DayTrading: Piątek 26.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 wrz 2014, 00:00

Wzrost
10
45%
Bez zmian
5
23%
Spadek
7
32%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 26.09.2014

Nieprzeczytany post autor: koks »

Highend, raczej nie zrobi 5 figur w sytuacji gdy ECB luzuje i może kontynuować w kolejnym tygodniu nowymi działaniami, a w USA spadła inflacja PPI (chyba ta :D) o 0,1%.. doprawdy to nie jest tragedia.. :wink: Trend jest tak silny że nie ma korekt wiekszych niz 2 dni horyzontu nachylonego w górę.. trwa fala 3 impetu spadkowego (1 zaczela sie w maju od 1,3993) , najwazniejsze jak sie wydawało wsparcia poszły bez walki (1.2750). Ciężko nie shorcić . 63.25% oandian w longach (tym bardziej ciężko nie shorcić) :twisted: myślę, że możemy niedługo zejść na 1,2050 z podjazdami w górę nieprzekraczającymi 100 pips. :idea: a ja będę pod to grał! jak inni? :)
mówię raczej, bo raczej. nie ma na pewno, ale moja AT mówi mi jasno i klarownie co następuje
Swing

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

laranja pisze:
karnak pisze:Jak tam apacze eL na EDka?
Jak widzisz SP500?
Jak to w hossie - do góry z normalnymi korektami.
Średnioterminowo bez zmian, choć chętnych na S - bo już drogo jest, nie brakuje. :)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

koks pisze:Highend, raczej nie zrobi 5 figur w sytuacji gdy ECB luzuje i może kontynuować w kolejnym tygodniu nowymi działaniami, a w USA spadła inflacja PPI (chyba ta :D) o 0,1%.. doprawdy to nie jest tragedia.. :wink: Trend jest tak silny że nie ma korekt wiekszych niz 2 dni horyzontu nachylonego w górę.. trwa fala 3 impetu spadkowego (1 zaczela sie w maju od 1,3993) , najwazniejsze jak sie wydawało wsparcia poszły bez walki (1.2750). Ciężko nie shorcić . 63.25% oandian w longach (tym bardziej ciężko nie shorcić) :twisted: myślę, że możemy niedługo zejść na 1,2050 z podjazdami w górę nieprzekraczającymi 100 pips. :idea: a ja będę pod to grał! jak inni? :)
mówię raczej, bo raczej. nie ma na pewno, ale moja AT mówi mi jasno i klarownie co następuje
załóżmy, że trend przyspieszy teraz (skoro mamy 3 czarne kruki na edku) i zleci edward kolejne 500 pips na 1.21 w ciągu 2 tygodni.... może być tak, że w ciagu następnych 2 tygodni wróci te 500 pips.

Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.

To co - teraz Ed wraca na 1.275 i... short? :d
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

RSI to dobry oscylator , ale 2 może 3 razy na 10 zawiedzie i będzie robić wszystkich w konia, ze mną na czele. Ile longów na usdpln w przeszłości opuściłem bo "wykupiony".. a powodem jest niska zmiennosc w 2014 roku, konsolidacje, stąd maly ruch robi duza zmiane w rsi na weekly. Ja szukam shortów na każdym podbiciu.
co do 3 czarnych kruków to podobno cena lubi ciut zawrócić i potwierdzeniem będzie zejście pod dołek 3 kruka, bardzo silnym potwierdzeniem. to działa na daily, weekly .. a monthly jeszcze nigdy nie widziałem takiej formacji odkąd inwestuję na fx :)
Swing

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze: Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.
RSI = Relative Strength Index

Niby, który wskaźnik ma jakiekolwiek znaczenie?
Niby, który wskaźnik zna przyszłość?

Większość wskaźników opiera się na różnorakich wyliczeniach średnich i średnich z średnich, itp.
To wszystko jest "RELATYWNE".
Nie ma prawd na tym rynku, tylko spekulacje!

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

highend pisze:
Najlepsze jest RSI. Wychodzi na to, że RSI po prostu nie ma żadnego znaczenia.

a od kiedy to jakikolwiek wskaznik ma znaczenie? :shock:

pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, 11:41 przez atlanticos, łącznie zmieniany 2 razy.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Si z tym RSI... Patrząc na Apple weekly - ewidetnie wykańcza falę nr 5. Start był po korekcie w czerwcu 2013
Czyli możemy jeszcze iść up. W świetle ostatnich wydarzeń apple... o ile up? Na 110? a może tylko na ostatni max = 103? Tego nie wiadomo. A może już wiecej nie?
Wiadomo natomiast, że jak będzie większa zwała (koretka) - to poziom sporej luki (cena = 77) zamknie.

Dadas

highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
Gdyby wykresy FX były tak klarowne...
Tam był piękny sygnał do Longów.

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Dadas pisze:highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
możesz pokazać na wykresie w którym momencie? może przegapiłem :evil:
fundamentalnie cukier na mega sell (za dużo go na rynku).
W takim razie czas na pszenicę (za dużo jej na rynku) - czy tam widzisz jakiś sygnał na H1 - H4 ? :idea:

-- Dodano: 27 wrz 2014, 11:07 --
atlanticos pisze: pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..
oczywiście... wtedy cena w trendzie spadkowym jest w konsoli, a wskaźnik RSI sobie rośnie.... i bum w dół znowu.

Dadas

highend pisze:
Dadas pisze:highend, co do cukru, to ja nie rozumiem w czym jest twoje zdziwienie?
możesz pokazać na wykresie w którym momencie? może przegapiłem :evil:
fundamentalnie cukier na mega sell (za dużo go na rynku).
W takim razie czas na pszenicę (za dużo jej na rynku) - czy tam widzisz jakiś sygnał na H1 - H4 ? :idea:

-- Dodano: 27 wrz 2014, 11:07 --
atlanticos pisze: pamietaj ze jak wskaznik nawet jest już na wykupieniu/wyprzedaniu to cena może sie zatrzymac (skonsolidowac) żeby "schłodzic" wskaznik i wcale nie musi sie to wiązac z odbiciem..
oczywiście... wtedy cena w trendzie spadkowym jest w konsoli, a wskaźnik RSI sobie rośnie.... i bum w dół znowu.
London_Sugar.png
US_Sugar.png
SBV14.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2014, 12:34 przez Dadas, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany