wykres monthly.
Linia ukośna to jakby powrót do kanału wzrostowego. Jakby ją przebił z powrotem - no to jazda w dół - proste

Póki co na wykresie nie wygląda żeby chciał wracać

Kto pakuje L i bierze 400 pipsów na szybko?

Uwielbiam takich "pewniaków".dobryfxplayer pisze:Wybicie z czego? z trojkata, z rgra? bo jezeli tak to juz nastapilo, pullback takze. kierunek moze byc tylko jeden UP. najpierw test gornej żółtej linii i powrot do niebieskiego kanalu wzrostowego (na zalaczonym rysunku) to bedzie pierwszy przystanek a potem moze zamkniemy luke.Dualgate pisze:Szarpią wciąż edka na 2960-70 i mimo że wyglada to solidniej niż w środę i czwartek, to wciąż spadkowo mi to wygląda. Najlepiej poczekać na wybicie i jechać z pierwszym pullbackiem, a jak nie dadzą rady to znów szorty w grze.
Ja nie mowie o zadnych pewniakach. daje tylko jeden z pomyslow, jak kazdy. w foreksie nie ma pewniakow! czy musze podpisac na koncu. UWAGA TO NIE PEWNIAK/PEWNIAK? kazdy to oceni jak zechce.Dadas pisze:Uwielbiam takich "pewniaków".dobryfxplayer pisze:Wybicie z czego? z trojkata, z rgra? bo jezeli tak to juz nastapilo, pullback takze. kierunek moze byc tylko jeden UP. najpierw test gornej żółtej linii i powrot do niebieskiego kanalu wzrostowego (na zalaczonym rysunku) to bedzie pierwszy przystanek a potem moze zamkniemy luke.Dualgate pisze:Szarpią wciąż edka na 2960-70 i mimo że wyglada to solidniej niż w środę i czwartek, to wciąż spadkowo mi to wygląda. Najlepiej poczekać na wybicie i jechać z pierwszym pullbackiem, a jak nie dadzą rady to znów szorty w grze.
1.2988 - 1.3000 co tutaj się wydarzy, zadecyduje dopiero.
A co powiesz na ostatnią długą czarną świecę na edku (TF dzienny) z 04.09.2014.Dadas pisze: 1.2988 - 1.3000 co tutaj się wydarzy, zadecyduje dopiero.
Ewentualnie widzę to tak, 1,3080, z tym że mi do L brakuje jeszcze jednego dnia. Generalnie, ja nie jestem nastawiony Bull-istycznie na Edku.highend pisze:A co powiesz na ostatnią długą czarną świecę na edku (TF dzienny) z 04.09.2014.Dadas pisze: 1.2988 - 1.3000 co tutaj się wydarzy, zadecyduje dopiero.
Wyznaczając Twoim wskaźnikiem wychodzi mi R2 = 1.32769
idealnie zbiega się z górnym ograniczeniem kanału spadkowego (poprowadzonego od 1.398). Edek wygląda jakby chciał tam dojść.
Napisz co o tym sądzisz.
OK... trend na edku nadal spadkowy. Korekta będzie i tyle. W sumie już jest.Dadas pisze: Generalnie, ja nie jestem nastawiony Bull-istycznie na Edku.
Szczególnie, że gdy przebadam trend, to cena wyszła poniżej ostatniego wsparcia: