Dadas DayTrading Strategy

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: Dadas DayTrading Strategy

Nieprzeczytany post autor: freakout »

Dadas, a ja mam do Ciebie pytanie trochę z innej beczki :P z racji tego że jesteś dobrym programistą i stworzyłeś dużo naprawdę przydatnych narzędzi, myślę że będziesz w stanie dać mi jakąś wskazówkę ;) chodzi bowiem o to iż zastanawiam się nad stworzeniem wskaźnika który rysowałby strefy S/R w kluczowych punktach zwrotnych jakimi są punkty HIGH i LOW świec oraz ceny ich otwarcia oraz zamknięcia :) obserwuję to już od dłuższego czasu i cena dochodzi w te miejsca idealnie, co w moim przypadku pozwoliłoby na perfekcyjne wejścia z bardzo wąskim SL :) a tak często mi się zdarza że mam w trendzie wzrostowym jakąś formację odwrócenia, po czym nie zauważam że nie dolecieli jeszcze do takiego punktu o którym mowa wyżej i chamsko mnie wycinają :P zastanawia mnie tylko to w jaki sposób wskaźnik musiałby wybierać takie strefy żeby nie narobić na wykresie syfu bo jest ich dosyć sporo, a te lokalne bywają nie raz bardzo ważne... manualne ich rysowanie też mija się z celem kiedy gra się na kilkunastu parach jednocześnie - zwyczajnie brakuje już mi na to czasu :)

w załączniku zamieszczam screena o co mi dokładnie chodzi :P
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Napisalem kiedys cos takiego, po poludniu zapodam bo jestem w pracy :)
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

bfx pisze:Napisalem kiedys cos takiego, po poludniu zapodam bo jestem w pracy :)
ok, będę wdzięczny :) jestem ciekaw czy spełni to moje wygórowane oczekiwania :P

Dadas

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

freakout pisze:Dadas, a ja mam do Ciebie pytanie trochę z innej beczki :P z racji tego że jesteś dobrym programistą i stworzyłeś dużo naprawdę przydatnych narzędzi, myślę że będziesz w stanie dać mi jakąś wskazówkę ;) chodzi bowiem o to iż zastanawiam się nad stworzeniem wskaźnika który rysowałby strefy S/R w kluczowych punktach zwrotnych jakimi są punkty HIGH i LOW świec oraz ceny ich otwarcia oraz zamknięcia :) obserwuję to już od dłuższego czasu i cena dochodzi w te miejsca idealnie, co w moim przypadku pozwoliłoby na perfekcyjne wejścia z bardzo wąskim SL :) a tak często mi się zdarza że mam w trendzie wzrostowym jakąś formację odwrócenia, po czym nie zauważam że nie dolecieli jeszcze do takiego punktu o którym mowa wyżej i chamsko mnie wycinają :P zastanawia mnie tylko to w jaki sposób wskaźnik musiałby wybierać takie strefy żeby nie narobić na wykresie syfu bo jest ich dosyć sporo, a te lokalne bywają nie raz bardzo ważne... manualne ich rysowanie też mija się z celem kiedy gra się na kilkunastu parach jednocześnie - zwyczajnie brakuje już mi na to czasu :)

MTF_Fractal.mq4

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze: No widzisz, łapiesz, momentum.
Trend + Momentum.
Dla mnie P>=2*ATR(14)
Jak powiedziałeś A to i powiedz B Dadas, zapodąjąc tutaj taki wskaźnik (np przy pomocy twojej bomby :) ) który by pokazywał na wykresie świece większe lub równe od 2*ATR(14) .....

Dadas

drendriu pisze:
Dadas pisze: No widzisz, łapiesz, momentum.
Trend + Momentum.
Dla mnie P>=2*ATR(14)
Jak powiedziałeś A to i powiedz B Dadas, zapodąjąc tutaj taki wskaźnik (np przy pomocy twojej bomby :) ) który by pokazywał na wykresie świece większe lub równe od 2*ATR(14) .....
Dadas_MomentumBar_Indi.mq4
UWAGA:
Wykres nie może być na pierwszym planie, bo wskaźnik zaznacza świecę kolorem.

drendriu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: drendriu »

Dadas pisze:
Zdradzisz jeszcze na jakim tf-ie tego najlepiej używać ?.

Dadas

drendriu pisze:
Dadas pisze:
Zdradzisz jeszcze na jakim tf-ie tego najlepiej używać ?.
Na tym, na którym tradujesz.

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Dadas pisze:
freakout pisze:Dadas, a ja mam do Ciebie pytanie trochę z innej beczki :P z racji tego że jesteś dobrym programistą i stworzyłeś dużo naprawdę przydatnych narzędzi, myślę że będziesz w stanie dać mi jakąś wskazówkę ;) chodzi bowiem o to iż zastanawiam się nad stworzeniem wskaźnika który rysowałby strefy S/R w kluczowych punktach zwrotnych jakimi są punkty HIGH i LOW świec oraz ceny ich otwarcia oraz zamknięcia :) obserwuję to już od dłuższego czasu i cena dochodzi w te miejsca idealnie, co w moim przypadku pozwoliłoby na perfekcyjne wejścia z bardzo wąskim SL :) a tak często mi się zdarza że mam w trendzie wzrostowym jakąś formację odwrócenia, po czym nie zauważam że nie dolecieli jeszcze do takiego punktu o którym mowa wyżej i chamsko mnie wycinają :P zastanawia mnie tylko to w jaki sposób wskaźnik musiałby wybierać takie strefy żeby nie narobić na wykresie syfu bo jest ich dosyć sporo, a te lokalne bywają nie raz bardzo ważne... manualne ich rysowanie też mija się z celem kiedy gra się na kilkunastu parach jednocześnie - zwyczajnie brakuje już mi na to czasu :)

MTF_Fractal.mq4
wskaźnik niezły, szkoda tylko że rysuje te strefy po punktach HIGH i LOW, a ja potrzebuję też uwzględnienia ceny otwarcia i zamknięcia świecy :) zobaczymy jeszcze co wrzuci bfx ;)

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

freakout pisze: wskaźnik niezły, szkoda tylko że rysuje te strefy po punktach HIGH i LOW, a ja potrzebuję też uwzględnienia ceny otwarcia i zamknięcia świecy :) zobaczymy jeszcze co wrzuci bfx ;)
Moj tez liczy tylko od ekstremow. O co chodzi z cena otwarcia i zamkniecia?
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ