DayTrading: Piątek 12.09.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 13 wrz 2014, 00:00

Wzrost
14
52%
Bez zmian
7
26%
Spadek
6
22%

Liczba głosów: 27

Dadas

Re: DayTrading: Piątek 12.09.2014

Nieprzeczytany post autor: Dadas »

highend pisze:Moja MEGA prosta analiza Golda (jedna kreska na wykresie miesięcznym):
Na Goldzie mega ważne wsparcie znajduje się na poziomie ceny 1204-1207. No chyba, że szpila pomaca 1200, albo zrobią taką szpilę jak 31.12.2013. A dlaczego tak uważam, że to mega ważne wsparcie?
Można je wyznaczyć łącząc linią dołki z 31.01.2010 oraz 31.12.2013 (kurrr... znowu okrągłe daty jak przy edku!!!!). Co ciekawe ta linia wcześniej (w lewo) stanowi też opory.

Jakby to miały być fale, to fala C powinna się zakończyć 31.12.2013 właśnie, a potem fala nr 1
to od dołka z sylwestra do... 01.03.2014 (szczyt 1387 - znowu okrągła data).... I teraz mielibyśmy jakby koniec dwójki na poziomie 1207.
od razu mówię, że na falach się nie znam za dobrze i nie wiem jak nisko może zejść fala 2 wobec 1, ale na pewno nie może zejść niżej. Jakby więc złoto spadło poniżej 1180-1200 to jesteśmy w d... z tą teorią.
Wklejam wykres z tą linią. Co myślicie? Mam tam gównianą pozycję - dałem d***, że jej nie zamknąłem i nie odwróciłem. Teraz pozamiatane, no ale NIC. Wrócimy tam :) 100 pips w plecy póki co :evil:

Ale złoto może tylko rosnąć, prawda? kto myśli, ze spadnie do $800 za uncję..... to by była masakra jakaś.
Tym bardziej srebro... pół roku temu czytałem o niedoborach srebra na ziemi, o zapotrzebowaniu na nie.. itd.....

ZielonaMgiełka - trzymasz S na Apple od 98? obecna cena $102 za akcję niby nie przebiła maksa maksów ($103.2 bodajże).... no ale indeksy wyglądają prospadkowo teraz.
Chłopie, to co piszesz, to jest to co chciałbyś żeby było, czyli twoje pobożne życzenia.
To się nie nazywa "trading" tylko "wishing"!!!
Linię sobie wymyśliłeś, bo ci pasuje do tego, co chcesz zobaczyć!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Kolega Dadas nerwowy? ;)
Dlaczego miałoby mi to pasować? Bo,mam L? Nie. To nie jest jakieś wielkie L.
Po prostu poniżej tej linii zamykam i odwracam na sell z celem na 1000 i 800.... Banał.
Poza tym poziom 1204-1207'pasuje mi z tej linii, Tygrysowi i Tobie tez. Wspólny poziom w kilku analizach.
I temu co wklejalem wcześniej na tradingview co ma kosmiczne analizy z pilkami rugby tez tak wychodziło.

Napisz swoją, ze S łącznie z palladem. I skoro trend jest down to podaj TP najbliższych oporów na Palladzie np ;)
Bo na goldzie mamy 1204-1207 wsparcie, gdzie leci Gold po jego przebiciu?

A linii sobie nie wymyśliłem. Tylko narysowalem. Popatrz jak istotne sa te punkty wsparcia w tych datach co podałem.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Wolifek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wolifek »

Kazimierz S pisze: Skoro jesteś taki pewien wzrostów to dlaczego nie wolisz odkupić pszenicy niżej? Póki co szort na wheat to jedyna pozycja którą zostawiam na weekend :wink: . Szort z 4 sierpnia :564: .
Tego shorta tylko pogratulować.

Gdybym wiedział ile niżej będzie, to bym pewnie uciął stratę i odkupił niżej ( a jeszcze po drodze może shorta załapał)
:)
Do poziomów z 2010 (463, 453, 425) jeszcze kawałek - może jeszcze będzie odreagowanie, to zamknę pozycje.

Inna sprawa... to jeśli tak potanieje też mąka, chleb itd... to więcej zaoszczędzę na żarciu dla rodziny, niż stracę na tych pozycjach (taki hedge ;)

Dadas

highend pisze:Kolega Dadas nerwowy? ;)
Dlaczego miałoby mi to pasować? Bo,mam L? Nie. To nie jest jakieś wielkie L.
Po prostu poniżej tej linii zamykam i odwracam na sell z celem na 1000 i 800.... Banał.
Poza tym poziom 1204-1207'pasuje mi z tej linii, Tygrysowi i Tobie tez. Wspólny poziom w kilku analizach.
I temu co wklejalem wcześniej na tradingview co ma kosmiczne analizy z pilkami rugby tez tak wychodziło.

Napisz swoją, ze S łącznie z palladem. I skoro trend jest down to podaj TP najbliższych oporów na Palladzie np ;)
Bo na goldzie mamy 1204-1207 wsparcie, gdzie leci Gold po jego przebiciu?

A linii sobie nie wymyśliłem. Tylko narysowalem. Popatrz jak istotne sa te punkty wsparcia w tych datach co podałem.
GOLDMonthly.png
PALLADIUMMonthly.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wolifek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Wolifek »

Highend - co do złota...
Ktoś niedawno przytaczał tu ciekawe konto na myfxbook-u gościa co handluje na złocie:
http://www.myfxbook.com/members/matthew ... amm/912856
ma dość wysoką trafność i jest teraz na stratnej L...

Inna sprawa... w sierpniu przyciął stratę jak dobijała prawie do $1M ;)

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

07:30 CNY Inwestycje w środki trwałe w Chinach (raz w roku) 16,5% 16,9% 17,0%
07:30 CNY Produkcja przemysłowa w Chinach (raz w roku) 6,9% 8,8% 9,0%
07:30 CNY Sprzedaż detaliczna w Chinach (raz w roku) 11,9% 12,1% 12,2%

ja na chwile to luka na AUD sie szykuje surowce popuszcza pozdrawiam i zycze udanej imprezki :) :lol: :lol: do jutra

Dadas

Oczywiście, bardziej krótko-terminiowo możliwe są takie scenariusze:
PALLADIUMH4.png
Ale, ja się wróżeniem nie zajmuję, tylko tradingiem!

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

Dadas pisze:Oczywiście, bardziej krótko-terminiowo możliwe są takie scenariusze:
PALLADIUMH4.png
Ok... Dzieki :)
Te poziomy wyznaczasz jedynie z oporów i wsparć czy tez jakieś fibo w tym jest?
A moze lepiej nie zamazywac wykresu ? ;)
Jakby Ci sie chciało to prosze jeszcze o pszenicę, soję i kukurydzę :) a na deser bawełna : :D
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Dadas

highend pisze:
Dadas pisze:Oczywiście, bardziej krótko-terminiowo możliwe są takie scenariusze:
PALLADIUMH4.png
Ok... Dzieki :)
Te poziomy wyznaczasz jedynie z oporów i wsparć czy tez jakieś fibo w tym jest?
Jakby Ci sie chciało to prosze jeszcze o pszenicę, soję i kukurydzę :) a na deser bawełna : :D
FWHEATMonthly.png
FSOYBEANMonthly.png
Reszty nie mam na MT4.

-- Dodano: sob 13-09-2014, 20:50 --

Sorki, kukurydza jest.
FCORNMonthly.png
-- Dodano: sob 13-09-2014, 20:55 --
highend pisze: Te poziomy wyznaczasz jedynie z oporów i wsparć czy tez jakieś fibo w tym jest?
Ja już niczego nie wyznaczam.
Klikam na świecy i mi się samo rysuje.
Sam sobie to napisałem.

Awatar użytkownika
krzychu3_1989
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krzychu3_1989 »

Nowy123 pisze:07:30 CNY Inwestycje w środki trwałe w Chinach (raz w roku) 16,5% 16,9% 17,0%
07:30 CNY Produkcja przemysłowa w Chinach (raz w roku) 6,9% 8,8% 9,0%
07:30 CNY Sprzedaż detaliczna w Chinach (raz w roku) 11,9% 12,1% 12,2%

ja na chwile to luka na AUD sie szykuje surowce popuszcza pozdrawiam i zycze udanej imprezki :) :lol: :lol: do jutra
czyli na gbp/aud luka będzie w którą strone?
a na aud/usd?

Zablokowany