z racji tego że jesteś dobrym programistą i stworzyłeś dużo naprawdę przydatnych narzędzi, myślę że będziesz w stanie dać mi jakąś wskazówkę
 z racji tego że jesteś dobrym programistą i stworzyłeś dużo naprawdę przydatnych narzędzi, myślę że będziesz w stanie dać mi jakąś wskazówkę  chodzi bowiem o to iż zastanawiam się nad stworzeniem wskaźnika który rysowałby strefy S/R w kluczowych punktach zwrotnych jakimi są punkty HIGH i LOW świec oraz ceny ich otwarcia oraz zamknięcia
 chodzi bowiem o to iż zastanawiam się nad stworzeniem wskaźnika który rysowałby strefy S/R w kluczowych punktach zwrotnych jakimi są punkty HIGH i LOW świec oraz ceny ich otwarcia oraz zamknięcia  obserwuję to już od dłuższego czasu i cena dochodzi w te miejsca idealnie, co w moim przypadku pozwoliłoby na perfekcyjne wejścia z bardzo wąskim SL
 obserwuję to już od dłuższego czasu i cena dochodzi w te miejsca idealnie, co w moim przypadku pozwoliłoby na perfekcyjne wejścia z bardzo wąskim SL  a tak często mi się zdarza że mam w trendzie wzrostowym jakąś formację odwrócenia, po czym nie zauważam że nie dolecieli jeszcze do takiego punktu o którym mowa wyżej i chamsko mnie wycinają
 a tak często mi się zdarza że mam w trendzie wzrostowym jakąś formację odwrócenia, po czym nie zauważam że nie dolecieli jeszcze do takiego punktu o którym mowa wyżej i chamsko mnie wycinają  zastanawia mnie tylko to w jaki sposób wskaźnik musiałby wybierać takie strefy żeby nie narobić na wykresie syfu bo jest ich dosyć sporo, a te lokalne bywają nie raz bardzo ważne... manualne ich rysowanie też mija się z celem kiedy gra się na kilkunastu parach jednocześnie - zwyczajnie brakuje już mi na to czasu
 zastanawia mnie tylko to w jaki sposób wskaźnik musiałby wybierać takie strefy żeby nie narobić na wykresie syfu bo jest ich dosyć sporo, a te lokalne bywają nie raz bardzo ważne... manualne ich rysowanie też mija się z celem kiedy gra się na kilkunastu parach jednocześnie - zwyczajnie brakuje już mi na to czasu 
w załączniku zamieszczam screena o co mi dokładnie chodzi