzymać albo odwrócić. Poczekamy do nowej świecy h1 z 12 - wtedy podejmę decyzję czy trzymać dalej pozycje - czy zamykać - bo dokładnie widać, że "coś się zaczyna dziać".

Wiedz, że coś się dziej
Damfry pisze:Tak się zastanawiam, czy w tej metamorfozie dalej Marcin polujesz na wejścia w nocy? Mówisz, że strategia pozwala Ci rozpocząć inwestycje o której tylko chcesz, ale nie powiesz mi że dołączysz się do ruchu w byle jakim miejscu?

a i czy dalej TS 16 pips ciągniesz?

Pozdr
TS na razie nie stosuję - tzn. tylko automatyczne przesuwanie na +1 po osiągnięciu profitu +16p. Inne domyślne wartości w LVOE to TP na +45 i SL na -16p.
Oczywiście, że dopuszczam możliwość wchodzenia w nocy - natomiast dzisiaj ostatni raz widziałem wykres ok. 2:30 - wtedy już wiedziałem, że jeśli cena nie będzie spadać to rano wchodzę w L. Niestety trochę zaspałem i wejście było trochę później niż mogło być.
Jasne, że nie dołączam się w "byle" jakim miejscu - pisząc, że dążę do tego aby wchodzić w trade gdy tylko siądę do wykresów - mam na myśli taką sytuację:
- odpalam mt4 i gdy jest dogodna sytuacja to wchodzę w trade - ale jeśli sytuacja nie jest odpowiednia dla mnie to nie wchodzę i nie czekam - odpuszczam i idę robić co innego
- czyli podsumowując - staram się nie siedzieć przed wykresami i czekać na odpowiednią sytuację - tylko w momencie mojego włączenia mt4 jest tak jak powinno być to wchodzę - nie jest dobrze - odpuszczam.
- czyli to wszystko składa się na to, że trade może być zawarty natychmiast po włączeniu mt4 w dowolnym momencie dnia. A takich sytuacji w ciągu doby jest cała masa - po co siedzieć i się gapić na wykres ? skoro można co jakiś czas podglądać i wchodzić gdy jest do tego okazja.
cdn...