w załączniku zamieszczam screena o co mi dokładnie chodzi

ok, będę wdzięcznybfx pisze:Napisalem kiedys cos takiego, po poludniu zapodam bo jestem w pracy
freakout pisze:Dadas, a ja mam do Ciebie pytanie trochę z innej beczkiz racji tego że jesteś dobrym programistą i stworzyłeś dużo naprawdę przydatnych narzędzi, myślę że będziesz w stanie dać mi jakąś wskazówkę
chodzi bowiem o to iż zastanawiam się nad stworzeniem wskaźnika który rysowałby strefy S/R w kluczowych punktach zwrotnych jakimi są punkty HIGH i LOW świec oraz ceny ich otwarcia oraz zamknięcia
obserwuję to już od dłuższego czasu i cena dochodzi w te miejsca idealnie, co w moim przypadku pozwoliłoby na perfekcyjne wejścia z bardzo wąskim SL
a tak często mi się zdarza że mam w trendzie wzrostowym jakąś formację odwrócenia, po czym nie zauważam że nie dolecieli jeszcze do takiego punktu o którym mowa wyżej i chamsko mnie wycinają
zastanawia mnie tylko to w jaki sposób wskaźnik musiałby wybierać takie strefy żeby nie narobić na wykresie syfu bo jest ich dosyć sporo, a te lokalne bywają nie raz bardzo ważne... manualne ich rysowanie też mija się z celem kiedy gra się na kilkunastu parach jednocześnie - zwyczajnie brakuje już mi na to czasu
Jak powiedziałeś A to i powiedz B Dadas, zapodąjąc tutaj taki wskaźnik (np przy pomocy twojej bombyDadas pisze: No widzisz, łapiesz, momentum.
Trend + Momentum.
Dla mnie P>=2*ATR(14)
UWAGA:drendriu pisze:Jak powiedziałeś A to i powiedz B Dadas, zapodąjąc tutaj taki wskaźnik (np przy pomocy twojej bombyDadas pisze: No widzisz, łapiesz, momentum.
Trend + Momentum.
Dla mnie P>=2*ATR(14)) który by pokazywał na wykresie świece większe lub równe od 2*ATR(14) .....
Zdradzisz jeszcze na jakim tf-ie tego najlepiej używać ?.Dadas pisze:
Na tym, na którym tradujesz.drendriu pisze:Zdradzisz jeszcze na jakim tf-ie tego najlepiej używać ?.Dadas pisze:
wskaźnik niezły, szkoda tylko że rysuje te strefy po punktach HIGH i LOW, a ja potrzebuję też uwzględnienia ceny otwarcia i zamknięcia świecyDadas pisze:freakout pisze:Dadas, a ja mam do Ciebie pytanie trochę z innej beczkiz racji tego że jesteś dobrym programistą i stworzyłeś dużo naprawdę przydatnych narzędzi, myślę że będziesz w stanie dać mi jakąś wskazówkę
chodzi bowiem o to iż zastanawiam się nad stworzeniem wskaźnika który rysowałby strefy S/R w kluczowych punktach zwrotnych jakimi są punkty HIGH i LOW świec oraz ceny ich otwarcia oraz zamknięcia
obserwuję to już od dłuższego czasu i cena dochodzi w te miejsca idealnie, co w moim przypadku pozwoliłoby na perfekcyjne wejścia z bardzo wąskim SL
a tak często mi się zdarza że mam w trendzie wzrostowym jakąś formację odwrócenia, po czym nie zauważam że nie dolecieli jeszcze do takiego punktu o którym mowa wyżej i chamsko mnie wycinają
zastanawia mnie tylko to w jaki sposób wskaźnik musiałby wybierać takie strefy żeby nie narobić na wykresie syfu bo jest ich dosyć sporo, a te lokalne bywają nie raz bardzo ważne... manualne ich rysowanie też mija się z celem kiedy gra się na kilkunastu parach jednocześnie - zwyczajnie brakuje już mi na to czasu
Moj tez liczy tylko od ekstremow. O co chodzi z cena otwarcia i zamkniecia?freakout pisze: wskaźnik niezły, szkoda tylko że rysuje te strefy po punktach HIGH i LOW, a ja potrzebuję też uwzględnienia ceny otwarcia i zamknięcia świecyzobaczymy jeszcze co wrzuci bfx