Chłopie, to co piszesz, to jest to co chciałbyś żeby było, czyli twoje pobożne życzenia.highend pisze:Moja MEGA prosta analiza Golda (jedna kreska na wykresie miesięcznym):
Na Goldzie mega ważne wsparcie znajduje się na poziomie ceny 1204-1207. No chyba, że szpila pomaca 1200, albo zrobią taką szpilę jak 31.12.2013. A dlaczego tak uważam, że to mega ważne wsparcie?
Można je wyznaczyć łącząc linią dołki z 31.01.2010 oraz 31.12.2013 (kurrr... znowu okrągłe daty jak przy edku!!!!). Co ciekawe ta linia wcześniej (w lewo) stanowi też opory.
Jakby to miały być fale, to fala C powinna się zakończyć 31.12.2013 właśnie, a potem fala nr 1
to od dołka z sylwestra do... 01.03.2014 (szczyt 1387 - znowu okrągła data).... I teraz mielibyśmy jakby koniec dwójki na poziomie 1207.
od razu mówię, że na falach się nie znam za dobrze i nie wiem jak nisko może zejść fala 2 wobec 1, ale na pewno nie może zejść niżej. Jakby więc złoto spadło poniżej 1180-1200 to jesteśmy w d... z tą teorią.
Wklejam wykres z tą linią. Co myślicie? Mam tam gównianą pozycję - dałem d***, że jej nie zamknąłem i nie odwróciłem. Teraz pozamiatane, no ale NIC. Wrócimy tam100 pips w plecy póki co
![]()
Ale złoto może tylko rosnąć, prawda? kto myśli, ze spadnie do $800 za uncję..... to by była masakra jakaś.
Tym bardziej srebro... pół roku temu czytałem o niedoborach srebra na ziemi, o zapotrzebowaniu na nie.. itd.....
ZielonaMgiełka - trzymasz S na Apple od 98? obecna cena $102 za akcję niby nie przebiła maksa maksów ($103.2 bodajże).... no ale indeksy wyglądają prospadkowo teraz.
To się nie nazywa "trading" tylko "wishing"!!!
Linię sobie wymyśliłeś, bo ci pasuje do tego, co chcesz zobaczyć!