mówię raczej, bo raczej. nie ma na pewno, ale moja AT mówi mi jasno i klarownie co następuje
Jak to w hossie - do góry z normalnymi korektami.laranja pisze:Jak widzisz SP500?karnak pisze:Jak tam apacze eL na EDka?
załóżmy, że trend przyspieszy teraz (skoro mamy 3 czarne kruki na edku) i zleci edward kolejne 500 pips na 1.21 w ciągu 2 tygodni.... może być tak, że w ciagu następnych 2 tygodni wróci te 500 pips.koks pisze:Highend, raczej nie zrobi 5 figur w sytuacji gdy ECB luzuje i może kontynuować w kolejnym tygodniu nowymi działaniami, a w USA spadła inflacja PPI (chyba ta) o 0,1%.. doprawdy to nie jest tragedia..
Trend jest tak silny że nie ma korekt wiekszych niz 2 dni horyzontu nachylonego w górę.. trwa fala 3 impetu spadkowego (1 zaczela sie w maju od 1,3993) , najwazniejsze jak sie wydawało wsparcia poszły bez walki (1.2750). Ciężko nie shorcić . 63.25% oandian w longach (tym bardziej ciężko nie shorcić)
myślę, że możemy niedługo zejść na 1,2050 z podjazdami w górę nieprzekraczającymi 100 pips.
a ja będę pod to grał! jak inni?
mówię raczej, bo raczej. nie ma na pewno, ale moja AT mówi mi jasno i klarownie co następuje
RSI = Relative Strength Indexhighend pisze: Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.
highend pisze:
Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.
możesz pokazać na wykresie w którym momencie? może przegapiłemDadas pisze:highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
Gdyby wykresy FX były tak klarowne...
Tam był piękny sygnał do Longów.
oczywiście... wtedy cena w trendzie spadkowym jest w konsoli, a wskaźnik RSI sobie rośnie.... i bum w dół znowu.atlanticos pisze: pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..
highend pisze:możesz pokazać na wykresie w którym momencie? może przegapiłemDadas pisze:highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
Gdyby wykresy FX były tak klarowne...
Tam był piękny sygnał do Longów.
fundamentalnie cukier na mega sell (za dużo go na rynku).
W takim razie czas na pszenicę (za dużo jej na rynku) - czy tam widzisz jakiś sygnał na H1 - H4 ?
-- Dodano: 27 wrz 2014, 11:07 --
oczywiście... wtedy cena w trendzie spadkowym jest w konsoli, a wskaźnik RSI sobie rośnie.... i bum w dół znowu.atlanticos pisze: pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..