Tzn. Jak rozumieć Twoje analizy, skoro ty trade'ujesz, a nie wróżysz....?
Highend , pamiętaj ohighend pisze:Dadas, rozumiem ze wszystkie instrumenty o których pisaliśmy czyli Gold, pallad, pszenica, Corn, soja - widzisz tylko w dół i poziomy takie jak podałeś? Pszenica 241, kukurydza 119 ?![]()
![]()
Bo po drodze nic nie ma.
jaki jest trend na towarach rolnych?Day traders work hard for the markets – trend traders let the markets work for them.
To są analizy dla ciebie.highend pisze:Dadas, rozumiem ze wszystkie instrumenty o których pisaliśmy czyli Gold, pallad, pszenica, Corn, soja - widzisz tylko w dół i poziomy takie jak podałeś? Pszenica 241, kukurydza 119 ?![]()
![]()
Bo po drodze nic nie ma.
To się tyczy tych Day traderów, którzy właśnie nie wiedzą nic o rynku i nie wiedzą kiedy mają wchodzić.koks pisze:Day traders work hard for the markets – trend traders let the markets work for them.
No to popatrzmy z poziomu W1:highend pisze:Błąd z pojęciem za wysokiej lub za niskiej ceny juz przerabiałem tez. Na to juz nie patrzę...
Choć w przypadku surowców jest to jakiś wskaźnik, ale nie moze być głównym.
Podziel sie i napisz skąd wziąłeś takie poziomy low dla corna i pszenicy?
Co do Golda i daxa powyżej to zgoda![]()
Nie będziemy teraz wrozyc co zrobi Gold po dojściu to 1207.
Głownie raport WASDE. I do momentu publikacji raportu cena sobie powoli opadała. Na pszenicy, soi i kukurydzy.koks pisze:spadki surowców ostatnio katalizował umacniający się dolar, w końcu te kilka procent umocnienia zawsze jakąś różnice daje.
New poll for the Sunday Telegraph newspaper suggests 46% of Scottish voters say 'No' to independence and 54% say 'Yes' #indyrefkrzychu3_1989 pisze:czyli na gbp/aud luka będzie w którą strone?Nowy123 pisze:07:30 CNY Inwestycje w środki trwałe w Chinach (raz w roku) 16,5% 16,9% 17,0%
07:30 CNY Produkcja przemysłowa w Chinach (raz w roku) 6,9% 8,8% 9,0%
07:30 CNY Sprzedaż detaliczna w Chinach (raz w roku) 11,9% 12,1% 12,2%
ja na chwile to luka na AUD sie szykuje surowce popuszcza pozdrawiam i zycze udanej imprezki![]()
![]()
do jutra
a na aud/usd?
to poluj na nasz warzywniak gdzie od paru dni dystrybucja szlakarnak pisze:WIG250 coraz silniejszy, tu na liniowym tygodniowym ===> można polować na wybrane walory z tego indeksu:
jak Ci się złoto wysypie z tego trójkąta to AT mówi że zasięg to podstawa trójkąta więc chyba coś koło 934$highend pisze:Moja MEGA prosta analiza Golda (jedna kreska na wykresie miesięcznym):
Na Goldzie mega ważne wsparcie znajduje się na poziomie ceny 1204-1207. No chyba, że szpila pomaca 1200, albo zrobią taką szpilę jak 31.12.2013. A dlaczego tak uważam, że to mega ważne wsparcie?
Można je wyznaczyć łącząc linią dołki z 31.01.2010 oraz 31.12.2013 (kurrr... znowu okrągłe daty jak przy edku!!!!). Co ciekawe ta linia wcześniej (w lewo) stanowi też opory.
Jakby to miały być fale, to fala C powinna się zakończyć 31.12.2013 właśnie, a potem fala nr 1
to od dołka z sylwestra do... 01.03.2014 (szczyt 1387 - znowu okrągła data).... I teraz mielibyśmy jakby koniec dwójki na poziomie 1207.
od razu mówię, że na falach się nie znam za dobrze i nie wiem jak nisko może zejść fala 2 wobec 1, ale na pewno nie może zejść niżej. Jakby więc złoto spadło poniżej 1180-1200 to jesteśmy w d... z tą teorią.
Wklejam wykres z tą linią. Co myślicie? Mam tam gównianą pozycję - dałem d***, że jej nie zamknąłem i nie odwróciłem. Teraz pozamiatane, no ale NIC. Wrócimy tam100 pips w plecy póki co
![]()
Ale złoto może tylko rosnąć, prawda? kto myśli, ze spadnie do $800 za uncję..... to by była masakra jakaś.
Tym bardziej srebro... pół roku temu czytałem o niedoborach srebra na ziemi, o zapotrzebowaniu na nie.. itd.....
ZielonaMgiełka - trzymasz S na Apple od 98? obecna cena $102 za akcję niby nie przebiła maksa maksów ($103.2 bodajże).... no ale indeksy wyglądają prospadkowo teraz.