mówię raczej, bo raczej. nie ma na pewno, ale moja AT mówi mi jasno i klarownie co następuje
DayTrading: Piątek 26.09.2014
Re: DayTrading: Piątek 26.09.2014
Highend, raczej nie zrobi 5 figur w sytuacji gdy ECB luzuje i może kontynuować w kolejnym tygodniu nowymi działaniami, a w USA spadła inflacja PPI (chyba ta
) o 0,1%.. doprawdy to nie jest tragedia..
Trend jest tak silny że nie ma korekt wiekszych niz 2 dni horyzontu nachylonego w górę.. trwa fala 3 impetu spadkowego (1 zaczela sie w maju od 1,3993) , najwazniejsze jak sie wydawało wsparcia poszły bez walki (1.2750). Ciężko nie shorcić . 63.25% oandian w longach (tym bardziej ciężko nie shorcić)
myślę, że możemy niedługo zejść na 1,2050 z podjazdami w górę nieprzekraczającymi 100 pips.
a ja będę pod to grał! jak inni? 
mówię raczej, bo raczej. nie ma na pewno, ale moja AT mówi mi jasno i klarownie co następuje
Swing
Jak to w hossie - do góry z normalnymi korektami.laranja pisze:Jak widzisz SP500?karnak pisze:Jak tam apacze eL na EDka?
Średnioterminowo bez zmian, choć chętnych na S - bo już drogo jest, nie brakuje.
załóżmy, że trend przyspieszy teraz (skoro mamy 3 czarne kruki na edku) i zleci edward kolejne 500 pips na 1.21 w ciągu 2 tygodni.... może być tak, że w ciagu następnych 2 tygodni wróci te 500 pips.koks pisze:Highend, raczej nie zrobi 5 figur w sytuacji gdy ECB luzuje i może kontynuować w kolejnym tygodniu nowymi działaniami, a w USA spadła inflacja PPI (chyba ta) o 0,1%.. doprawdy to nie jest tragedia..
Trend jest tak silny że nie ma korekt wiekszych niz 2 dni horyzontu nachylonego w górę.. trwa fala 3 impetu spadkowego (1 zaczela sie w maju od 1,3993) , najwazniejsze jak sie wydawało wsparcia poszły bez walki (1.2750). Ciężko nie shorcić . 63.25% oandian w longach (tym bardziej ciężko nie shorcić)
myślę, że możemy niedługo zejść na 1,2050 z podjazdami w górę nieprzekraczającymi 100 pips.
a ja będę pod to grał! jak inni?
Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.
To co - teraz Ed wraca na 1.275 i... short?
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
RSI to dobry oscylator , ale 2 może 3 razy na 10 zawiedzie i będzie robić wszystkich w konia, ze mną na czele. Ile longów na usdpln w przeszłości opuściłem bo "wykupiony".. a powodem jest niska zmiennosc w 2014 roku, konsolidacje, stąd maly ruch robi duza zmiane w rsi na weekly. Ja szukam shortów na każdym podbiciu.
co do 3 czarnych kruków to podobno cena lubi ciut zawrócić i potwierdzeniem będzie zejście pod dołek 3 kruka, bardzo silnym potwierdzeniem. to działa na daily, weekly .. a monthly jeszcze nigdy nie widziałem takiej formacji odkąd inwestuję na fx
co do 3 czarnych kruków to podobno cena lubi ciut zawrócić i potwierdzeniem będzie zejście pod dołek 3 kruka, bardzo silnym potwierdzeniem. to działa na daily, weekly .. a monthly jeszcze nigdy nie widziałem takiej formacji odkąd inwestuję na fx
Swing
-
Dadas
RSI = Relative Strength Indexhighend pisze: Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.
Niby, który wskaźnik ma jakiekolwiek znaczenie?
Niby, który wskaźnik zna przyszłość?
Większość wskaźników opiera się na różnorakich wyliczeniach średnich i średnich z średnich, itp.
To wszystko jest "RELATYWNE".
Nie ma prawd na tym rynku, tylko spekulacje!
- atlanticos
- Maniak

highend pisze:
Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.
a od kiedy to jakikolwiek wskaznik ma znaczenie?
pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, 11:41 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Si z tym RSI... Patrząc na Apple weekly - ewidetnie wykańcza falę nr 5. Start był po korekcie w czerwcu 2013
Czyli możemy jeszcze iść up. W świetle ostatnich wydarzeń apple... o ile up? Na 110? a może tylko na ostatni max = 103? Tego nie wiadomo. A może już wiecej nie?
Wiadomo natomiast, że jak będzie większa zwała (koretka) - to poziom sporej luki (cena = 77) zamknie.
Czyli możemy jeszcze iść up. W świetle ostatnich wydarzeń apple... o ile up? Na 110? a może tylko na ostatni max = 103? Tego nie wiadomo. A może już wiecej nie?
Wiadomo natomiast, że jak będzie większa zwała (koretka) - to poziom sporej luki (cena = 77) zamknie.
-
Dadas
highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
Gdyby wykresy FX były tak klarowne...
Tam był piękny sygnał do Longów.
możesz pokazać na wykresie w którym momencie? może przegapiłemDadas pisze:highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
fundamentalnie cukier na mega sell (za dużo go na rynku).
W takim razie czas na pszenicę (za dużo jej na rynku) - czy tam widzisz jakiś sygnał na H1 - H4 ?
-- Dodano: 27 wrz 2014, 11:07 --
oczywiście... wtedy cena w trendzie spadkowym jest w konsoli, a wskaźnik RSI sobie rośnie.... i bum w dół znowu.atlanticos pisze: pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..
-
Dadas
highend pisze:możesz pokazać na wykresie w którym momencie? może przegapiłemDadas pisze:highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
fundamentalnie cukier na mega sell (za dużo go na rynku).
W takim razie czas na pszenicę (za dużo jej na rynku) - czy tam widzisz jakiś sygnał na H1 - H4 ?
-- Dodano: 27 wrz 2014, 11:07 --
oczywiście... wtedy cena w trendzie spadkowym jest w konsoli, a wskaźnik RSI sobie rośnie.... i bum w dół znowu.atlanticos pisze: pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, 12:34 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.