DayTrading: Wtorek 29.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 lip 2014, 00:00

Wzrost
8
47%
Bez zmian
5
29%
Spadek
4
24%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 29.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

laranja pisze:Mhm, miałem nadzieję, że ktoś już wymyślił takie narzędzie ;), ale w takim razie sprawdzę wzór, dzięki.
pewnie znajdziesz takie cos, dla programisty to nie bedzie chyba jakies wyzwanie, moze w tamtym dziale zapytaj. pozdrawiam
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robin2003 »

laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
Chodzi mi o sytuację, w której widzę jakąś dywergencję, powiedzmy kurs spada, RSI rośnie i chciałbym sobie na wykresie myszą zaznaczyć zasięg następnej, hipotetycznej świeczki i zobaczyć, czy gdyby kurs tam doszedł, to RSI nadal będzie w trendzie wzrostowym.
Najprościej to w narzędzia/centrum historii w metatraderze dopisz sobie ile chcesz świeczek do jakiego chcesz interwału, tylko potem usuń lub odśwież wykres (i nie wiem czy nie musisz tego z robić w trybie offline, ale chyba nie, nie chce sobie psuć wykresu żeby sprawdzać)

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

highend pisze:ciekawe co teraz z edwardem bo go już nie mam. pewnie poleci teraz UP ;)

ja już go nie tykam. To dlatego 90% ludzi przegrywa na forexie bo pokazują im edwarda jako "najpopularniejszego" itp..
A prawda jest taka (i wielu tu na forum się pewnie zgodzi ze mną), że lepiej tego g...a nie tykać. Ja już nie tknę ;)

Zostawiam surowce licząc, że urosną i odrobią siebie samych ;) i za edwarda i nawet jeszcze więcej. Mogę czekać i pół roku i rok jeśli będzie trzeba. Luzik :)
Mowilem ci tydzien temu i drugi raz w piatek zwbyc wychodzil z edka bo sie dopiero rozkreca :-)
Nie trzymaj stratnych pozycji !!!!!!!!!!!!!!

Ehhhh, uparty jak osiol :D

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Ciapul pisze: ale mnie Rogalski w ogóle nie obchodzi...
przypominam że napisałem jedynie iż nie interesuje mnie jego wskaźnik bossausd bo do okreslania zmian wartosci dolara wiekszosc wykorzystuje DXY - i tyle :)
z braku laku bossausd nie jest taki zły, przynajmniej USD zawraca w przewidywalnych miejscach, jaka korzyść dodana jest z DXY skoro go nie ma w platformie której ktoś używa?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
blesS
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: blesS »

laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
Chodzi mi o sytuację, w której widzę jakąś dywergencję, powiedzmy kurs spada, RSI rośnie i chciałbym sobie na wykresie myszą zaznaczyć zasięg następnej, hipotetycznej świeczki i zobaczyć, czy gdyby kurs tam doszedł, to RSI nadal będzie w trendzie wzrostowym.
RSI porusza sie w stalym przedziale (cena nie), w tym samym odcinku czasu swiece moga zrobic 20 jak i 200 pipsow ruchu. Innymi slowami, nie ma takiego czegos :]

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

koks pisze:
nie da się tego zrobić, przynajmniej nie z dużą dokładnością.

tylko falowo obliczac i reagowac bo jesli idzie impuls to poleca 80- 100 pipsa i RSi dopiero bedzie na 80 90 % a jesl idzie jakas moznolna wspinaczka jakto RSI moze osignac 80 90 przy 50 pipsach tak patrzac na mnejsz interwal 1 h 4 h

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Nowy123 pisze:

tylko falowo obliczac i reagowac bo jesli idzie impuls to poleca 80- 100 pipsa i RSi dopiero bedzie na 80 90 % a jesl idzie jakas moznolna wspinaczka jakto RSI moze osignac 80 90 przy 50 pipsach tak patrzac na mnejsz interwal 1 h 4 h
dopisać w centrum historii świeczkę i zmieniać jej wielkość aż się trafi

Awatar użytkownika
laranja
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laranja »

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, chodziło mi właśnie o coś takiego, jak napisał robin.
Zdaję sobie sprawę z tego, że RSI zależy od czasu, tzn. inaczej się zachowa, jak ruch będzie szybki, inaczej jak wolny, więc to takie sprawdzanie pi razy drzwi, ale chyba czasem może być przydatne.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

blesS pisze:
RSI porusza sie w stalym przedziale (cena nie), w tym samym odcinku czasu swiece moga zrobic 20 jak i 200 pipsow ruchu. Innymi slowami, nie ma takiego czegos :]

dokladne jak w/w

RSI to szukac dywerygencji mozna polecam DTOSC RATIOMACD AO falki i fibo plus zygzaki AB= CD oczywiscie wsprac i opory;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/kraje-u ... osji/djr7h

są sankcje, dax leci na pysk

najlepsze jest to (bo już zwątpiłem), że moja analiza (z diamentem) nadal aktualna...
pomimo wyjścia ponad opór, który wykreśliłem - dax wrócił pod niego zostawiając knot. Taki opór jest ważny jak mniemam?
wg mojego rysunku jesteśmy teraz wewnątrz "diamentu" ;)
Bardzo, BARDZO jestem ciekaw co dalej.

daje zdjecie jak to obecnie wygląda u mnie,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Zablokowany